Menu

Klanten van Captain Cruise aan boord van de MSC Seaside in Italië!

Klanten van Captain Cruise zijn deze week aan boord van MSC Seaside in Italië!

Wij zijn verheugd dat we weer klanten aan boord hebben dit jaar.  Op 1 mei 2021 voer MSC Seaside vanuit Genua naar bestemmingen zoals La Valetta (Malta), Siracusa, Taranto en Civitavecchia. Klanten van Captain Cruise waren aanwezig bij deze 8-daagse cruise en brengen uitgebreid verslag uit!

Na vorige cruises waren we erg benieuwd, hoe anders zou het zijn? Het inchecken gaat middels een tijdslot, vervolgens de gebruikelijke incheck-procedure en als laatste een sneltest. Met name de sneltest is een uurtje extra tijd/wachten (voordat we aan beurt waren en daarna totdat we negatief waren getest en wij door mochten aan boord). Het is wel even wennen in de terminal, maar al met al prima geregeld.

Op het schip aangekomen, voelden we ons meteen weer helemaal thuis! Gastvrij, veel bekenden en iedereen is zo blij (zowel de andere gasten als het personeel) dat we weer mogen cruisen. Dit geeft een nog betere sfeer. Fijn voelt het dat je weet dat iedereen om je heen ‘negatief’ is.

Er zijn maar 1040 gasten (25%) op moment dat we in Genua vertrokken. Heel ontspannend zo weinig mensen, maar dat moet ook wel want alle zitjes, banken, barkrukken etc. mogen om en om niet gebruikt worden. Om en om hangen bordjes, het lijkt alsof er maar 2 personen mogen zitten. Als gezin is het uiteraard geen probleem om bij elkaar te gaan zitten, dan worden de bordjes gewoon verzet.
Eigen initiatief/ bestellen aan de bar hebben ze liever niet, liefst eerst gaan zitten (al moeten de obers daar nog aan wennen). Feit dat obers (trouwens al het personeel) een mondkapje op hebben maakt het wel soms lastig elkaar te verstaan. Verder is het hier voor je gevoel veiliger dan bij ons in de Albert Heijn.

Bij ieder restaurant moeten we dagelijks allemaal een temperatuurcheck doen, geen menukaarten meer (menu met een QR-code), mensen die een excursie doen moeten bij terugkeer ook een sneltest doen, afstand wordt door iedereen gerespecteerd (is maar 1m in Italië) en je moet mondkapje op als je je verplaatst. Bubbelbad mag alleen per gezin en er geldt een maximum aantal in het zwembad. Personeel maakt om de zoveel tijd alle glijbanen schoon!
Ook pingpong batjes en balletje worden voor en na gebruik gedesinfecteerd, net als de air hockey sticks en puck, 3D brillen, de formule 1 auto, etc. Eigenlijk het enige wat niet open is, is de zip line.

Entertainment is wat minder dan we gewend zijn, geen grote shows, wel dagelijks een zanger of goochelaar, live muziek op drie plaatsen in avond. Overdag bij de mainpool de dansklasjes en wat quizjes. Dus nog steeds genoeg te doen!

Aangeboden excursies zijn uiteraard ook wat minder, het zijn voornamelijk stedentrips (met een groep in de bus om in “bubbel” te blijven) en wandel trips. Wij besluiten in onze “bubbel” op het schip te blijven, maar er zijn wel veel gasten die een excursie ondernemen.

Al met al, als we zo aan een cocktailtje zitten, ons dagelijkse glij- en zwemrondje doen, merken we er maar weinig van. Het is weer ultiem genieten! We zijn ontzettend blij dat we weer aan het cruisen zijn!

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan