Menu

Blog: Silver Dawn

Op uitnodiging van Silversea mochten wij mee tijdens de Shakedown cruise van Silver Dawn. In Lissabon lag het prachtige schip op ons te wachten. Het is geen grap, maar op 1 april 2022 gaat haar eerste cruise van start.

Eenmaal aan boord van het schip hebben we als eerst het zwembaddek bezocht. Hier hebben ze heerlijke loungebanken waar je kunt relaxen en kan genieten van de zon. Alles is erg ruim opgezet en fantastisch aangekleed. Aan het zwembaddek zijn er 2 eetgelegenheden. The Grill & Spaccanapoli.

Het eten wordt besteld en dan is het wachten tot de ober de lunch komt brengen. Er is echt niets op te merken aan de kwaliteit en de service van het eten. Natuurlijk worden we voorzien van een heerlijke cocktail en kan ons weekend al niet meer stuk.

De Suites zijn erg ruim opgezet en licht van interieur. Aan alles is gedacht en tot de puntjes uitgewerkt. Een grote inloopkast voor genoeg opbergruimte, een heerlijk bed en een ruim balkon! In de hut is de minibar standaard gevuld, maar deze kan ook gevuld worden met de drankjes die je zelf lekker vind. Daarnaast heeft iedere Suite aan boord van het schip een eigen butler. Deze kan je benaderen voor drankjes in de hut.

Aan boord van Silver Dawn zijn 8 verschillende restaurants. S.A.L.T. Kitchen, hier proef je lokale gerechten en producten. La Dame, hier worden heerlijke Franse gerechten geserveerd. Atlantide is een elegante bar en gril in één. Naar La Terrazza ga je voor de Italiaanse keuken, overdag is La Terrazza het buffet restaurant met een uitgebreide keuze. Silver Note geeft je een combinatie van heerlijke kleine gerechten met jazz en blues op de achtergrond. Voor de Japanse keuken gaat u naar Kaiseki. Aan het zwembad gelegen is Spaccanapoli voor de meest verfijnde pizza’s. Bijzonder aan boord van Silver Dawn is The Grill, die overdag heerlijke burgers serveert, maar ‘s avonds veranderd is een fantastisch Steengril restaurant. Alle restaurants zijn mooi aangekleed en ruim opgezet. Er is voldoende keuze voor iedereen. De keuze van het menu is zeer groot, samen met de ober en chef wordt je eten letterlijk voor je neus gegaard op de steengril. Een unieke ervaring met heerlijke muziek op de achtergrond.

Nieuw aan boord van Silver Dawn en Silver Moon is S.A.L.T. Letterlijk betekend het Sea And Land Taste. Bij deze experience draait alles om gerechten en producten die uit de streek komen. Aan boord is er het S.A.L.T. Lab. Hier kunnen gasten een kookworkshop bijwonen. De gerechten die worden bereid komen altijd uit de streek of het land waar het schip vaart. Daarnaast kun je dineren in S.A.L.T. kitchen. Dit restaurant serveert altijd lokale gerechten. De menukaart is enorm uitgebreid en laat je nieuwe dingen proeven. Daarnaast zijn er ook excursies (tegen betaling) die nemen je mee naar veelal hotels en restaurants waar lokale gerechten worden bereid. Wij mochten mee naar een mooie plek in de Algarve. In het hotel hadden we een fenomenaal uitzicht over de rotsen, dronken heerlijke wijnen en kregen de keus uit verschillende gerechten. Kortom, je kunt dus veel leren en proeven van lokale gerechten en producten tijdens deze verschillende excursies.

Er zijn geen standaard zittingen, maar je dineert wanneer en waar je maar wilt. Een reservering maken van te voren is wel nodig. Doordat er verschillende restaurants aan boord zijn, zijn ze intiem. Daardoor zijn er geen onbeperkte tafels beschikbaar.

Voor het ontbijt kun je terecht in La Terazza. De keuze is enorm groot en obers staan klaar om je te helpen. Maar je kunt ook in de hut of op je balkon ontbijten. De avond ervoor bekijk je het menu en dit wordt op de afgesproken tijd netjes bezorgd. De tafel wordt mooi opgedekt en alles wordt zo voor je neergezet. Het enige wat je zelf nog moet doen is al het lekker opeten en genieten van het uitzicht!

OTIVM is de Spa aan boord van Silversea. Hier zijn verschillende wellness behandelingen mogelijk. Van relax ruimte tot massage. Maar ook de Fitness is uiteraard aanwezig. Er zijn ook verschillende lessen die worden verzorgd door een personal trainer. Aan je butler kun je vragen om een heerlijk bad voor je klaar te maken. Je hebt de keuze uit verschillende soorten badzout. Wanneer je terug komt in de Suite ruik je de lekkere aroma’s en is je eigen badkamer een klein beetje omgebouwd tot eigen SPA. Uniek en heel relaxt.

Alle drankjes aan boord zijn inclusief. Er worden elke dag verschillende verse sappen aangeboden. Er zijn verschillende cocktails, wijnen en sterke dranken die worden geserveerd. Maar ook soda’s en verschillende koffie soorten.

Het schip heeft veel buitenruimte en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Bij verschillende bars en restaurants is het mogelijk om buiten iets te drinken of te dineren. Wanneer je goed weer hebt is dit ideaal, maar bij veel schepen veel minder aantrekkelijk wanneer het wat kouder is. Bij Silver Dawn hebben ze hier goed over nagedacht. Bij iedere buitenruimte die er is hangen terrasverwarmers zodat het altijd aangenaam is op buiten te zitten en te genieten van de omgeving die voorbij gaat.

De rederij is ultiem luxe en zorgt er voor dat het je niets ontbreekt. Het personeel is allemaal even vriendelijk en is altijd bereid je te helpen. Ze helpen je met het in of uitpakken van je koffer, het maken van reserveringen in verschillende restaurants, niet is teveel gevraagd!

Het schip heeft natuurlijk een mooi zwembad met 2 jacuzzi’s. Er is voldoende plek voor iedereen om te relaxen in de zon. Ontspan op 1 van de ligstoelen en lounge is de heerlijke zitjes. De obers komen regelmatig voorbij om te checken of ze iets voor je kunnen betekenen. Op het bovendek zijn grote loungebanken beschikbaar en heb je mooi uitzicht van de bestemming waar je bent!

Het schip doet veel al bijzondere bestemmingen en kan op plekken komen waar de grote schepen niet aan kunnen leggen. Mocht het schip verder weg liggen in de haven wordt er altijd gezorgd voor een shuttle bus naar het stadscentrum.

De vloot van Silversea bestaat uit 10 schepen. Waaronder 1 expeditie schip, Silver Origin. Het schip vaart bijzondere routes in de Galapagos Eilanden. Volgend jaar wordt er nog een schip aan de vloot toegevoegd, Silver Nova.

Meer weten over Silver Dawn? Aarzel niet om ons te contacten en we vertellen je graag over onze ervaringen!

Bekijk hier cruises van Silversea.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan