Menu

Blog van Mardi Gras

Omdat we onze cruise starten vanuit de USA, moeten we een PCR test laten afnemen. Deze moeten we op Schiphol overhandigen bij het inchecken voor onze vlucht, zo niet mogen we de VS niet binnen. De uitslag van deze test krijgen we ruim op tijd zodat het allemaal geen probleem blijkt te zijn. Nadat we de reis geboekt hadden, moesten we ook nog een “Exemption” formulier invullen omdat Carnival Cruise Line ook een groot aantal ongevaccineerde gasten meeneemt. Ook onze dochters, 4 jaar en 9 maanden reizen met ons mee en dus hebben wij dat ook aangegeven op het formulier. Let op, het kan zijn dat je ondanks een bevestigde boeking toch nog wordt afgewezen. Houd hier dus rekening mee! Als we eenmaal in de USA zijn toegekomen, merken we eigenlijk weinig van al dat testen. We moeten alleen nog een test laten afnemen voordat we aan boord mogen van het schip. Bij de meeste apotheken kan je een PCR test of Antigeen test laten uitvoeren. Het is wel noodzakelijk om hiervoor een afspraak te maken. Ook voor kinderen is dit mogelijk in de VS. En ja hoor, zo’n 48 uur voor vertrek krijgen we bericht dat we goedgekeurd zijn en dat ook de kinderen mee aan boord mogen. De jongste dochter van 9 maanden heeft gelukkig geen test moeten ondergaan.

De dag dat er ingecheckt wordt is het altijd een drukte van belang in de terminal. Er wordt gewerkt met zogenaamde ‘Timeslots’.
Dat betekent dat elke passagier een eigen incheck tijd krijgt en het dus geen zin heeft om vroeger te komen omdat je dan sowieso zult moeten wachten. Er zijn diverse checkpoints waar we onze documenten te samen met onze vaccinatiebewijzen en testuitslag laten controleren. Wanneer alles in orde is, krijgen we groen licht en mogen we langs de security check. Toch moeten we nog naar een apart gedeelte van de terminal omdat onze dochter van 4 jaar nog een keertje moet getest worden. Het medisch personeel is super vriendelijk. We moeten dan wachten op de uitslag en… gelukkig, zo’n 15 minuten later horen we dat het resultaat van de test negatief is en dat we naar de incheckbalie mogen! Hier wordt alles nogmaals gecontroleerd. Eén en ander heeft te maken met het feit dat we reizen met kinderen die niet gevaccineerd zijn. Uiteindelijk mogen we aan boord. Van al dat wachten en controleren is onze maag beginnen grommen en begeven we ons eerst naar het buffet.

Tijd om het schip te gaan verkennen. Het valt meteen op dat er verschillende restaurants aan boord van de Mardi Gras zijn. Dat varieert van een pizzeria tot een Franse bistro en van sushi tot Guy’s burgers. Ook zijn er tal van bars aan boord waarbij de Red Frog wel de meest bekende en indrukwekkendste is. Voor het overige zijn er zo veel restaurants aan boord dat we er niet eens aan toekomen om ze allemaal uit te proberen! Waarom dit cruiseschip vooral ouders met kinderen aanspreekt, wordt duidelijk wanneer je op het dek een heuse achtbaan ontdekt. Uniek aan boord van een schip en uiteraard is deze baan uitgetest en veilig. Je betaalt wel zo’n 15$ per rit wat betekent dat je 2 keer over het parcours bolt. Toch een belevenis die je moet uitproberen. Onder die achtbaan bevindt zich een volledig waterpark voor kinderen. Uren speelplezier zullen ze hier beleven! Om op de grote glijbanen te mogen moeten de kinderen minimaal 1,20 m groot zijn. Vanzelfsprekend dat wij ook deze attractie hebben getest en deze is geslaagd! En het aanbod aan spelevenementen houdt niet op want achterop het schip bevindt zich een midgetgolf. Je moet putten in 10 verschillende holes en sommige hiervan zijn een regelrechte uitdaging. Dat wordt er niet beter op als je tijdens het golfen je laat afleiden door het prachtige uitzicht rondom. Er zijn drie grote zwembaden aan boord, één in het midden van het schip en één aan de achterkant. Het derde zwembad maakt deel uit van het Serenity gedeelte, een plaats om te relaxen en waar kinderen niet toegelaten zijn. Hier staan ook een aantal jacuzzi’s. Links en rechts zijn er ook nog een paar kleinere zwembaden. Aan vermaak mogelijkheden overdag geen nood dus.

Captain Cruise Blog Mardi Gras Zwembaden

Verveling is trouwens een woord dat niet in de handleiding van de Mardi Gras voorkomt. Ook ‘s avonds heb je meer dan genoeg keuze. Er worden diverse shows opgevoerd zowel in het daartoe bestemde theater maar ook in het “Grand Central” worden gasten verrast met diverse optredens. Daarnaast wordt in verschillende bars live muziek ten beste gegeven. Er is voor ieder wat wils om op ontdekking te gaan.”

Carnival Hubb App
Eten doen we ‘s avonds in één van de restaurants. Daarvoor maken we gebruik van de ‘Carnival Hubb App’. Door middel van deze app kan je een tafel boeken voor het moment dat je wenst te gaan eten. Tien minuten later kan je aanschuiven. Het menu is bijzonder uitgebreid en aangepast aan ieders smaak en voorkeur. Voor onze kleine telg is er een apart ‘Kids Menu’. Je kunt dineren in het Main Dining restaurant of in één van de specialiteiten restaurants. Voor sommige van deze restaurants is er geen toeslag aan verbonden en zijn inbegrepen in de reissom. En zoals vermeld, de keuze die je kan maken is eindeloos. Je kan genieten van een heerlijke ‘Guy’s Burger Joint’ of van lekkere sushi in restaurant Bonzai. De kinderen zullen je dan zeker mee willen nemen naar de Piazza waar je een gans palet aan pizza’s kan bestellen of een heerlijke panini kan laten bereiden. Het restaurant is zo ingericht dat je de indruk hebt in Italië te zijn. Geniet je meer van de Franse keuken dan doe je er best aan om in het ‘French Quarter’ te gaan dineren. Met een beetje verbeelding stap je in Parijs zo’n gezellige bistro binnen waar heerlijke Franse gerechten worden geserveerd. Echte fijnproevers kunnen dan weer terecht in het Guy Smokehouse waar gerechten van de beroemde Guy Fieri worden bereid.”

Helaas tijdens onze laatste twee zeedagen kwam een felle wind roet in het eten gooien zodat er weinig of geen buitenactiviteiten waren. Wanneer iedereen dan in het atrium vlucht, wordt het daar natuurlijk behoorlijk druk. Het ‘Shop till you Drop’ vormt dan natuurlijk een aanneembaar alternatief. Immers aan boord vind je tal van verleidelijke winkeltjes. Er is een parfumwinkel, een logo shop winkel, een slijterij, meerdere juwelierszaken en last but not least ‘Cherry on Top’ een heel bijzondere snoepwinkel. We hebben ons deze week ook te goed gedaan aan pittige koffie uit de Javabar. De keuze is hier enorm.

Het was overigens een goed idee om voor deze cruise een drankenpakket af te sluiten. Zodoende konden we van heel wat drankjes, koffie en cocktails genieten zonder hiervoor extra te moeten betalen. Waar we bijzonder genoten van zo’n drankje was op het Lido dek waar heerlijk gezwommen kan worden en waar de bekende Red Frog bar je uitnodigt om een drankje te komen nuttigen.
Heb je daar trek van gekregen loop dan langs de gezellige kraampjes met ‘Street Food’. Hier vind je namelijk tal van versnaperingen waarvan het aanbod elke dag weer anders is. Uiteraard bevindt zich hier ook het Lido restaurant waar je zelf uit tal van gerechten van het buffet kunt kiezen.”

Havana Club
Deze Havana Club bevindt zich in een afgesloten gedeelte van het schip. Hier zijn de hutten namelijk rechtstreeks verbonden met de Havanabar & Pool. Het schip biedt namelijk hutten aan in verschillende categorieën en prijsklasse. Je hebt de keuze uit een binnen- of buitenhut of uit één van de ruimere suites. Wat het extra leuk maakt om net voor de feestdagen aan boord te verblijven, zijn de kerstversieringen. Kerstbomen en gezellige verlichting zijn door het gehele schip terug te vinden! Wij zelf en ook onze dames hebben enorm goede herinneringen aan deze cruise. Het was heerlijk om de zon op je huid te voelen en ondertussen te genieten van alle mogelijke faciliteiten van het schip. Het is tijd om de reiskoffers te pakken en afscheid te nemen van dit unieke schip!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan