Menu

Captain Cruise aan boord van rivierschip VIVA Inspire

Captain Cruise mocht aan boord van VIVA Inspire

De zomer is begonnen en dat betekend vakantie periode! Nu zal voor de meeste van ons de vakantie periode er anders uit zien dan anders. Het COVID-19 virus houdt ons allemaal bezig!

We zijn in ieder geval erg blij dat we weer aan boord mochten stappen van een schip! We vertrokken vanuit Düsseldorf en zijn naar Andernacht, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz gevaren.

Hoe gaat het er nu aan toe aan boord? Zijn er veel hindernissen?

Lees snel verder…

Het leven aan boord

De rederij VIVA Cruises laat u de mooiste plekjes van Europa zien. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. We hebben genoten van heerlijke gerechten en specialiteiten. Iedere avond wacht er een nieuw menu op de passagiers. U kunt zelf kiezen waar u voorkeur naar uit gaat. Alle maaltijden vinden plaats in het ruime restaurant waar u ook kunt genieten van de omgeving.

Alle Premium dranken en snacks zijn inbegrepen! Neemt u een heerlijke Aperol Spritz, of gaat u voor de cocktail van de dag? Het is allemaal mogelijk. Rond 16:00 is het tijd voor Kuchen! Een heerlijke geur komt over het dek met allerlei lekkernijen!

We genieten van heerlijke gerechten in het restaurant. U heeft de keuze uit verschillende gerechten. Het smaakt niet alleen voortreffelijk, maar ziet er ook fantastisch uit!

Aan boord van VIVA Inspire is het verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u zich verplaats over het schip. Bent u eenmaal gesetteld in het restaurant of de bar mag het mondkapje af. U wordt door de bemanning vriendelijk bedient! Er wordt momenteel geen buffet voor de gasten neergezet, maar moet u bestellen via de bemanning.

Ook op het zonnedek is het niet noodzakelijk om een mondkapje te dragen! Tijdens onze trip hadden we ontzettend lekker weer en hebben we genoten van de zomerzon. Ook de Whirlpool is geopend voor de gasten. U mag hier alleen niet met teveel mensen vanuit andere huishoudens in.

De fitness en sauna zijn open voor gasten, deze moet u alleen van te voren reserveren, maar kunt u wel gebruiken.

Onze Master Suite was uitgerust met alle gemakken van dien. We konden genieten van een prachtig uitzicht vanaf het Frans-balkon. De minibar wordt naar uw wensen gevuld en is in de cruiseprijs inbegrepen. In de Suite staat een Nespresso machine klaar, zodat u op ieder gewenst moment van de dag een heerlijke kop koffie kunt drinken. In de badkamer zijn heerlijke schoonheids-producten, die u kunt gebruiken onder de heerlijke regendouche!

Aan boord heeft u verschillende keuzes qua hut categorie. Een Junior suite, Master Suite, Suite, Suite over 2 levels. Alle hutten zijn mooi ingericht en hebben een heerlijk comfortabel bed!

Een riviercruise alleen voor oudere? Dat is allang niet meer zo! De ene riviercruise rederij past beter bij uw wensen dan de andere rederij. Het entertainment is niet te vergelijken met de zeecruises. In de lounge word onder andere een muziekquiz gehouden en zijn er gastentertainers die u trakteren op de lokale muziek.

U kunt wel veel meer genieten van verschillende uitzichten! Overdag wordt vaak gevaren waardoor u veel van de omgeving ziet! In de plaatsen waar het schip ligt zijn er verschillende excursies die u kunt maken. Maar u kunt ook gemakkelijk op eigen gelegenheid de stad in lopen!

Wij als 30 jarige hebben het goed naar ons zin! We genieten van het heerlijke weer op het zonnedek en ondertussen worden we keer op keer verrast met een prachtig uitzicht! Ook onze dochter van 2 jaar kan zich prima aan boord vermaken! In het restaurant worden er speciale menu’s voor kinderen geregeld!

Het is even wennen om een mondkapje te dragen, maar hier waren we snel aan gewend! In Duitsland mag u geen enkele winkel in zonder mondkapje, hier moet u wel rekening mee houden als u in Duitsland bent! Aan boord wordt er goed gekeken naar onderlinge afstand van passagiers. Het restaurant is zo aangepast dat u niet te dicht op andere gasten zit. Ook in de Panoramabar hebben ze dit uitstekend gedaan!

De voertaal aan boord is voornamelijk Duits. De bemanning spreekt ook Engels. Menukaarten worden ook in het Duits gegeven, maar mocht u de Engelse versie willen, kunt u deze vragen bij de Receptie. De medepassagiers zijn voor 75% Duits, ook een aantal Nederlanders en Belgen.

 

Bestemming

De bestemmingen zijn zeer de moeite waard langs de Rijn! In Andernacht hebben we een bezoek gebracht aan het grootste koudwater Geyser ter wereld. Met een grof geweld spuit het co2 water eruit! Een prachtige plek. In Mainz kunt u de oude stad in en genieten van de prachtig mooie architectuur. In Koblenz is het een aanrader om met de Kabelbaan naar de hoog gelegen berg te gaan. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de Rijn en over de stad! Wanneer u vanuit Düsseldorf vertrekt is het leuk om ook hier nog wat tijd te spenderen. Een wandeling door Altstad mag niet ontbreken!

Er zijn verschillende excursies die door de rederij worden verzorgd. Er zijn keuzes uit stadswandelingen, wijnproeverijen, bezoeken van bezienswaardigheden en boottochten naar natuurverschijnselen!

Er zijn fietsen aan boord van MS Inspire. Dus wilt u de stad liever verkennen per fiets is dat mogelijk! Deze dient u wel van te voren te reserveren bij de receptie.

Kortom, onze dagen aan boord van VIVA Inspire zijn voorbij gevlogen! We zijn zeer enthousiast en gaan zeker nog een keer een riviercruise maken! Het varen overdag en de relaxte sfeer beviel ons goed! Dit luxe 5* schip is een prachtig plaatje en verrast u keer op keer!

Meer informatie? Bel of mail gerust! Naar [email protected] of bel op 088 – 501 8 501

Voor meer informatie over Viva Cruises, klik hier.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan