Menu

Blog: Bewonder het grote Wonder

Vorige week was Captain Cruise aan boord van het nieuwe schip Wonder of the Seas. En dit was niet zomaar, want er moest iets bijzonders gevierd worden. Ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijk van Opa en Oma werd de familie uitgenodigd om mee te varen met dit fantastische schip! De kleinkinderen stonden te springen en konden niet wachten!

Onze cruise begon in Barcelona, na een hele snelle korte check-in mochten we dan na ruim een jaar wachten eindelijk aan boord van de prachtige Wonder of the Seas. Deze cruise hadden we 3 balkonhutten naast elkaar, met een zeer ruim balkon! De hut was prachtig licht en ruim ingericht.

Net zoals iedereen die aan boord komt, vertrokken we als eerst naar de Windjammer, het buffet restaurant. De keuze was ruim. Van salades tot traditionele gerechten en van burgers tot heerlijke taarten, voor iedereen is er wel iets! De Windjammer is niet de enige plek waar je kunt lunchen, maar ook in het Park Café, Sorrento’s, Dog House, Johnny Rockets, El Loco Fresh of in de Main Dinning kun je lunchen. Het is maar net waar je trek in hebt!

Royal-caribbean-Wonder-of-the-seas-blog-grootste-cruiseschip

Na de lunch was het tijd om het schip te verkennen en de verschillende “Neighborhoods” te bekijken. Achter op het schip is er verschillend vertier te vinden. Een ritje op de Flowrider, Midgetgolf, een ritje in de Zip-Line of naar beneden rootsen vanaf Abbys? Voor iedere leeftijd is er iets. En natuurlijk is er ook een basketbalveld en mogelijkheid om te tafeltennissen. Voor de kleintjes is er “Wonder Playscape” met verschillende glijbanen en klimtoestellen.

Hierna volgde een wandeling door Central Park, hier zijn leuke restaurants gevestigd waar je van een heerlijk diner kunt genieten in een specialiteiten restaurant. Op naar dek 6, de Boardwalk. We zijn de tel kwijt geraakt hoeveel we bij de “Carousel” hebben gestaan, maar deze is goed getest. Hoe uniek is het dat je in de draaimolen kan aan boord van een schip! De bijzondere paarse glijbaan Abyss komt ook uit in de gezellige  boardwalk. En wat natuurlijk bijzonder is, is het Aquatheater. Hier hebben we genoten van “inTENse” een mooie show met spectaculaire duiken. De show is fantastisch in elkaar gezet! Het blijf bijzonder om het voorbij trekkende landschap te zien en tegelijkertijd te kijken naar de show.

Het zwembaddek is uitermate geschikt voor iedereen, van jong tot oud! Glij van de “Perfect Storm” en kom tot rust in een warme jacuzzi. Splashaway Bay is ideaal voor kleine kinderen. Hier kunnen ze genieten van alle waterpret die je maar wenst. Glijden, spetteren en vooral heel nat worden! Voor meer rust kan je als volwassene verblijven in het Solarium, een apart gedeelte alleen voor 16 jaar en ouder. Bij alle vier de zwembaden kan je de Caribische klanken horen van de muzikale band.

Over het gehele schip zijn er vele verschillende bars waar je iets kunt drinken en kan swingen op de muziek. Boleros is een van de cafés waar je echt een kijkje moet nemen. Hier klonken gezellige Latin nummers tot laat in de avond. De “Rising Tide Bar” neemt je mee vanaf dek 5, de promenade naar dek 8 het Central Park. Wil je een cocktail hebben die gemaakt wordt door een robot? Dan moet je naar de Bionic bar waar 2 robots je opwachten om een heerlijke cocktail te bereiden. Maar natuurlijk mag de English Pub ook niet ontbreken voor een koud pintje!

Wonder of the Seas - Royal Caribbean - Zwembad - Carrousel - Draaimolen - Glijbanen

Als je nu denkt we hebben alles wel gehad aan boord, nou vergeet het maar! Want wij hebben een fantastische Ijs show bekeken: 365. Met spectaculaire acts en swingende muziek! De dag erna mochten we zelf schaatsen, dat ging ons goed af, alleen de salto’s en pirouettes hebben we over gelaten voor de profs.

Als je helemaal wilt ontspannen aan boord is er een grote ruime spa, hier kun je naartoe voor massages, wraps, Acupuncture en ook een beautysalon voor nagels en haar. Hier is ook een groot ruim fitnes centrum wat voor iedereen beschikbaar is.

De shops hebben we ook goed bekeken. We konden het schip natuurlijk niet verlaten zonder souvenir. Van sleutelhanger tot scheepsmodel, van zonnebril tot snoep! De verschillende winkeltjes zijn allemaal gelegen aan de Promenade en is dan ‘s avonds ook een gezellig dek om te vertoeven.

De kinderen wilden graag kijken bij Adventure Ocean, de kidsclub aan boord van Wonder of the Seas. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen waar de kinderen terecht kunnen. En willen ze niet verblijven in een van de clubs, maar graag zelf spelen, dan is er een aparte ruimte met een groot klimtoestel waar je als ouders wel bij moet blijven!

Het casino zijn we niet veel geweest omdat de kinderen hier niet naar binnen mogen, maar natuurlijk hebben we deze wel even bezocht. Van alle machines zijn er vele te vinden. Ook vele tafels waren gevuld met passagiers die een gokje wagen!

Op onze laatste zeedag was er een Piratenshow in de Promenade! Met schepen, gondels, piraten en Vikingen! Een hele leuke show waar het gehele schip op af komt. Dus als je de show gaat bekijken, wees er dan op tijd bij om een goed plekje te bemachtigen!

Wonder of the Seas- Royal Caribbean - Grootse Cruiseschip - Cruise - Schip

Wonder of the Seas - Royal Caribbean - Grootste cruiseschip -

Naast al dit vertier hebben we ook mooie steden bezocht in de Middellandse Zee! Vanuit Barcelona naar Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia, Civitavecchia (Rome) & Napels.

In Palma de Mallorca is het de moeite waard om de kathedraal te bezoeken, met de gezellige straten erachter. Maar houdt wel rekening met de Siësta! Als je rond dit tijdstip gaat is alles uitgestorven en zijn er vele boetiekjes dicht.

De stad Marseille staat natuurlijk bekend om de basiliek Notre Dame de la Garde, die je niet kunt missen bovenaan de berg. Vanuit de terminal is er een shuttle die je naar de stad brengt die zo’n 10 km verderop ligt.

Toen we in La Spezia waren was het kwik gestegen naar zo’n 35 graden. Dus hebben we de stad bezocht, maar hier zijn hele leuke opties om naar Cinique Terre te gaan. Hier zijn 5 dorpjes gevestigd in de bergen. Dit kan met een excursie van het schip of met een lokale tour. Je vaart dan naar deze Unesco Werelderfgoed stad.

Wonder of the Seas - Royal Caribbean - Cruiseschip - Italië - Rome - Vaticaanstad - Colosseum

Royal Carribean - Wonder of the Seas - bezienswaardigheden - havensteden - grootste cruiseschip - cruise - schip

In Civitavecchia zelf is niet veel te vinden, maar daarom gaan natuurlijk ook de meeste passagiers naar het bruisende Rome, met vele bijzondere bezienswaardigheden. Na 50 minuten in de trein stapten we uit in Vaticaanstad, om vervolgens naar de Trevi fontein te gaan. Wat natuurlijk niet mocht missen waren de Spaanse trappen en het Colosseum!

De laatste haven van onze cruise: Napels, “Vedi Napoli e poi muori” eerst Napels zien en dan sterven luidt de uitdrukking. Nu hebben we Napels wel gezien en het sterven bewaren we voor later! Wel moet je goed uit kijken voor de vele scootertjes die echt overal vandaan komen! In Napels hebben we gewandeld door de kleine leuke straatjes waar handarbeiders hun werk verkopen. Natuurlijk zijn hier ook de grote ketens terug te vinden. Vanaf het schip loop je zo de stad in!

En wat dan altijd zo jammer is, er komt ook altijd weer een eind aan! Koffers weer inpakken en terug naar het “normale” leven. Wonder of the Seas, je was leuk, groot, bijzonder, mooi en wij hebben weer mooie herinneringen gemaakt!!

Ook graag een keer meevaren met de Wonder of the Seas, bekijk hier alle CRUISESOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan