Luxe cruises, laat u ultiem verwennen

De meeste rederijen bieden steeds vaker mogelijkheden aan kapitaalkrachtige passagiers die heerlijk luxe cruisen willen. De ene rederij biedt nog meer dan de andere. Exclusieve faciliteiten worden aangeboden aan passagiers die bereid zijn om extra te betalen.

De meeste rederijen bieden steeds vaker mogelijkheden aan kapitaalkrachtige passagiers die heerlijk luxe cruisen willen. De ene rederij biedt nog meer dan de andere. Exclusieve faciliteiten worden aangeboden aan passagiers die bereid zijn om extra te betalen.

Luxe cruises

Dit betreft niet alleen de hutten die bijvoorbeeld fraai ‘verandah suites’ en ‘penthouses’ heten.Nee, soms zijn er aparte dekken of delen van het schip voor degenen die daar voor boeken. Bijvoorbeeld hutten die exclusief toegang geven tot de daar vlakbij gelegen Spa bij sommige schepen van Costa Cruises, HAL, Celebrity en Carnival. Of wat te denken van de privé cabanas op enkele dekken op de Eurodam van HAL. Voor € 25,- tot € 70,- per dag koopt u een uniek stukje dek voor u zelf.

Maar er zijn ook rederijen die alleen maar de verwende reizigers willen vertroetelen. Oceania is zo'n rederij die u graag in de watten legt. En Seabourn noemt haar schepen zelfs ‘Yachts’ en vertelt daar over:

Luxe cruises Seabourn
“With their unmatched sense of style, elegance and grace, The Yachts of Seabourn beckon you to travel beyond the bounds of the imagination. Aboard Seabourn, every desire is met promptly and with a welcoming smile. Whether it'­s a warm blanket and a cup of gourmet hot chocolate as you drift along the Norwegian Fjords or a relaxing neck massage poolside, you'll feel that you're a member of a very exclusive club.”

Ontsnappen aan massaliteit

In vroeger dagen waren de cruiseschepen ingedeeld in diverse klassen. Dit principe is in de loop der jaren geheel naar de achtergrond gedrongen. 
Cunard hield als enige hier nog aan vast. Daar hebben de duurste hutten nog steeds hun eigen exclusieve restaurant. De andere rederijen beginnen weer langzaam aan een dergelijke segregatie te werken. Zo kunnen hun topklanten ontsnappen aan de massaliteit die de steeds grotere cruiseschepen veroorzaken.

Norwegian Cruise Line was één van de eerste die dat zag. Zij creëerden een "schip binnen een schip" ambiance. Dit deel is volledig afgeschermd en de gasten kunnen genieten van totale privacy. Maar als zij dat willen, kunnen zij zich mengen met de rest van de gasten.

Norwegian Cruise Lines Villa's

Zes schepen van NCL – o.a. de Jewel, Pearl en Gem - hebben Garden Villa's en vier hebben Courtyard Villas. Garden Villa's hebben drie slaapkamers, een woonkamer / eetkamer, een privé terras en zonnedek, hot tub, plus butler- en conciërge service. De woonkamer heeft zelfs een eigen baby grand piano. De totaal 10 Courtyard Villas hebben hun eigen zwembad, een hot tub en een fitnessruimte. De villa's hebben een woon- en eetkamer plus master bedroom suite.

Top Suites snel volgeboekt

MSC Cruises gaat tegenwoordig ook een stap verder, bijvoorbeeld met de MSC Fantasia. Op dit nieuwe cruiseschip is de MSC Yacht Club gecreëerd, een exclusieve VIP-ruimte met butler service, eigen bar en zwembad. De privacy is groot. Het is speciaal gecreëerd voor de meest veeleisende gasten die service en exclusiviteit hoog in het vaandel hebben. Zo zullen deze passagiers toegang hebben tot de Observation Lounge met Wi-Fi. Speciale, lichte maaltijden worden daar geserveerd. De club beschikt over een eigen lift en privé-ingang naar de spa. Yacht Club passagiers kunnen gebruik maken van een privéauto op excursies. De 99 Yacht Club Suites waren direct vanaf aanvang volgeboekt.

Carnival Cruises. Het nieuwe schip van Carnival, de Splendor, is de eerste in de Carnival vloot met spa hutten. Deze 86 hutten hebben exclusieve toegang tot de spa en een scala aan speciale voorzieningen.

