Menu

Blog: Expeditie cruise naar Antarctica

Is een expeditie cruise wel iets voor u?

Na het lezen van deze Blog bent u er helemaal klaar voor. Davey van Acker & Matthias De Klerck van Hapag LIoyd Cruises gingen op expeditie naar Antarctica aan boord van Hanseatic Inspiration. En we nemen u mee met al hun avonturen. Vanuit Ushuaia vertrek het schip naar het bijzondere Antarctica. Het schip vaart langs de mooie kusten van Tierra del Fuego.

Als eerst komt het schip aan in het Beagle Channel. Aan boord wordt u verteld wat u allemaal kunt verwachten met verschillende lezingen van experts die weten hoe dit werelddeel in elkaar steekt.

“The sea is endless, the nearest land is still far away, we are surrounded by the magic of ice cold water and feel temperature going down hour by hour”, aldus Davey van Acker.

HANSEATIC inspiration

 • 230 passagiers
 • 175 crewleden
 • 3 restaurants
 • 2 bars/lounges
 • Zwembad
 • Spa & Fitness
 • Sauna
 • Boutiques
 • HanseAtrium voor lezingen
 • 17 zodiacs
 • Watersport Marina

Om uiteindelijk in Antarctica te komen moet de Drake Passage over gestoken worden. Een zee die veel beroemdheid heeft omdat het er soms heftig aan toe kan gaan. Nu hebben de schepen van tegenwoordig zulk uitstekend apparatuur dat ze de passage niet zullen kruisen wanneer er te hoge golven worden verwacht.

De eerste bezienswaardigheid die ze tegenkwamen was de Shag Rocks, het eerste stukje land, eigenlijk 6 eilandjes met een maximale hoogte van 17 meter gelegen in “the middle of nowhere” Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden zoals majestueuze fjorden.

South Georgia Island is de thuisbasis van een grote kolonie van King Pinguïns. Dit eiland is een broedplaats van miljoenen dieren. Er zijn 450.000 zeeolifanten, meer dan 6 miljoen zeehonden, meer dan 1 miljoen King Pinguïns, boven de 1,5 miljoen Stormbandpinguïns en 87 soorten zeevogels.

 

Davey en Matthias hebben een zogeheten “landing” gemaakt op Brown Bluff, het vaste land van Antarctica. Het is een tafelberg op het schiereiland Tabarin in het noorden van Antarctica. Deze karakteristieke berg heeft zich de afgelopen 1 miljoen jaar gevormd. Deze is ontstaan door een vulkanische uitbarsting.

Het schip vaart over de Weddell Sea. Deze bestaat uit gigantische drijvende ijskappen. Deze ijskappen brengen de gigantische tafel-ijsberen voort die zo overvloedig aanwezig zijn in de Weddell Sea. Wetenschappers geven aan dat het water in de Weddell Sea het meest heldere zeewater op aarde is. De helderheid is bijna gelijk aan gedistilleerd water.

Het schip brengt de gasten van de ene adembenemende plek naar de andere. Zo komen Davey en Matthias aan in Half Moon Island. Op het halvemaanvormige eiland op Antarctica wonen bijzondere gasten, namelijk een grote pinguïn kolonie. Het eiland is alleen bereikbaar per schip. Op het eiland is een marinebasis gevestigd, die alleen in de zomer operationeel is. De heren hebben na Half Moon Island, Deception Island, Cuverville Island, Errara Canal en Paradise Bay bezocht. Daarna varen ze door Strait of Gerlache. Deze 12-daagse cruise is een unieke en spectaculaire ervaring voor de twee.

 

Hapag-Lloyd Cruises is een zeer bijzondere cruiserederij met twee verschillende gezichten. Enerzijds vaart zij met de expeditie schepen (HANSEATIC Inspiration, Nature & Spirit)  van maximaal 200 gasten, anderzijds met de meest luxe cruiseschepen ter wereld EUROPA en EUROPA 2 met maximaal 500 gasten.

Twee verschillende vormen van cruisen, echter beide met de hoogst mogelijk service standaard ter wereld. Hapag-Lloyd Cruises is een Duitse kwaliteitsrederij (de voertalen aan boord zijn Duits en Engels) en heeft talloze internationale onderscheidingen mogen ontvangen.

De expeditie schepen brengen ontdekking en luxe samen en geeft een nieuwe richting aan voor Hapag-Lloyd met de lancering van hun expeditie klasse van schepen, die 14 meter lang zijn en slechts 199 tot 230 passagiers vervoeren. De schepen varen naar de meest bijzondere plekken ter wereld. Bovendien zijn de expeditie schepen goed uitgerust en voorbereid op alle expeditie-activiteiten, waaronder een flinke vloot Zodiacs, de Marina en twee glazen balkons voor sightseeing vanaf het schip.

Na het lezen van deze blog enthousiast geworden? Meer informatie over de rederij?

Bekijk Hapag LIoyd Rederij

Bekijk Cruises met de expeditie schepen van Hapag LIoyd.

 

Met dank aan Davey Van Acker & Matthias De Klerck aan boord van HANSEATIC Inspiration.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan