Cruise Panamakanaal

Cruise Panamakanaal

Bekijk ons cruise aanbod Een Panamakanaal cruise is een onvergetelijke ervaring. De doorvaart door het kanaal van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan duurt ongeveer 8 tot 10 uur. Tijdens ee...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Een Panamakanaal cruise is een onvergetelijke ervaring. De doorvaart door het kanaal van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan duurt ongeveer 8 tot 10 uur. Tijdens een cruise door het 81 kilometer lange Panamakanaal kunt u genieten van de prachtige natuur.

Waar ligt het Panamakanaal?

Het Panamakanaal ligt in Panama en bevindt zich in het centrale gedeelte van Amerika. Het kanaal verbindt de de Caribische Zee en de Grote Oceaan en ligt hier dus tussenin. Het kanaal loopt dwars door het tropische regenwoud van Panama. Tijdens de 8 tot 10 uur durende doorvaart geniet u dus van een mooie omgeving.

Caribbean cruise

Het Panamakanaal verbindt sinds 1914 de Caribisch Zee met de Grote Oceaan. Leuk als u tijdens uw cruise zowel de Caribbean als de Amerikaanse Westkust wilt aandoen. Het Panamakanaal vermindert de totale afstand die een schip aflegt aanzienlijk. Zo hoeft een schip dat van de oostkust naar de westkust van Noord-Amerika vaart door het Panamakanaal slechts de helft van de afstand af te leggen.

De doorvaart duurt meestal zo'n 8 tot 10 uur. Het hoogste punt van het Panamakanaal is maar liefst 25 meter boven de zeespiegel. Bij de Gaillardkloof bevindt zich het smalste gedeelte van het kanaal. hier bedraagt de breedte van het kanaal 70 meter. Daarentegen is het breedste deel 300 meter.

Het Panamakanaal is een technisch wonder

In 2016 is het Panamakanaal vernieuwd met nieuwe sluisdeuren, kanalen en waterbassins. Met de vernieuwingen is de capaciteit van het Panamakanaal verdubbeld. Hierdoor kunnen er dagelijks meer en grotere schepen het Panamakanaal passeren. De sluizen zijn 305 meter lang en 33,53 meter breed. Een schip mag maximaal 32,53 meter breed zijn, anders kan het schip de sluis niet passeren. Het geavanceerde waterbeheer en het ontwerp van de sluizen maken het Panamakanaal een indrukwekkend technisch wonder.

Cruise Panamakanaal & Gutanmeer

Wanneer uw cruiseschip via het oosten (Caribische Zee) het kanaal binnenvaart komt het cruiseschip via de Gutansluizen in het Gutanmeer. Daarna vaart het schip verder in de Gaillardkloof. Dit is het smalste gedeelte van het kanaal: slechts 70 meter breed. Daarentegen is het breedste deel van het Panamakanaal 300 meter. Vervolgens passeert u de Pedro Miguel en de Miraflores sluizen. Pas als het cruiseschip de Bridge of the Americas onderdoor is gevaren verlaat u het Panamakanaal.

Bezoek Panama-stad

Combineer uw Panamakanaal cruise met een bezoek aan Miami, Los Angeles en Panama-stad. Deze prachtige stad heeft een rijk koloniaal verleden, wat nog goed te zien is. De wijk Casco Viejo is de historische oude stad van Panama-stad. De laatste jaren heeft ​deze wijk zich ontwikkeld tot een hippe plek, vol met restaurants, wijnbars en kunstgalerijen.

Wilt u het Panamakanaal bezoeken in combinatie met een Panama cruise? Bekijk de verschillende cruise aanbiedingen op onze website of neem contact op met onze specialisten.