Menu

Inpaklijst cruisevakantie

Wordt dit je eerste cruisevakantie en weet je niet goed wat je wel en niet moet meenemen? Captain Cruise geeft je handige tips en heeft een slimme inpaklijst voor je cruisevakantie.

Gewicht en aantal koffers

Vrouwen nemen over het algemeen het dubbele aantal spullen mee op vakantie dan mannen. Het gevolg is vaak dat de koffer te vol en te zwaar is. Gelukkig is de hoeveelheid bagage aan boord van een cruiseschip niet aan vaste regels gebonden. Maar omdat je vaak ook een vliegreis maakt om bij het cruiseschip aan te komen is het wel belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid bagage die je meeneemt.

Omdat de ruimte in de hut aan boord van het cruiseschip beperkt is adviseren veel rederijen om niet meer dan twee koffers per persoon mee te nemen.

Algemeen

Op vakantie neem je natuurlijk altijd je paspoort, portemonnee, reisdocumenten en andere belangrijke documenten (zoals een zorgpas) met je mee. Deze spullen kun je in een handig documententasje bewaren.

Elektronica

Het voltage verschilt per cruiseschip. Nederlandse stekkers kunnen op de meeste schepen wel worden gebruikt en wanneer dat niet zo is dan kun je bij de receptie vaak vragen om een internationale reisstekker. Neem je je laptop mee of wil je online op je smartphone? Bezoek dan een internetcafé aan boord. Vergeet ook geen reiswekker mee te nemen, of gebruik de wekker op je mobiele telefoon.

Kleding

De kledingvoorschriften verschillen per cruiseschip. Overdag kun je gemakkelijke vrijetijdskleding dragen. ‘s Avonds wordt op sommige schepen van je verwacht dat je informele kleding draagt. Ook zijn er op sommige schepen speciale gala dinners waarbij een cocktail- of galajurk voor de vrouwen en een pak met das of smoking voor de heren wordt aangeraden. En worden je kleren vies? In sommige gevallen is er een wasserette voor publiek gebruik.

Vergeet ook je zwemkleding en strandhanddoek niet! Op cruiseschepen zijn vaak binnen- en buitenzwembaden aanwezig. En tijdens een cruise naar een warme bestemming kun je natuurlijk een frisse duik in de zee nemen. Ook is er vaak een spa en fitnessruimte aan boord. Neem daarom ook je sportkleding (en sportschoenen en slippers) mee. Goede wandelschoenen zijn een must als je veel excursies gaat doen.

Extra kleding zoals een warme trui, regenjas, hoed of pet tegen de zon (en zonnebril) en nachtkleding is ook aan te raden om mee te nemen op cruisevakantie. ​Het kan ‘s avonds nog weleens fris zijn door de airconditioning aan boord, dus een vestje of jasje is daarom zeker raadzaam.​

Verzorging

Denk eraan dat je je toiletspullen zoals je tandenborstel en tandpasta mee neemt. Maar ook een vijl, pincet, zonnebrandcrème en aftersun kunnen goed van pas komen.

Is er ook een vlucht bij je reis inbegrepen? Vergeet dan de volgende items niet: Zakdoekjes, oordoppen, verfrissingsdoekjes, kauwgom en hersluitbare plastic zakjes.

Entertainment

Er is natuurlijk genoeg te doen aan boord van een cruiseschip. Maar als je je even terug wil trekken in je hut dan is het fijn om een boek of tijdschrift bij je te hebben. Zet ook wat leuke muziek op je MP3-speler of telefoon. En neem een stok kaarten mee zodat je samen een spelletje kunt spelen.

Inpakken en wegwezen!

Waar wacht je nog op? Boek die cruise, pak je koffer in en gaan! Heb je hulp nodig bij het boeken van een cruise? Neem dan contact op met ons cruiseteam. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte cruisevakantie. Captain Cruise heeft altijd meerdere interessante cruise aanbiedingen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan