Cruise Azië

Cruise Azië

Bekijk ons cruise aanbod Azië is het vaargebied wat nu erg populair is onder de reizigers. Van kleine exotische havens tot grote steden, tempels en cultuur staan deze reis centraal. Er is nie...

                                                                         Bekijk ons cruise aanbod

Azië is het vaargebied wat nu erg populair is onder de reizigers. Van kleine exotische havens tot grote steden, tempels en cultuur staan deze reis centraal. Er is niets zo fijn als overdag een stad bezoek en ‘s avonds terug te komen aan boord. Waar u dan kunt genieten van alle comfort en u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het eten!

Exotisch Azië

Beste tijd om in Azië te cruisen

Azië is erg in opkomst, omdat dit nog een bijzondere bestemming is varen er niet veel schepen. De cruises zijn meestal langer dan 12 dagen. De meeste schepen varen hier tussen oktober en mei. Het hoogseizoen is tussen februari en april.

 

Wat u niet mag missen tijdens een cruise in Azië

Ooit bedacht dat u op uw cruise de Chinese muur zou kunnen bezoeken? Wat zal er door u heen gaan als u de haven van Hong Kong in vaart? Misschien krijgt u wel kippenvel als u langs de prachtige rotsformaties in het water voor de Vietnamese of Maleise kust vaart! U begrijpt, Azië biedt u een veelvoud van vakantie-ervaringen tijdens één cruise.

U kunt de cruises redelijk in regio’s indelen, sommige cruises maken echter langere tochten en pakken van diverse regio’s de hoogtepunten mee. Langs de westkust van Azië zijn er vele hoogtepunten te vinden in landen als Japan, China en Korea. Maar had u al eens aan een bezoek aan het Russische Vladivostok gedacht? Iets zuidelijker worden de havens van de Filippijnen, Vietnam en zelfs Cambodja aangedaan. Indonesië biedt een keur van prachtige bestemmingen, vaak gecombineerd met Singapore, Thailand en Maleisië.

Slechts enkele cruises komen er, maar het is mogelijk India, Sri Lanka en de Malediven per cruiseschip te ontdekken: een prachtervaring! Deze havens worden steeds populairder. Wissel een miljoenenstad als Mumbai af met een bijna onbewoond eiland in de Indische Oceaan en dat allemaal in 1 reis.

 

Populaire havens

  • Beijing, China
    Wanneer u een bezoek brengt aan Beijing moet u keuzes maken. Er is zoveel te doen. De meest populaire bezienswaardigheid is de Chinesemuur. Of wat dacht u van de verborgen stad, het Zomerpaleis of de Hemeltempel. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de haven zo’n 175 km verderop ligt.
  • Tokyo, Japan
    Tokyo is een mix van wolkenkrabbers en tempels. De Sensō-ji tempel mag u absoluut niet missen. Dit is de oudste tempel is Tokyo. Wanneer u het uitzicht over de gehele stad wilt zien moet u een bezoek brengen aan de Tokyo Skytree. Dit is een 634m hoge toren waar u een fantastisch uitzicht heeft.  
  • Bangkok, Thailand
    Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een stad die je kan kenmerken als oud en nieuw, maar ook van financieel centrum tegenover een historisch centrum.

 

Landarrangement

Wanneer u een cruise boekt naar Azië raden wij aan om wat extra tijd te spenderen in één van de grootste steden. Zo kunt u voor of na de cruise nog een paar extra dagen verblijven om zo nog meer te kunnen ontdekken, u bent nu eenmaal toch in Azië!