Menu

Blog van Norwegian Jade

Op 21 juli 2021 mochten 900 reisagenten aan boord voor de testcruise. Ik was als enige Nederlandse reisagent aan boord. Zou ze klaar zijn voor vertrek?

Als eerst op naar mijn balkonhut. Wat meteen opvalt is dat het schip volledig is gerenoveerd. Alles ziet er weer spik en span uit. Natuurlijk is ze al ouder, maar daar zie je niets van terug en het schip lijkt als nieuw. Op elke dek staat een crewlid te wachten om je te begeleiden naar de hut. Aan boord is binnen een mondkapjes plicht op het moment dat je beweegt door het schip. Buiten hoeft er geen mondkapje op. Het wend snel, aangezien iedereen aan boord een mondkap draagt.

Dan is het tijd voor de eerste lunch. Voor ieder echt genoeg keuze. Ik ga naar het buffetrestaurant. Voordat je het restaurant in kan moet eerst iedereen zijn handen wassen in de daarvoor bestemde wasbakken.  Daarna krijg ik een bord en bestek aangereikt. Je mag niks zelf pakken en alles wordt door de crew aangereikt, een veilig idee. Ik heb geen idee wat ik als eerste moet gaan kiezen. Uiteindelijk heb ik een zeer gevarieerde lunch, alles moet tenslotte geproefd worden 😊.

En natuurlijk een uitgebreid assortiment van allerlei drankjes die ik kon kiezen. Met dit weer (heerlijke temperatuur en zon) een lekkere Corona. Durf ik dit nog te drinken? Ja zeker. En ik moet eerlijk toegeven dat ik dit erg gemist heb!

Na de heerlijke lunch was het tijd om het schip te gaan verkennen. Als eerste over het zwembaddek. Ruim opgezet en genoeg plek voor alle passagiers. Later ga ik misschien het zwembad wel even uitproberen.

Het theater is ruim opgezet en klaar voor de leuke productieshows. In het Casino is er ook genoeg te doen. Van slotmachines tot de tafels. Wanneer je door het schip loopt is het overal erg gezellig. Er zijn genoeg bars om iets te drinken.

Na een rondje over het schip ga ik me opfrissen in de hut. Ondertussen vertrekt het schip uit de haven van Piraeus. Het is genieten om weer over de reling te hangen en te kijken over die prachtige zee.

Ik heb er voor gekozen om op de eerste avond in het Main Dining restaurant te eten. Het menu was zeer uitgebreid. De tweede avond heb ik in La Cucina restaurant gegeten, een echte Italiaanse specialiteitenrestaurant. De laatste avond ben ik naar het Bistro specialiteitenrestaurant geweest, een exlusieve Bistro met fantastische gerechten op het menu. Een ware traktatie voor je smaakpupillen.

Omdat Norwegian Cruise Line alleen passagiers meeneemt aan boord die volledig gevaccineerd zijn, is het mogelijk om zelf van boord te gaan zonder verplichte excursie. De eerste haven waar we kwamen was, Heraklion in Kreta. Hier heb ik een wandeling gemaakt door de stad. De tweede haven waar ik aankwam was Rhodos. Ook hier heb ik door zowel de nieuwe stad als de oude stad heen gelopen. Het is een mooie combinatie tussen nieuw en oud, met diverse mooie uitkijkpunten. De temperatuur is flink opgelopen. Dus aan boord maar genieten van een ijskoud drankje!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan