Menu

Bartolomé

Bartolomé is een van de kleiner eilanden in de Galapagos. Het is 1,2 km2 groot. Het eiland is vooral bekend door zijn galapagospinguïns, die hier te zien zijn. Verder vindt u hier ook de soepschildpad, galapagoszeeleeuwen, witpuntrifhaai, roggen en bijzondere veermuisvis.

Bezienswaardigheden in Bartolomé

  • Bezoek de andere dichtbij gelegen eilandjes van de Galapagos. Ze hebben allemaal een ander natuur schoon te bieden.
  • Pinnacle Rock, is een gevierde vulkanische plug.
  • Verschillende mooie stranden en snorkel gelegenheden.

Galapagos-Eilanden-Bartolome-Cruise-haven-eiland   Galapagos-Eilanden-Bartolome-Cruise-haven-eiland-overzicht   Galapagos-Eilanden-Bartolome-Cruise-haven-leguaan

Beste tijd voor een cruise naar Bartolomé

Het hele jaar door is het prima om Bartolomé te bezoeken. Wat wel handig is om te weten is dat van december t/m mei het warmere, nattere seizoen is en er dan iets minder dieren zijn. In het drogere koele seizoen zijn er meer dieren te vinden. Dit is van juni t/m november.

Algemene informatie over Bartolomé

Valuta 
De valuta op Bartolomé is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Bartolomé Island (ook bekend als Isla Bartolome) meren aan (anker) in Puerto Ayora – havenstad aan de zuidkust van het eiland Santa Cruz. De volgende kaart met cruiseroutes van de Galapagos Eilanden toont de twee belangrijkste routes en alle eilandstops (havens / landingsplaatsen) in de archipel.

galapagos-Bartolome-haven-map.jpg   Galapagos-Bartolome-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan