Cruise Noord Europa

Cruise Noord Europa

Bekijk ons cruise aanbod Een Noord-Europa cruise langs de mooiste plekjes van Scandinavië is voor de meeste Nederlanders de mooiste cruise die je kunt maken. Terecht, Noord-Europa heeft zo ve...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Een Noord-Europa cruise langs de mooiste plekjes van Scandinavië is voor de meeste Nederlanders de mooiste cruise die je kunt maken. Terecht, Noord-Europa heeft zo veel te bieden! Leuke, interessante steden als Kopenhagen, Oslo, Helsinki, Stockholm en niet te vergeten Sint Petersburg. Prachtige natuurgebieden als de Noorse fjorden, de Zweedse scherenkust en de Noordkaap. In de zomer aangenaam klimaat om een top cruise te maken over de Oostzee of door Scandinavië.

De meeste cruises in Scandinavië worden gecombineerd met een bezoek aan Sint Petersburg. Vaak wordt dan ook Tallinn en Duitsland aangedaan. Maar een cruise die alleen Scandinavië bezoekt, is minstens zo interessant. U kunt hierbij kiezen voor een cruise langs de Noorse fjordenkust of voor een cruise welke meerdere Scandinavische landen bezoekt. Bijna alle cruisevakanties naar Scandinavië kunt u eenvoudig in Nederland beginnen. Dit draagt veel bij aan de populariteit van deze cruises. Begin uw cruise vanuit Rotterdam!

Noorse fjorden en natuur in Scandinavië

De Noorse fjorden maken de cruises naar Scandinavië extra bijzonder. U voelt zich klein als u tussen de immense bergwanden het achterland in vaart. Uw cruiseschip dat toch behoorlijk uit de kluiten is gewassen, lijkt hier een klein bootje. Als u geen echte fjorden-cruise boekt, maar bijvoorbeeld wel Oslo op het programma van uw cruise door Europa heeft staan, dan pakt u evengoed de Olsofjord mee, één van de mooiste fjorden ter wereld! Je zou de Noorse fjorden natuurkunst kunnen noemen. Uitgeslepen door gletsjers in de ijstijd vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming van Scandinavië.

En dat zo dicht bij ons eigen Nederland. Met een cruiseschip kunt u binnen 48 uur van dit natuurwonder genieten. De scherenkust kunt u bewonderen als u naar de mooiste stad van Scandinavië vaart: Stockholm. Tip: uw cruiseschip legt ’s morgens bijna altijd vroeg in de ochtend aan. Dat is meestal ook zo in Stockholm. Daarvoor vaart het schip uren tussen duizenden eilandjes door. Sta vroeg op en aanschouw dit natuurfenomeen terwijl de zon op komt. Onvergetelijk, net zo als het meeste tijdens uw cruise door Scandinavië!

Noord-Europa cruise

Het Russische Sint Petersburg is vaak de favoriet op cruises door de Oostzee. Terecht, maar het doet wellicht de fraaie steden van Scandinavië te kort. Ook aan de andere kant van de Oostzee is prachtig: Riga en het beeldschone Tallinn bijvoorbeeld, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. En ja, Sint Petersburg, de parel van de Oostzee, is met zijn Hermitage een plek waar u alleen vanwege de kunstschatten al weken zou kunnen doorbrengen.

Laat u eens voorlichten over welke cruise het beste bij u past. Na een kort telefoongesprek kunnen de cruise-experts van Captain Cruise al vertellen welke route u in Noord-Europa het beste kan doen: de Oostzee met Sint Petersburg, de Noorse fjorden of bijvoorbeeld een apart deel van Scandinavië.