Cruise Noord Europa

Cruise Noord Europa

Bekijk ons cruise aanbod Een Noord-Europa cruise langs de mooiste plekjes van Scandinavië is voor de meeste Nederlanders de mooiste cruise die je kunt maken. Terecht, Noord-Europa heeft zo ve...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Een Noord-Europa cruise langs de mooiste plekjes van Scandinavië is voor de meeste Nederlanders de mooiste cruise die je kunt maken. Terecht, Noord-Europa heeft zo veel te bieden! Leuke, interessante steden als Kopenhagen, Oslo, Helsinki, Stockholm en niet te vergeten Sint Petersburg. Prachtige natuurgebieden als de Noorse fjorden, de Zweedse scherenkust en de Noordkaap.

Noord- Europa & Scandinavië

De meeste cruises in Scandinavië worden gecombineerd met een bezoek aan Sint Petersburg. Vaak wordt dan ook Tallinn en Duitsland aangedaan. Maar een cruise die alleen Scandinavië bezoekt, is minstens zo interessant. U kunt hierbij kiezen voor een cruise langs de Noorse fjordenkust of voor een cruise welke meerdere Scandinavische landen bezoekt. Bijna alle cruisevakanties naar Scandinavië kunt u eenvoudig in Nederland beginnen. Dit draagt veel bij aan de populariteit van deze cruises. Begin uw cruise vanuit Rotterdam of Amsterdam!

 

Beste tijd om te cruisen in Noord-Europa

De meeste Noord-Europa cruises varen tussen mei en september in dit vaargebied. Dit is ook de beste tijd om hier te varen, in onze zomermaanden. De meeste cruises vertrekken vanuit Nederland, Duitsland en Engeland.

 

Wat u niet mag missen

Het Russische Sint Petersburg is vaak de favoriet op cruises door de Oostzee. Terecht, maar het doet wellicht de fraaie steden van Scandinavië te kort. Ook aan de andere kant van de Oostzee is prachtig: Riga en het beeldschone Tallinn bijvoorbeeld, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. En ja, Sint Petersburg, de parel van de Oostzee, is met zijn Hermitage een plek waar u alleen vanwege de kunstschatten al weken zou kunnen doorbrengen.

En dat zo dicht bij ons eigen Nederland. Met een cruiseschip kunt u binnen 48 uur van dit natuurwonder genieten. De scherenkust kunt u bewonderen als u naar de mooiste stad van Scandinavië vaart: Stockholm. Tip: het cruiseschip legt ’s morgens bijna altijd vroeg in de ochtend aan. Dat is meestal ook zo in Stockholm. Daarvoor vaart het schip uren tussen duizenden eilandjes door. Sta vroeg op en aanschouw dit natuurfenomeen terwijl de zon op komt. Onvergetelijk!

 

Populaire havens

 • St. Petersburg, Rusland
  Meestal liggen de schepen 2 dagen in de haven van St. Petersburg en dit heeft u ook wel nodig. Deze stad heeft zoveel te bieden. Een bezoek aan de Hermitage, of wat dacht u van het Zomerpaleis. De naam Peter de Groot zult u nog vaak horen. Een belangrijk aandachtspunt is het visum, wat u wel nodig heeft in St. Petersburg. Wanneer u een excursie boekt aan boord, zit het visum er vaak bij in. Vraag dit altijd goed na voordat u vertrekt!
 • Stockholm, Zweden
  Geniet van het wonderschone Stockholm. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Vasamuseum of Stockholms slot. Wat u zeker niet mag missen is een wandeling door het ‘Skansen’ Dit is het oudste openluchtmuseum.
 • Oslo, Noorwegen
  Oslo is de stad die gevuld is met interessante en innovatieve architectuur. Er is zoveel maritieme geschiedenis in deze stad te vinden, wat dacht u ervan om een Vikingschip te bezoeken? Wat ook erg bekend is in Oslo is het ‘Vigelandpark’. Dit park staat vol met beelden wat u niet mag missen. 

 

Noorse Fjorden

Een cruise naar de Noorse Fjorden beloofd veel natuurlijk schoon. Zo vaart u bijvoorbeeld langs de Zevenzusters in het Geirangerfjord. Sta vroeg op en houdt uw camera klaar. Dit stuk natuur is fantastisch om te zien.

 

Wat u niet mag missen

De Noorse fjorden maken de cruises naar Scandinavië extra bijzonder. U voelt zich klein als u tussen de immense bergwanden het achterland in vaart. Het cruiseschip dat toch behoorlijk uit de kluiten is gewassen, lijkt hier een klein bootje. Als u geen echte fjorden-cruise boekt, maar bijvoorbeeld wel Oslo op het programma van uw cruise door Europa heeft staan, dan pakt u evengoed het Olsofjord mee, één van de mooiste fjorden ter wereld! Je zou de Noorse fjorden natuurkunst kunnen noemen. Uitgeslepen door gletsjers in de ijstijd vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming van Scandinavië.

 

Beste tijd om te cruisen naar de Noorse Fjorden

De meeste Noorse Fjorden cruises varen tussen juni en augustus. Dit is ook de beste tijd om hier te varen, er hangt dan een aangename temperatuur. Ook in de wintertijd kunt u goed reizen naar de Noorse Fjorden. In de wintermaanden heeft u kans dat u het noorderlicht kunt bewonderen. De meeste cruises vertrekken vanuit Nederland, Duitsland en Engeland.

 

Populaire havens

 • Stavanger, Noorwegen
  In Stavanger kunt u ervoor kiezen om de Preikestolen te beklimmen. Dit is een heftige wandeling naar boven, maar daar heeft u een adembenemend uitzicht. Mocht u niet in staat zijn om een hike te maken kunt u ook een boottocht maken over het Lysefjord om zo de Preikestolen vanaf het water te bewonderen.
 • Flam, Noorwegen
  Met een bezoek aan Flam gaat u even terug in de tijd. Zo zijn er bijvoorbeeld geen verkeerslichten in deze stad aanwezig. Neem de trein naar boven de bergen in. U kunt ervoor kiezen om de trein weer terug te nemen, of u kunt naar beneden mountainbiken of wandelen.
 • Bergen, Noorwegen
  Kleurijke houten huizen staan centraal in Bergen. U kunt hier genieten van het mooie landschap. Zo kunt u een ritje maken met de Fløibanen. Dit is een tram die vertrekt vanuit het centrum van de stad.