Menu

Moorea

Wist u dat Moorea door haar twee baaien een vorm van een hart heeft?! Volgens de legende heeft een reusachtige gele hagedis deze baaien gegraven met een enkele staartslag. Moorea betekent  ‘gele hagedis’ in de lokale taal.

Moorea is een Frans Polynesisch eiland in de Stille Oceaan. Het ligt slechts 17 km ten westen van Tahiti. De bewoners van Moorea wonen in kleine dorpjes met sprookjesachtige namen zoals Haapiti, Afareaitu en Paopao. Zoals ieder tropisch eiland biedt Moorea u talrijke parelwitte stranden waar u kunt zonnen, jetskiën, snorkelen en duiken. Vooral duikers kunnen hun hart ophalen vanwege het prachtige heldere water.  Ook kunt u een ecotour maken waar u walvissen en dolfijnen kunt spotten. De beste manier om Moorea te ontdekken, is een rondrit te maken langs het hele eiland. . U zult versteld staan van de rijke plantengroei en de prachtige landschappen.

Bezienswaardigheden in Moorea

  • Ecotour met het spotten van walvissen en dolfijnen
  • Eilandtour per 4WD
  • Prachtige wandelingen
  • Watersporten als snorkelen, duiken en jetskiën

frans-polynesie-moorea-schildpad-zee   frans-polynesie-moorea-bergen-natuur   frans-polynesie-moorea-zee-strand-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Moorea

De beste tijd om naar Moorea te gaan is  van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Moorea

Valuta
De valuta van Moorea is de Franc.

Haveninformatie
Sommige cruiseschepen worden naar Moorea Island gebracht (anker) in Papetoai – gelegen ten westen van Opunohu Bay, in het westelijke deel van het eiland. Piheana ligt ten oosten van de baai. De baai ligt ongeveer 30 km (20 mijl) ten westen van Papeete (Tahiti Island). Het landschap van de baai wordt gedomineerd door Mount Rotui.

Frans-polynesie-moorea-haven-map.png

Tip(s) van Captain Cruise
De restaurants zijn hier wat prijzig. Het eten is erg lekker.

Het geven van fooien is zeer ongebruikelijk in geheel Frans-Polynesië en wordt zelfs niet altijd op prijs gesteld.

Afdingen is niet gebruikelijk in Frans Polynesië en kan als een belediging opgevat worden.

Moorea ligt in de tropen, de lucht is niet vervuild en zuiver. Hierdoor komt sterke zonnestraling voor. Hoofdbedekking en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is zeker aan te raden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan