Cruise Canarische Eilanden

Cruise Canarische Eilanden

Bekijk ons cruise aanbod De Canarische Eilanden, een zonovergoten eilandengroep, wordt vaak aangedaan als onderdeel van een transatlantische cruise. Bent u op zoek naar de zon? Kies dan voor e...

Bekijk ons cruise aanbod

 

De Canarische Eilanden, een zonovergoten eilandengroep, wordt vaak aangedaan als onderdeel van een transatlantische cruise. Bent u op zoek naar de zon? Kies dan voor een cruise Canarische Eilanden! Zeker tijdens de koude wintermaanden is dit de ideale bestemming voor een cruise vakantie.

Cruise Canarische Eilanden: de ideale winterbestemming

De Canarische eilanden zijn een gunstig vertrekpunt als u op reis gaat naar Amerika. Het is echter onterecht om de Canarische eilanden als noodzakelijke tussenstop van uw reis te zien. De eilanden zijn prachtig en omdat er geen gebrek is aan zon, zijn ze de ideale winterbestemming. Wanneer het in Nederland koud is kunt u op de eilanden lekker opwarmen aan het strand, of aan het zwembad van het cruiseschip. De pracht van de eilanden en het klimaat hebben ervoor gezorgd dat u tegenwoordig ook een aparte cruise Canarische Eilanden kunt maken. In de winter vertrekt er bijvoorbeeld rechtstreeks een cruise vanuit Nederland naar de Canarische Eilanden.

Cruise vanuit Nederland

De bij cruisende Nederlanders zeer populaire Spaanse eilanden krijgen een heel andere dimensie als u ze vanaf de zee benaderd. Het valt dan goed op hoe bergachtig sommige eilanden zijn. Niet overal is strand. Rotsachtige kusten imponeren u vanaf het dek. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en vraagt om ontdekt te worden. En hoe kan dat mooier dan middels een cruise vanuit Nederland langs vele Canarische eilanden.

Cruise bestemming Tenerife

Tijdens een Cruise Canarische Eilanden kunt u op het grootste eiland genieten van een spectaculaire en zeer afwisselende natuur. Een bezoek aan Tenerife is een ware openbaring. U ziet bananenplantages, naaldboombossen, lavarotsen, druiventeelt en sfeervolle kleine dorpjes. Tenerife is bij uitstek een wandeleiland en u diverse routes kiezen. En dit alles onder het toeziend oog van de reusachtige slapende vulkaan de Teide, de hoogste berg van Spanje! Een bezoekje waard in het vaargebied van de Canarische Eilanden. Een prachtige stop op uw transatlantische cruise of Canarische Eilanden cruise.

​Er zijn verschillende rederijen die Transatlantische cruises aanbieden, waaronder Costa Cruises, Royal Caribbean International en Holland America Line.​

Middellandse Zee cruises

Ook met Middellandse Zee cruises is een bezoek aan de Canarische Eilanden zeer goed te combineren. Zo boekt u al een 12-daagse vakantie vanaf Rome, waarbij u ook onder andere Marseille, Lanzarote en Tenerife bezoekt. Of wat dacht u van een 13-daagse reis vanaf Barcelona, met onder andere een bezoek aan Casablanca, Gran Canaria en Tenerife?

Ervaar de geschiedenis tijdens een Cruise Canarische Eilanden

De Spaanse eilanden hebben een rijke oorsprong. Ze zijn ontstaan uit vulkanische activiteiten, waardoor de eilanden eigenlijk toppen van onderzeese gebergtes zijn. In de klassieke oudheid voeren zeilschepen al naar de Canarische Eilanden. De Griekse filosoof Plato zou er een aantal keren zijn geweest en een Griekse schrijver gaf de eilanden hun naam. Daarnaast zijn er op de eilanden nog volop sporen te vinden van de Spaanse verovering, zoals het Columbushuis op Gran Canaria. U bezoekt de Canarische Eilanden dus niet alleen voor de zon, er is ook genoeg prachtige natuur en cultuur te zien tijdens een cruise Canarische Eilanden!