Aandacht voor gezondheid en de lijn

Celebrity Cruises. De rederij heeft een AquaClass categorie op haar nieuwe schip, de Celebrity Solstice. Dit geeft de gasten onbeperkt toegang tot de AquaSpa ontspanningsruimte en de Perzische Tuin. Hier kan men kennis maken met aromatherapie en speciale stoomcabines. Daarnaast genieten zij van gratis diners in hun eigen Blu specialiteiten restaurant, waar het voedsel met meer aandacht voor de lijn is samengesteld.


Eurodam prive Cabana


Holland America Line haar nieuwe schip, de Eurodam, heeft spa staterooms aan boord. Dezespeciale hutten zijn dicht bij de Greenhouse Spa gesitueerd. Zij bieden voorzieningen op de kamer, zoals biologisch katoenen badjassen en slippers, yogamat, iPod docking station, stappenteller, de diensten van een spa conciërge, etc. Zelfs de inhoud van de mini-bar is aangepast met allerhande speciale watertjes.

Costa Cruises heeft spa suites op haar nieuwe schepen, o.a. de Costa Concordia en Costa Serena. Natuurlijk ook hier een scala aan exclusieve privileges, zoals een directe toegang tot de spa. Passagiers krijgen twee spa-behandelingen, twee fitness-of meditatie-lessen en toegang tot de thermale baden en het thalasso-therapie zwembad.

Een dek alleen voor volwassenen

Princess Cruises heeft op haar Crown Princess en Emerald Princess The Sanctuary, een exclusieve adult-only dek met ligstoelen, privé Cabanas voor exclusieve privacy en massages,diensten van stewards die de gasten kunnen voorzien van MP3-spelers, gezichtskoelende handdoeken, drankjes en snacks. Op het nieuwe schip Ruby Princess zal de rederij nog verder gaan in deze trend om daarna dezelfde faciliteiten aan de oudere schepen toe te voegen.

Genieten op een luxe cruise

Kleinere schepen, grotere exclusiviteit

Seabourn en Oceania hebben alleen maar luxe cruises! Elke activiteit van deze rederijen straalt exclusiviteit uit. Men schept er een groot genoegen in om elke passagier de reis van zijn of haar leven te bezorgen.

Hoe doet men dat? Door alles tot in de puntjes te verzorgen. Nooit op kwaliteit te bezuinigen. Door te proberen nooit nee te hoeven te verkopen. Veel, goed opgeleid personeel. Onderscheidende faciliteiten en activiteiten. Andere bestemmingen.

Kleine havens en intieme baaien

De schepen van Seabourn zijn kleiner dan de reuzen van de oceaan en kunnen daarom makkelijker in kleine havens en intieme baaien komen. Dat betekent dat als u met uw ‘jacht’ aankomt er niet altijd duizenden passagiers tegelijk over de omgeving worden uitgestort. Als u een excursie boekt, gaat u in kleinere groepen. Een privé-excursie is geen probleem. Mocht u zelfstandig de omgeving willen verkennen, heeft men allerhande tips voor u.

Seabourn heeft watersport hoog in het vaandel. Zij faciliteert watersporters met een keur van mogelijkheden vanaf hun achterdek. Onder andere windsurfen, snorkelen, kajakken, waterskiën, het is allemaal mogelijk als het schip op één van haar fraaie bestemming stil ligt.

Seabourn heeft genieten tot norm verheven

Terug aan boord krijgt u weer die warme deken om u heen geslagen. De vriendelijke lach vanhet personeel laat u zich zeer welkom voelen. Uw hut of suite nodigt u uit om te genieten van de luxe. Het Egyptisch katoen op uw bed voelt heerlijk zacht. In de minibar staan uw favoriete drankjes. U kijkt uw favoriete film op het flat screen. Kortom, u geniet van uw 26 tot 54 m² grote suite. Op de Odyssey zelfs tot 156 m²!

Luxe cruises dineren

In de Spa van Seabourn zijn er maar liefst 10 soorten massages of aanrakingstherapieën te boeken. Kom er maar eens om bij een willekeurige rederij. In de fitness kunt u aan het werk onder begeleiding van uw eigen persoonlijke trainer terwijl u over de eindeloze golven uitkijkt.