Menu

Tema

Tema is de belangrijkste havenstad van Ghana. Het ligt in de regio Greater Accra op ongeveer een uur rijden ten oosten van de hoofdstad Accra. Tema is onderverdeeld in ongeveer 30 communities (gemeentes). En iedere community heeft weer zijn eigen sfeer en zijn eigen kerken, kraampjes en scholen. De markt is centraal gelegen in community nummer één.

De stad Tema is redelijk nieuw; die streek van Ghana was vroeger onbewoond. Daardoor zijn de inwoners van Tema van allerlei stammen afkomstig. Tema is de afgelopen 40 jaar enorm gegroeid; om werk te kunnen vinden, verhuisden veel Ghanezen naar de havenstad. Zo komen de inwoners van Tema dus overal vandaan; sommige ‘dorpskoningen’ verlieten zelfs hun dorp om zich in Tema te vestigen. In Tema worden, naast het Engels, veel stamtalen gesproken, maar Twi en Fanti hoor je het meest.

Bezienswaardigheden in Tema

  • Vogels en uilen spotten
  • Botanische tuinen
  • Elmina kasteel
  • In Shai Hill kunt u verschillende dieren zien, zoals antilopen, bosbokken, bavianen en diverse vogelsoorten

ghana-tema-zee-kust-strand   ghana-tema-reptiel-dieren   ghana-tema-bloem-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Tema

De beste tijd om naar Tema, Ghana, te gaan is van januari t/m december.

Algemene informatie over Tema

Valuta
De valuta in Tema, Ghana, is de Ghanese cedi.

Haveninformatie
Tema Harbour is een havenstad in Ghana. Het is gelegen aan de Atlantische kust van Afrika en de Golf van Guinee. De haven ligt op ongeveer 25 km ten oosten van de hoofdstad Accra.

Ghana-Tema-cruise-haven-map   Ghana-Tema-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de echte Cacao fans is er niet ver van Tema vandaan een Cacao boerderij, de Tetteh Wuarshie Cocoa-boerderij.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan