Algemene voorwaarden

Captain Cruise kan reserveringen voor cruises, vliegtickets, hotelkamers en transfers voor u maken. Captain Cruise is verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van uw reserveringsopdracht. Het verlenen van deze diensten wordt in uw opdracht gedaan. Captain Cruise brengt derhalve overeenkomsten tot stand tussen u en de door u gekozen dienstverleners en werkt volgens de boekingsvoorwaarden van deze leveranciers.
 
Captain Cruise hanteert duidelijke Nederlandse boekingsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn zo opgesteld dat de Consumentenbond zich hierin kan vinden. Dit voorkomt dat u bijvoorbeeld bij het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd. Klik hier voor de uitgebreide voorwaarden.
 
Captain Cruise is zelf geen partij bij de uiteindelijke overeenkomst. Hierdoor kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de juiste uitvoering van de gereserveerde diensten. In dat kader verwijst Captain Cruise u naar de voorwaarden van de desbetreffende dienstverlener.
 
Captain Cruise is deelnemer van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en hanteert een aanbetaling van 30% direct bij uw boeking. Een vluchtreservering dient echter volledig te worden betaald bij het boeken van de vlucht. De restantbetaling kan tot uiterlijk 10 weken voor vertrekdatum worden voldaan, met uitzondering van de volgende rederijen, waarvoor een langere betalingstermijn van toepassing is:
 
  • Crystal Cruises - 13 weken
  • Disney Cruise Line - 17 weken
  • Oceania Cruises - 13 weken
  • Princess Cruises - 11 weken
  • Seabourn - 11 weken
  • Seadream Yacht Club - 16 weken
  • Silversea - 20 weken​

 

Aanvullende voorwaarden Captain Cruise:

(Deel)annuleringen, geldig voor cruises:

1. Wanneer u uw geboekte cruise onverhoopt wilt annuleren, dan rekenen wij daarvoor annuleringskosten. Onze annuleringsvoorwaarden voor cruises zijn als volgt:

- tot 90 dagen voor vertrek: 20% over de totale reissom*

- vanaf 90 voor vertrek tot 60 dagen voor vertrek: 50% over de totale reissom*

- vanaf 60 voor vertrek to 30 dagen voor vertrek: 75% over de totale reissom*

- binnen 30 dagen voor vertrek: 100% over de totale reissom*

*Exclusief reserveringskosten en eventuele doorbelaste wijzigingskosten en eventueel afgesloten annuleringsverzekering, deze kosten worden volledig aan u doorbelast. Voor cruises langer dan 25 dagen en expeditiecruises kunnen strengere voorwaarden gelden. In geval van bijvoorbeeld zogenaamde 'non refundable' reisonderdelen, bedragen de annuleringskosten 100% over de totale reissom.

2. Indien een deel van de reizigers de geboekte cruise wil annuleren, is er sprake van een deelannulering. Voor de mogelijkheden daarvan en van de hoogte van de annuleringskosten verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen. 

3. Annuleringen die buiten onze kantooruren worden gemeld, worden geacht te zijn verricht op de eerst volgende werkdag.