Menu

Alexandrië

De stad Alexandrië is 3000 jaar geleden gesticht door Alexander de Grote. Het was vroeger de hoofdstad van Egypte, waar de farao’s hun paleis hadden. Alexandrië ligt aan de Nijldelta, dat wil zeggen waar de Nijl stopt. In de Middellandse zee. Het is een erg multiculturele stad en het toerisme is opkomend.

Bezienswaardigheden in Alexandrië

  • De grote bibliotheek
  • De pilaar van Pompeius
  • Amphitheater
  • Museum over de Romeinse tijd

Moskee-Alexandrië    alexandrië    alexandrië

Beste tijd voor een cruise naar Alexandrië

De beste reistijd voor Alexandrië in Egypte is van maart t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en geen tot amper neerslag.

Algemene informatie over Alexandrië

Valuta
De valuta in Egypte is de Egyptische Pond

Haveninformatie
De haven ligt best een eindje van het centrum vandaan. Boek excursies via de rederij waar alles verzorgd is zodat je toch het mooie Alexandrië kan bezichtigen.

Egypte-Alexandrië-Plattegrond Egypte-Alexandrie-port

Tip(s) van Captain Cruise

Bezoek Fort Qaitbey, je kunt tot op het dak klimmen waarbij je dan een prachtig uitzicht hebt over de Middellandse zee.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan