Cruise IJsland

Cruise IJsland

Van kokende geisers en actieve vulkanen tot ijskoude watervallen en indrukwekkende gletsjers; u ontdekt het allemaal tijdens uw cruise naar IJsland! Het land van vuur en ijs wordt het genoemd, en d...

Van kokende geisers en actieve vulkanen tot ijskoude watervallen en indrukwekkende gletsjers; u ontdekt het allemaal tijdens uw cruise naar IJsland! Het land van vuur en ijs wordt het genoemd, en dat is niet zonder reden.  De woeste ongerepte natuur van het land maakt het tot een prachtige bestemming die u zeker niet wilt missen.

Bezoek pittoreske vissersdorpjes, of ontdek de kleine maar levendige hoofdstad Reykjavik. En vergeet ‘s avonds vooral niet eens omhoog te kijken: wie geluk heeft krijgt de kans om het Noorderlicht te aanschouwen. Dit prachtige natuurfenomeen is vooral tussen half september en eind maart regelmatig zichtbaar. Maar gelukkigen kunnen ook buiten het ‘hoogseizoen’ genieten van de bijzondere aanblik.

Bezienswaardigheden

Welke bezienswaardigheden op IJsland mag u zeker niet missen?

Reykjavik

Geen cruise naar IJsland is compleet zonder bezoek aan de bijzondere hoofdstad. Maak gebruik van handige hop on hop off bussen om snel vanuit de haven Reykjavik te bereiken. In Reykjavik vindt u het Nationaal Museum van IJsland. Hier maakt u een reis door de tijd en ontdekt u het volledige verhaal over de geschiedenis van IJsland. Niet te missen is de opvallende Hallgrímskirkja, het grootste kerkgebouw van IJsland. Gelegen op een heuvel ziet u de kerk al vanaf grote afstand opdoemen tijdens uw cruise naar IJsland. Meer van het eiland zien? Beklim dan eens de toren van de Hallgrímskirkja, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

Akureyri

De kans is groot dat u op uw cruise naar IJsland ook aan zult leggen in de haven van Akureyri. Deze natuurlijke haven ligt op loopafstand van de stad. In het centrum vindt u meerdere historische huisjes. Een ontspannende wandeling maakt u in de botanische tuin, waar u de lokale bloemen en begroeiing kunt bewonderen. In de omgeving van Akureyri kunt u het IJslandse natuurschoon ontdekken. Akureyri ligt aan het eind van de kilometerslange fjord Eyjafjördur.

Luchtvaart fans kunnen hun hart ophalen in het luchtvaartmuseum. Naast veel beeldmateriaal zijn hier diverse oude toestellen te bewonderen. Het vriendelijke personeel zit boordevol kennis die zij met plezier met u delen!

Ísafjörður

Ísafjörður is ook een veel geziene stop voor reizigers die een cruise naar IJsland ondernemen. Dit kleine vissersdorpje biedt het Maritiem Museum, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De visserij industrie is altijd groot geweest in IJsland, en in dit museum vindt u alles wat hiermee te maken heeft. U vindt hier een replica van een traditionele IJslandse visserij uit de 19e eeuw. Ontdek de bijzondere historie en geniet van het ontvangst van de locals, in traditionele visserij kledij.

Tips voor cruise IJsland


Veranderlijk weer: kleedt u in laagjes

Een bekende uitspraak in IJsland is ‘Als het weer je niet bevalt, wacht dan 5 minuten’. Het weer in IJsland kan ontzettend veranderlijk zijn. Bereid u dus goed voor op alle mogelijke weersomstandigheden. Kleed u aan in laagjes, zorg ervoor dat u een warm (fleece)vest bij u heeft en een windstopper/regenwerende jas is ook geen overbodige luxe. Daarnaast zijn stevige wandelschoenen handig, zeker als u tijdens uw cruise naar IJsland de prachtige IJslandse natuur gaat verkennen.

In de zomermaanden is de temperatuur in het algemeen prettig, met temperaturen rond de 15-18 graden. Toch is het verstandig om voorbereid te zijn op alle mogelijke omslagen, een laag kleding kunt u altijd uittrekken en neemt minder ruimte in beslag dan diverse complete outfits.

Slaapmaskers geen overbodige luxe!

Boekt u in de zomermaanden een cruise naar IJsland? Dan zult u merken dat de IJslandse dagen in deze periode erg lang zijn. Wie tijdens de cruise overnacht in een buitenhut doet er goed aan om een slaapmasker mee te brengen. De zon gaat namelijk nauwelijks onder in de zomermaanden!