Cruisen met de Quantum of the Seas

Cruisen met de Quantum of the Seas

Quantum of the Seas: grensverleggend vermaak! Qantum of the Seas is een varend dorp vol entertainment, gastronomie, kindervertier en innovatief vermaak. Aan boord bent u met een keur aan vakantieg...

Quantum of the Seas: grensverleggend vermaak!

Qantum of the Seas is een varend dorp vol entertainment, gastronomie, kindervertier en innovatief vermaak. Aan boord bent u met een keur aan vakantiegangers van allerlei nationaliteiten die zich allemaal willen laten verwennen op dit geweldige cruiseschip. Grensverleggend vermaak, zo mag je de Quantum of the Seas wel benoemen.

Quantum is skydiven en botsauto rijden

Met cruiseschip Quantum of the Seas maakt Royal Caribbean haar naam als vernieuwer op het gebied van cruisen meer dan waar. Aan boord een schat aan noviteiten. Ooit bedacht op zee te skydiven? Achter op het dek is een glazen toren waarin jong en oud zich vrij door de lucht bewegen alsof ze uit een vliegtuig zijn gesprongen.

Botsauto's op zee? Op de Quantum of the Seas kan het. Er is namelijk een enorme sport- en spelruimte op het cruiseschip ingericht. De multifunctionele ruimte genaamd SeaPlex is dan weer een rollerskatebaan, dan weer de plek voor een vliegende trapezeshow of een basketball-wedstrijd en dan weer een stukje kermis met botsauto's.

Het meest spectaculaire en opvallendste nieuwtje op de Quantum of the Seas is de North Star. Deze glazen capsule die rondbeweegt op bijna 100 meter boven het schip geeft cruisen een extra dimensie. Per keer kunnen maximaal 13 passagiers genieten van prachtige vergezichten.

Natuurlijk is er voor de succesnummers van eerdere cruiseschepen van Royal Caribbean ruimte gereserveerd. Ook op de Quantum is er een klimwand en een Flowrider waarop men kan surfen op een kunstmatige golf.

Quantum is virtuele balkons of een loft

 

De Quantum of the Seas is niet het grootste schip van Royal Caribbean. Met een capaciteit van 4180 passagiers is het schip minder massaal als de Oasis en Allure. Het cruiseschip telt 18 dekken met vermaak en geheel nieuwe soorten hutten. Prettig is dat al die hutten iets ruimer zijn dan we op cruiseschepen gewend zijn. Zo kunt u ook wat beter uw bagage kwijt. 

Een binnenhut is op de Quantum of the Seas niet meer het donkere kamertje als op andere cruiseschepen. Hier is de binnenhut voorzien van een gigantisch screen dat het buitenbeeld weergeeft alsof u een virtueel balkon heeft. Ja echt, alsof het zonlicht vanaf zee direct binnenvalt!

Opvallend zijn de superdeluxe hutten op de Quantum. Zo is er een imposante familie suite voor een flink gezin of een combinatie van grootouders, kinderen en kleinkinderen. Voor degenen die het beste van het beste willen zijn er lofts over 2 verdiepingen met een vide en entresol, eigen eetkamer en alle luxe die er maar te bedenken is. 
Verder zijn er eindelijk eens leuke hutten voor alleengaanden aan boord van een cruiseschip. Sommige van deze studio's hebben ook zo'n virtueel balkon die uniek zijn voor de Quantum of the Seas.

Quantum of the Seas voor lekkere muziek en eten

 

Natuurlijk is er nu ook weer veel aandacht voor lekker eten en lekker uitgaan. Two70 degrees beslaat meerdere verdiepingen met een fenomenaal zeezicht, maar ook huizenhoge screens waarmee multidimensionale verrassingen worden gecreeerd. Hier diverse live optredens, maar daarvoor zult u meestal naar de Music Hall gaan, waar DJ's, themafeesten en live muziek elkaar afwisselen. 

U voelt het al aan. Als u eens een revolutionaire cruise wilt maken, dan moet u bij Captain Cruise boeken op cruiseschip Quantum of the Seas.

 

 

Kenmerken

Passagiers
Maximum aantal passagiers:4.180
Dekken
Aantal dekken:18 (16 voor passagiers)
Geschikt voor mindervaliden
Geschikt voor mindervaliden:Redelijk tot goed
Technische gegevens
Bruto tonnage:167.000 GRT
Lengte:348 m
Breedte:41 m
Diepte:8,5 m
Kruissnelheid:22 knopen
Voltage:(?)
Faciliteiten
Liften:Ja
Zwembaden:diverse
Aantal restaurants:diverse
Specialiteiten restaurants:Ja
Beschrijving specialiteiten restaurants:                  
o.a. Italiaans, vis en aziatisch
Bioscoop:Ja
Kinderfaciliteiten:Ja
Beschrijving kinderfaciliteiten:                                 
  • Adventure Ocean® youth program
  • Royal Babies® and Royal Tots® program
  • DreamWorks® Experience
  • H2O Zone kids' water park
Casino:Ja
Discotheek:Ja
Bemanning
Nationaliteit officieren:Noors/Internationaal
Nationaliteit bedienend personeel:Internationaal
Aantal bemanningsleden:ongeveer 1.700