Menu

Namibe

Aan de kust, in het uiterste zuidwesten van Angola, ligt de stad Namibe. Vroeger ook wel Moçademes genoemd. Deze prettige stad heeft veel prachtige Portugese gebouwen en bevindt zich in de Namib woestijn. Om die reden zult u het verschil in klimaat zeker opmerken. In de omgeving is de Welwitchia Mirabillis te zien, een van de vreemdste planten ter wereld. De plant heeft slechts twee bladeren en groeit heel langzaam. Gemiddeld worden de planten zo’n 500 à 600 jaar oud, maar het is bekend dat sommige exemplaren wel 2.000 jaar oud zijn. In het Zuid-Afrikaanse wordt de plant ‘tweeblaarkanniedood’ genoemd. In de provincie Namibe komen oceaan, woestijn- en savannelandschappen samen. Adembenemend mooie vergezichten glijden aan u voorbij.

Bezienswaardigheden in Namibe

  • Bijzonder plant met twee bladeren
  • Portugese bouwstijl
  • Bizarre landschappen
  • Iona national park

Beste tijd voor een cruise naar Namibe

De beste reistijd voor de regio Namibe in Angola is van mei t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Namibe is 30°C in september en de laagste is 23°C in januari.

Algemene informatie over Namibe

Valuta
De valuta in Namibe, Angola is de Angolese Kwanza.

Haveninformatie
Schepen meren aan in de haven van Namibe.

Angola-Namibe-cruise-haven-mapOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan