Menu

Grootste cruiseschip ter wereld: Harmony of the Seas

Update (november 2021): Het grootste cruiseschip ter wereld is nu de Wonder of the Seas. Lees hier verder

Met een capaciteit van ruim 6.000 passagiers en meer dan 2.000 crewleden is Harmony of the Seas het grootste cruiseschip ter wereld. Sommige cruise-fans vragen zich af of het schip van de Amerikaanse rederij Royal Caribbean International niet een stapje te ver gaat. Zij zijn bang dat cruisen met de Harmony of the Seas een zeer massale aangelegenheid zal zijn. Is het echt zo massaal als veel mensen denken?

Harmony of the Seas vaart uit

Het is 15 mei 2016 en Harmony of the Seas vaart uit voor de eerste keer vanuit de haven van Saint-Nazaire in Frankrijk. Tienduizenden Fransen hebben het cruiseschip uitgezwaaid en een aantal dagen later kwamen er massaal mensen naar Rotterdam om het schip daar te bewonderen!

De grootte van het schip

Het klinkt misschien vreemd maar eigenlijk oogt het schip in eerste instantie niet veel groter dan andere cruiseschepen. Dit komt omdat de Harmony de extra ruimte die het schip biedt niet in de lengte maar in de breedte pakt. Normaal gesproken is een cruiseschip van 45 meter breed al groot. Harmony of the Seas is met een breedte van 65 meter dus veruit de grootste. Dit zorgt voor veel ruimte op het schip en geeft de passagiers een ruimtelijk gevoel.

Harmonie aan boord van de Harmony

Wat opvalt is dat er ontzettend goed is nagedacht over de indeling van het cruiseschip. Door de logica kan iedereen heel gemakkelijk de weg vinden aan boord en is het bijna onmogelijk om te verdwalen. Verder is het interieur ontzettend stijlvol, modern en licht en alle kleuren en materialen vullen elkaar heel goed aan. Helemaal bijzonder is het dat de indeling zo gemaakt is dat zelfs de piekmomenten tijdens het ontbijt en de lunch rustig kunnen verlopen. En dat met zoveel passagiers aan boord!

Spectaculaire shows

Shows aan boord van cruiseschepen maken bijna altijd deel uit van het entertainment, zo ook bij Harmony of the Seas. Wat gezegd moet worden is dat Royal Caribbean International een duidelijke uitschieter is op het gebied van shows en entertainment. De musicals zijn namelijk van Broadway-niveau en normaal gesproken zou je hier wel €80,- per ticket voor kunnen betalen! Er is zoveel entertainment aan boord van Harmony of the Seas dat het soms lastig is om te kiezen wat je precies wilt bezoeken. Wordt het Spin on the Ice show of de AquaShow, gelukkig hoeft u niet te kiezen en kunt u naar beide shows! In de Aquashow wordt er als het ware op het water gedanst en de artiesten doken van duizelingwekkende hoogtes in een klein bassin. Een show die je zeker niet mag missen!

Restaurants van de Harmony

Een belangrijk onderdeel van een cruise is toch altijd wel het eten. Aan boord van Harmony of the Seas zijn er restaurants in overvloed! De main-dining room is zo ingedeeld dat het niet massaal overkomt waardoor je in alle rust kunt dineren. Naast de main-dining room zijn er nog 15 andere restaurants te vinden, waaronder een sushi restaurant, een hamburgerzaak en Jamie Oliver’s Italian. Keuze genoeg dus!

Central Park

De grootste verrassing aan boord van Harmony of the Seas ervaar je wel als je echte bomen en planten tegenkomt. Er is namelijk een Central Park aanwezig aan boord van het schip! Met pergola’s en druivenranken die wel minimaal 10 jaar oud zijn verbaast dit park elke bezoeker. Uit onzichtbare geluidsboxen klinkt het lieflijke geluid van vogeltjes waardoor het lijkt alsof je echt in de natuur rondloopt.

Ga zelf op cruisereis met Harmony of the Seas!

Wij kunnen een cruise met de Harmony of the Seas van harte aanraden. Ook al gaat het om het grootste cruiseschip ter wereld, toch voelt het niet massaal aan. Door de slimme indeling heb je toch genoeg mogelijkheid om rustig aan te doen. Ga zelf op cruisereis met Harmony of the Seas en laat je overweldigen!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan