Menu

Nieuw Schip Holland America Line Rotterdam

Holland America Line heeft een nieuw schip in haar vloot, Rotterdam VII. Dit schip is het nieuwe vlaggenschip van de rederij. Op vrijdag 15 oktober mocht Captain Cruise aan boord mee met de testcruise.

Het schip lag in de haven van Rotterdam. Het schip zou eerst de naam “Ryndam” krijgen, maar omdat Rotterdam de VI is verkocht werd de naam veranderd naar Rotterdam de VII. Sinds 1873 is er altijd een schip in de vaart geweest met de naam “Rotterdam” dus moest deze naam natuurlijk terug komen.

Voordat we aan boord gingen kregen we een Antigeentest. Al vrij snel was het negatieve testresultaat binnen en mochten we aan boord van het schip.

Als eerst hebben we het Lido Restaurant uit getest. Een uitgebreid buffet stond op ons te wachten. Een heerlijke salade, sandwich onder de grill, verse broodjes, overheerlijke Sushi, wok en natuurlijk heerlijke desserts!

Na een heerlijke lunch hebben we het schip verkend.

Deze afvaart hadden we een Neptune Suite op het achterdek. Wat een ruime Suite! Als je deze Suite boekt mag je ook gebruik maken van de Neptune Lounge. Hier kan je in een klein gezelschap ontbijten, lunchen of gewoon een drankje drinken.

Het schip beschikt over een groot binnenzwembad en buitenzwembad met jacuzzi’s. U kunt heerlijk relaxen op één van de heerlijke stoelen. Het buitenzwembad bevindt zich achter op het schip, zo heeft u een fantastisch uitzicht over de zee.

Wanneer u wilt verblijven in een intieme buitenruimte dat kunt u een Cabana huren in de Retreat Area. Dit is een privé buitendek waar verschillende Cabana’s gehuurd kunnen worden tegen betaling. Hier bevindt zich ook een Jacuzzi.

Passagiers kunnen genieten in de Greenhouse Spa en Salon. Geniet van een ontspannende massage of relax in het Thermaal bad. Hiervoor is wel een extra toeslag per persoon.

Rotterdam, 2668 gasten en 300 meter lang is klaar voor vertrek met haar passagiers.

Wat uniek is bij de schepen in de Pinnacle Class is het Dutch Café. Geniet van een heerlijke kop koffie met verse appeltaart of een Bossche bol. In de middag kan je hier terecht voor een heerlijke omelet, poffertjes, broodje kroket of erwtensoep. Na 16:30 kun je hier terecht voor een heerlijk portie bitterballen met vlammetjes en een heerlijk glas wijn. Je kunt hier genieten van prachtig uitzicht waar het schip vaart.

Voor de snelle hap kunt u ook terecht bij Dive Inn of New York Pizza. Dive Inn is gelegen aan het binnenzwembad. Hier kunt u terecht voor een heerlijke burger na een dag op stap in de haven. Met heerlijke patat en eigen Dive Inn saus is dit een feestje. Liever een stukje pizza? Dan moet u 1 verdieping naar boven bij het binnenzwembad. Hier geniet u van een echte New York Pizza!

 

Holland-America-Line-Rotterdam-Dutch-Cafe

Het schip is prachtig uitgerust met vele kunstwerken die over heel het schip te vinden zijn. U kijkt uw ogen uit! Kinderen aan boord van de Holland America Line kunnen naar Clubhal. In verschillende leeftijdscategorieën kunnen de kinderen hier genieten van entertainment. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen ruimte die ruim zijn opgezet! Ze kunnen genieten van verschillende faciliteiten die aangeboden worden.

Momenteel is het alleen nog niet mogelijk om de cruisen met kinderen aan boord van de Holland America Schepen. Tot nader order vaart de rederij alleen nog met gevaccineerde passagiers.

Ook het atrium heeft een prachtig kunstwerk staan. Het Dutch Café en verschillende specialiteiten restaurants zijn gelegen aan het atrium. Hierdoor is het altijd gezellig en is er genoeg te doen!

Het Crown’s Nest geeft u een prachtig uitzicht over de zee. Hier bevindt zich ook het Explorations Café. Hier kunt u genieten van een heerlijk drankje en genieten van het panoramische uitzicht. Hier kunt u ook bridgen, een gezelschap spel spelen of puzzelen.

De avonden zijn niet saai aan boord van Rotterdam. U kunt genieten van heerlijke Jazz muziek in de Lincoln Center Stage. De liveband zorgt voor een spetterend optreden. Daarnaast kunt u ook genieten in de Rolling Stone Rock Room van live Rock muziek waar de voetjes van de vloer gaan. In Billboard Onboard geniet u van live piano muziek die u vermaken met hits van de afgelopen 50 jaar. Hier zijn maar liefst 2 pianisten zitten klaar voor vermaak!

Ook zijn er iedere avond shows in het World Stage. Wij mochten een show bijwonen met harpiste Iris Kroes!

Ook aan boord van Rotterdam zijn er verschillende specialiteiten restaurants. Deze zijn niet inbegrepen in de cruiseprijs, tenzij u een Have It All pakket toevoegt aan uw cruise.

Sommige van deze specialiteiten restaurants zijn ook open tijdens de lunch. Tijdens onze testcruise hebben we gegeten in Club Orange. Dit restaurant is wel inbegrepen in de cruiseprijs. Hier kunt u genieten van het zelfde menu als in de Main Dining, alleen is het restaurant iets intiemer. Ook hebben wij gegeten bij Tamarind. Hier hebben we genoten van culinaire gerechten uit Azië. Hier geldt wel een toeslag van $29 p.p.

Ook hebben wij genoten van heerlijke gerechten in de Pinnacle Grill. Dit heerlijke steakhouse heeft een uitgebreide kaart waar voor iedereen wel iets lekker tussen zit. Naast een heerlijk stukje vlees of vis zijn er verschillende bijgerechten die u met uw tafelgenoten kunt delen! Elke maaltijd is hier een feest!

Het Canaletto is een Italiaans specialiteiten restaurant waar gegarandeerd Tiramisu als dessert op de kaart staat. Als u een echte visliefhebber bent dan is een diner in Rudi’s Sel de Mer aan te raden!

Onze testtrip startte in Rotterdam en voeren we over de Nieuwe waterweg naar de Noordzee. De gehele zaterdag hebben wij een dag op zee gehad. Deze dag hebben wij goed besteed om alle verschillende hutten te kunnen bezoeken om onze klanten goed te kunnen adviseren! Zondag kwamen wij aan in Amsterdam. Het schip ging voor het eerst door de sluizen van IJmuiden. Uniek om dit de eerste keer mee te maken. Voor deze speciale gelegenheid had de kapitein de boeg ter beschikking gesteld voor passagiers!

Het schip vertrekt voor haar eerste routes naar de warme Caribbean. Kunt u niet wachten? Boek dan ook uw cruise met Rotterdam!

Rotterdam, je was geweldig!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan