Cruise met de Nieuw Statendam

Cruise met de Nieuw Statendam

Cruisen met de Nieuw Statendam is een grote verwennerij De nieuwe Pinnacle-klasse van Holland America Line is na de Koningsdam nu uitgebreid met de Nieuw Statendam. De Nieuw Statendam is het zesde...

Cruisen met de Nieuw Statendam is een grote verwennerij

 De nieuwe Pinnacle-klasse van Holland America Line is na de Koningsdam nu uitgebreid met de Nieuw Statendam. De Nieuw Statendam is het zesde cruiseschip in de geschiedenis van de Holland America Line met de naam Statendam.

De Nieuw Statendam staat voor een nieuwe topklasse in de geschiedenis van cruiseschepen. 

Laat u als een vorst rondvaren langs de mooiste bestemmingen. Laat u als een monarch verwennen door het vriendelijkste personeel. Voel u als de prinses op de erwt in de heerlijkste bedden. Geniet als een majesteit van de meest copieuze diners. Het gebeurt u allemaal aan boord van het Holland America Line cruiseschip MS Nieuw Statendam.

Nieuw Statendam staat voor elegantie

De kleuren zijn rustig, de materialen prachtig maar vooral ook functioneel, de indeling is uitgekiend. Er zijn altijd rustige plekjes aan boord te vinden, terwijl er 2650 passagiers aan boord zijn. Terwijl aan de andere kant er sprake is van een gezellige drukte op de Nieuw Statendam.

Laten we eens inzomen op enkele aspecten. De elegantie van het schip bijvoorbeeld. Van afstand ziet u al dat de Nieuw Statendam er uit ziet als een prestigieus cruiseschip. Het is rank. De witte opbouw steekt fraai af boven de donkerblauwe romp.

Maar elegantie is niet alleen voorbehouden aan de buitenkant. In het 3 verdiepingen hoge atrium is een roestvast stalen kunstwerk aangebracht dat sierlijk en functioneel tegelijk is.

Elegant zijn ook de medewerkers aan boord: keurig gekleed, super vriendelijk en vooral zeer dienstbaar. Dat geldt overigens ook voor de Nederlandse officieren.

Kindervakantie op de Nieuw Statendam

Bij Holland America Line denken velen niet zo snel aan kinderen. De Nieuw Statendam is echter perfect geëquipeerd om jongeren een topvakantie te bezorgen. De professionele staff zorgt er voor dat de jeugd zich continue vermaakt. Club HAL verdeelt de kids onder in leeftijdsgroepen zodat iedereen altijd makkelijk aansluiting maakt.

Kinderen van 3 tot en met 7 gaan op zoek naar een piratenschat, maken hun eigen pizza’s of maken hun eigen kunstwerken. De iets ouderen tot 13 jaar hebben vette game tournooien, bezoeken een kook workshop of hebben een karaoke dansfeest. Tieners tot 18 hangen letterlijk rond in The Loft of The Oasis; “lekker ff geen ouwelui er bij” en dan gaaf een ‘late night’sport competitie of nachtclub event. Maar ook yoga of breakdance is natuurlijk mogelijk.

Actief of relax op de Nieuw Statendam

En wij horen u denken: en ik dan? U komt meer dan aan uw trekken, want u zoekt de serene rust van de Greenhouse Spa and Salon op. Waar u zich lekker laat verwennen met een massage of behandeling. Of u gaat voor actief in de fitness met de nieuwste apparatuur, een paar rondjes buiten over het jogging track of 1 van de andere sportmogelijkheden.

Lekker een borrel na uw activiteiten of excursie? Genoeg mogelijkheden op de Nieuw Statendam. Her en der verspreid zijn lounges, bars of restaurants waarvan er altijd 1 bij uw stemming past. Daarna heerlijk eten in die prachtige Dining Room. De kwaliteit straalt niet alleen van de situering en het interieur af, maar zeker ook van het eten. Eigenlijk hoeft u niet naar één van de specialiteitenrestaurants, maar als u toch eens iets anders wilt, ga dan eens romantisch uit eten in de Pinnacle Grill.

Swingende klassiekers

Speciaal aandacht verdient de Queen’s Lounge, waar allerlei activiteiten zijn gedurende de dag. ’s Avonds verandert deze ruimte in de BB King’s Blues Club. Een 8-koppige band vertolkt dan swingende klassiekers,waarbij je als vanzelf gaat dansen. Gelukkig is daar rekening mee gehouden enis de grootste dansvloer aan boord hier gesitueerd.

We zouden bijna vergeten dat u ook nog ergens moet slapen aan boord van de Nieuw Statendam. Je zou er bijna geen tijd voor hebben zo veel is er te doen aan boord en op de prachtige bestemmingen. Als u ’s avonds vermoeid maar tevreden op uw bed ploft, ervaart u direct dat Holland America Line de beste bedden van de wereldzeeën aan boord heeft. Heerlijk. Verder is de indeling van de hutten nog weer geoptimaliseerd en zijn de kleurstellingen rustig en stijlvol.

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip:2018
Passagiers
Maximum aantal passasiers:2650
Dekken
Aantal dekken:11
Technische gegevens
Bruto Tonnage:99.500
Lengte:285 m
Breedte:35 m
Diepte:7.8 m
Kruissnelheid:23.9 maximum
Voltage:110 (V)
Faciliteiten
Liften:ja
Zwembaden:2
Aantal restaurants:5
Specialiteiten restaurants:o.a. Italiaans en Aziatisch
Bioscoop:ja
Kinderfaciliteiten:ja
Casino:ja
Discotheek:ja
Bemanning
Nationaliteit officieren:vnl. Nederlands
aantal bemanningsleden:1000