Cruise Zuid Amerika

Cruise Zuid Amerika

Bekijk ons cruise aanbod De natuurlijke kenmerken van Zuid-Amerika zijn de langste bergketen ter wereld, tientallen actieve vulkanen, bergmeren op verbazingwekkende hoogten, de gigantische Iguacu-...

Bekijk ons cruise aanbod

 

De natuurlijke kenmerken van Zuid-Amerika zijn de langste bergketen ter wereld, tientallen actieve vulkanen, bergmeren op verbazingwekkende hoogten, de gigantische Iguacu-watervallen en de pracht van de Amazone-rivier en het regenwoud. Dit alles omringt moderne kuststeden, waarvan sommige wedijveren met de verfijning van Europa, en enkele van de meest ongelooflijke verloren beschavingen ter wereld. Zuid-Amerika is de thuisbasis van zoveel natuurlijke wonderen dat je steeds weer terug wilt komen.

 

Zuid- Amerika Cruises

 

Zuid Amerika's schatkist aan prachtige bestemmingen is tot aan de nok toe gevuld! Maak een onvergetelijke cruise en geniet van prachtige natuur, een swingende cultuur en stap over om de Amazone op te varen tot diep in de jungle.

 

Beste tijd om te cruisen in Zuid Amerika

Vanwege de locatie van Zuid-Amerika op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen omgekeerd dan die boven de evenaar. Het zomerseizoen valt tussen november en april, met veel afvaarten tussen januari en maart. De meeste routes zijn ten minste 14 nachten lang.

 

Wat u niet mag missen

Cruise langs het wildlife op de Galapagos, Chileense fjorden, Machu Picchu in de Andes, vaar de Amazone op, flaneer in Rio, dans de tango in Buenos Aires.

Bewonder de dieren op de Galapagos Eilanden, dans de tango in de straten van Buenos Aires, ontdek de prachtige Chileense fjorden en gletsjers, maak de mooiste excursies door Patagonië, bezoek het onherbergzame zuidelijkste puntje van dit continent, Vuurland, of treed binnen in de geheime schoonheid van Ecuador.

Mocht u naar de zuidelijke delen van dit continent gaan, houd er dan rekening mee dat onze wintermaanden daar de zomermaanden zijn.

 

Populaire havens

  • Montevideo, Uruguay
    Montevideo is een charmant stadje dat dateert uit 1724. Het herbergt een bruisende Kunst en cultuurscene met vele theaters, muziek en kunt. Bezoek Colonia del Sacramento, de oudste stad in Uruguay. Natuurlijk mag u geen tangovoorstelling missen in Montevideo.
  • Callao/Lima
    Lima is een magische mix van oud en nieuw, met een goed bewaard gebleven koloniaal centrum dat samen met kosmopolitische hoogbouw en één van de grootste populaties in Zuid- Amerika bestaat. Bezoek het Sarcsayhuaman, ga paardrijden of geniet van heerlijke Peruaanse lekkernijen.
  • Quito, Ecuador
    De hoofdstad van Ecuador werd gebouwd in de oude stad Incan en heeft veel van zijn geschiedenig uit de 16e en 17e eeyw bewaard. Om een spectaculair uitzicht over de stad te zien, neem je een luchttram naar de top van Cruz Loma. Wandel door de oude binnenstad en stop in de sierlijke kathedraal La Compania de Jezus. 

 

Brazilië

Dit enorm uitgestrekte land biedt elke cruisevakantieganger ultieme ervaringen. U bezoekt de swingende hoofdstad Rio de Janeiro of de uitgestrekte stranden in het noorden. Muziek is de leidraad van het leven in het cultuurhistorische Salvador de Bahia.

Uniek is de mogelijkheid om uw vertrouwde cruiseschip voor een paar dagen te verlaten en over te stappen op een kleinere versie die u diep de binnenlanden van Brazilië in brengt. Dit schip dat minder diep steekt kan u dwars door het regenwoud naar Manaus brengen, waar Rio Negro en Amazone kleurrijk samen vloeien.

 

Argentinië & Uruguay

De mondaine hoofdstad van Uruguay, Montevideo maakt op velen een onuitwisbare indruk. Aan de overkant van de Rio de la Plata ligt het Argentijnse Buenos Aires. Alleen de naam is al voldoende om zin te krijgen om direct een cruiseschip op te stappen.

Maar als u genoeg fraaie steden heeft gezien, dan wordt het verlangen naar overweldigende natuur groot. Dan is het fantastisch om in de meest zuidelijke stad van de wereld Ushaia aan land te gaan en het ruige Vuurland te bezoeken.

 

Chili

Dit verrassend veelzijdige land biedt u een bizar scala van landschappen. Van het koude, onherbergzame, maar o zo wonderschone Patagonië in het uiterste zuiden tot de hete woestijn in het noorden. Daartussen de meest imposante gletsjers, fjorden waar die van Noorwegen niet aan kunnen tippen, prachtige steden zoals Santiago de Chile en natuurlijk de eindeloze wijnvelden. Die laatste zijn het onderwerp van een veel geboekte excursie, waarvan u geïmponeerd maar ook een beetje tipsy terugkeert.

 

Peru & Ecuador

De Andes ziet u vanaf de Pacific boven de kustlijn van Peru verschijnen. Ga die prachtig hoge bergen in! Een excursie naar Cuzco en de magistrale zonnestad Machu Picchu doet u terug gaan in de tijd van Inca’s. Een unieke belevenis. De jungle van Ecuador is een geliefde excursie.

 

Galapagos

Sommige rederijen hebben speciale (expeditie-)cruiseschepen laten bouwen om optimaal van de natuur op de Galapagos Eilanden te genieten. Op een betere wijze kunt u dit kwetsbare gebied niet bezoeken. De cruiseschepen blijven op gepaste afstand en met kleine boten bezoekt u de prachtige natuur op de eilanden.