Cruisen met de MS Rotterdam

Cruisen met de MS Rotterdam

Cruiseschip ​Rotterdam heeft drie karakteristieke eigenschappen van de Holland America Line cruisevloot. Ze heeft een donkerblauwe romp, in het interieur is veel hout en koperbeslag verwerkt en kl...

Cruiseschip ​Rotterdam heeft drie karakteristieke eigenschappen van de Holland America Line cruisevloot. Ze heeft een donkerblauwe romp, in het interieur is veel hout en koperbeslag verwerkt en klassieke kleuren hebben de overhand. Het restaurant is verdeeld over 2 dekken en beide niveaus zijn via een grote, statige trap met elkaar verbonden. De maaltijden zijn van een uitstekende kwaliteit. Ook het Lido Restaurant, waar dagelijks een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet staat uitgestald is op enkele dagen tijdens de cruise open voor een informeel diner. 

MS Rotterdam in VenetieUiteraard zijn alle hutten smaakvol en compleet ingericht en zorgt uw attente, meestal Aziatische, cabinsteward ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Cruiseschip de Rotterdam kwam in 1997 in de vaart en is prachtig gerenoveerd en gedecoreerd. De zustercruiseschepen Volendam en Zaandam zijn enkele jaren later in de vaart genomen.

 

Luxe en comfort 

Cruiseschip Rotterdam is een luxueus en klassiek cruiseschip dat van alle gemakken voorzien is. Dit cruiseschip is een combinatie van klassieke en ultramoderne kenmerken. Deze speciale kenmerken zijn onder andere een alternatief restaurant, een internetcentrum, een derde trap die de ontspanningsruimten gemakkelijk toegankelijk maakt, een kinderspeelkamer en een groot aantal minisuites met veranda.

Sport en recreatie

Wilt u uw conditie op peil houden, dan bent u op dit cruiseschip aan het goede adres! Op de Rotterdam zijn vele sportfaciliteiten aanwezig, waaronder:  
  • Fitness Center
  • Basketbalveld
  • Oefentennisbaan
  • Spa en schoonheidssalon
  • 2 buitenzwembaden

 

Heerlijk dineren op cruiseschip de Rotterdam

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Wat dacht u van De Rotterdam Dining Room die beschikt over een eetzaal met een onberispelijke service en een uitgebreide wijnkaart. Of de Pinnacle Grill, een intieme gelegenheid waar u terecht kunt voor een stijlvol diner met verfijnde gerechten.

Cruiseschip Rotterdam: alle comfort en luxe tot uw beschikking

Voor een complete vakantie met alle comfort en luxe van dien, moet u op de Rotterdam zijn! Laat u verwennen en geniet van al het moois dat het cruiseschip de Rotterdam u te bieden heeft.

 


Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip/laatste grote renovatie:2009
Passagiers
Maximum aantal passagiers:1668
Dekken
Aantal dekken:12
Geschikt voor mindervaliden
Geschikt voor mindervaliden:redelijk goed
Gehandicapten hutten
Gehandicapten hutten20
Technische gegevens
Bruto Tonnage:  62.000 (BRT)
Lengte:  237,00 (m)
Breedte:  32,25 (m)
Diepte:  7,80 (m)
Kruissnelheid:  25 (knopen)
Voltage:  110/220 (V)
Faciliteiten
Liften:ja
Zwembaden:2
Aantal restaurants:3
Specialiteiten restaurants:ja
Beschrijving specialiteiten restaurants:
Pinnacle Grill Restaurant
Bioscoop:ja
Kinderfaciliteiten:ja
Beschrijving kinderfaciliteiten:
Club Hal
Casino:ja
Discotheek:ja
Bemanning
Nationaliteit officieren:  Nederlandse
Aantal bemanningsleden:  593