Menu

Noorse fjorden cruise: deze mag niet missen op uw bucketlist!

De beste manier om de Noorse fjorden te ontdekken? Tijdens een cruise natuurlijk! Vanaf het cruiseschip zijn de steile bergwanden, watervallen en idyllische dorpjes adembenemend mooi.

Nergens zijn er meer fjorden ter wereld dan in Noorwegen. Noorse fjorden worden ook wel kunst van de natuur genoemd. Uitgeslepen door gletsjers in de verschillende ijstijden vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming ter wereld.

Ontdek de mooiste fjorden van Noorwegen:

  • Nærøyfjord,
  • Geirangerfjord,
  • Hardangerfjord en
  • Sognefjord.

De azuurblauwe kleur van het water, de groene omgeving en de rotswanden… Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart aan ophalen!

Tussen zeven fjorden vindt u het gezellige stadje Bergen, wat bekend staat om de prachtige gekleurde houten Hanzehuizen. Bergen staat, net als enkele fjorden, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Middernachtzon

Scandinavië kent verschillende bijzondere natuurverschijnselen, zoals de middernachtzon en het noorderlicht.

Gaat u in de zomer op vakantie naar Noord-Scandinavië dan kunt u de middernachtzon ervaren. De middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon ‘s nachts niet onder de horizon komt.

De perfecte combinatie van natuur én cultuur

Is het na de indrukwekkende natuur tijd voor een beetje cultuur? Bezoek dan de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. Een stad met een overvloed aan architectuur, musea, restaurants en winkelplezier.

Oslo ligt ingebed tussen de Oslofjord en beboste heuvels en is uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad 2019. Het compacte stadscentrum is zowel te voet als op de fiets makkelijk en veilig te verkennen. Dankzij het efficiënte openbaar vervoersysteem is de hele stad goed bereikbaar zonder auto.

Veel cruises naar het noorden van Europa maken een stop in Oslo. Natuurlijk kunt u de reis ook combineren met andere Scandinavische landen zoals Denemarken, Finland en Zweden.

Cruise vanuit Nederland

Een groot voordeel van een Noorse fjorden cruise? U kunt gemakkelijk vertrekken vanuit Nederland. Al binnen 48 uur begeeft het schip zich tussen de hoge bergwanden.

Rederij Holland America Line biedt diverse cruises naar Noorwegen aan vanaf Amsterdam.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan