Cruise Afrika

Cruise Afrika

Bekijk ons cruise aanbod Vaar langs prachtige kusten. Doe mooie havens aan. Maak verrassende excursies diep in het Afrikaanse landschap en ontmoet haar bewoners en dieren. Afrika, een cruise...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Vaar langs prachtige kusten. Doe mooie havens aan. Maak verrassende excursies diep in het Afrikaanse landschap en ontmoet haar bewoners en dieren.

Afrika, een cruise als ontdekkingsreis

Afrika het imposante continent hoeft u niet over land te ontdekken. Er zijn prachtige mogelijkheden om met een cruise verschillende delen van Afrika te leren kennen. Vaar langs de prachtige kusten. Doe interessante havens aan. Maak verrassende excursies tot diep in het Afrikaanse landschap en ontmoet de mensen en dieren van dit continent. De variatie is verrassend. De oost- en westkust hebben ieder hun eigen karakteristieken. Veel cruiseschepen doen Zuid-Afrika. Mogelijk zijn de betoverende eilanden in de Indische Oceaan wel het mooiste reisdoel. En vergeet niet de Noord-Afrikaanse kust, vaak bevaren in combinatie met de Europese Middellandse Zee kust.

Cruise Afrika

Oost-Afrika

De bewegingen van cruiseschepen concentreren zich met name rond Tanzania en Kenia. Niet toevallig de toeristisch meest ontwikkelde landen aan de oostkust. Met een prachtig achterland dat perfect geschikt is voor het maken van safari’s zijn dit ideale reisdoelen. Maar ook de kustlijn is fraai. En wat te denken van het specerijen-eiland Zanzibar met zijn gelijknamige hoofdstad waar het historische Stone Town een bezoek meer dan waard is.

West-Afrika

De Kaapverdische eilanden zijn voor velen een meer interessante bestemming (voor o.a. transatlantische cruises) evenals de Canarische eilanden. Gambia en Senegal laten bezoekers genieten van het echte Afrikaanse leven: jungle, rivieren, vogels, vissen en markten. Daarnaast beschikken zij ook over mooie stranden. De meest interessante bestemming aan de westkust in ongetwijfeld Namibië. Als uw cruiseschip in de Walvisbaai ligt, heeft u tijd te kort om alles te doen wat u zou willen zien. De prachtige woestijn aan land en de walvissen, dolfijnen en robben in het water.

Cruises Afrika

Zuid-Afrika

Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld. Omringd door de Tafelberg, de wijnlanden en de Atlantische Oceaan met uniek mooie stranden kan je hier je geluk niet op. Maar alleen Kaapstad ophemelen zou te kort doen aan andere interessante bestemmingen in Zuid-Afrika zoals Port Elizabeth en Durban. Niet alleen als havenstad maar ook hun achterland bieden de bezoeker prachtige reiservaringen.

Indische Oceaan

Voor de Afrikaanse kust ligt het enorm grote eiland Madagaskar met zijn geheel eigen flora en fauna. Uniek in de wereld. Verder kunt u genieten van prachtbestemmingen als Mauritius en Reunion. Het mooiste voor het laatst bewaren? De Seychellen! Heerlijke Bounty eilanden met de meest mooie stranden, wuivende palmen en een fantastische onderwater wereld. Mis het niet!

Egypte

Noord-Afrika

Hoewel deze streek het meest wordt aangedaan in combinatie met Europese bestemmingen, verdient het aparte aandacht. Een prachtig land als Marokko biedt uitgelezen kansen om met de Arabische cultuur kennis te maken. Een cruise over de Middellandse Zee maakt het allemaal mogelijk. Egypte mag u niet missen. Vele reizigers vinden het moeilijk om een goede accommodatie in dit land te vinden. U kunt vanaf uw schone, comfortabele cruiseschip dit fraaie land verkennen. Bezoek de bibliotheek van Alexandrië, de wonderschone Rode Zee-kust, de metropool Caïro en natuurlijk de onvergetelijk piramiden van Gizeh.