Cruisen met de MS HANSEATIC

Cruisen met de MS HANSEATIC

Cruiseschip MS HANSEATIC is het enige expeditieschip ter wereld dat de 5 sterrenclassificatie draagt. Dit is in 1 zin waar de MS HANSEATIC feitelijk voor staat. Het schip vertoont veel overeenkoms...

Cruiseschip MS HANSEATIC is het enige expeditieschip ter wereld dat de 5 sterrenclassificatie draagt. Dit is in 1 zin waar de MS HANSEATIC feitelijk voor staat. Het schip vertoont veel overeenkomsten met het‘zusterschip’ van Hapag-Lloyd Cruises, de MS BREMEN. De MS HANSEATIC heeft echter een ster meer en bied dus nog meer luxe dan haar zusje.

HANSEATIC staat voor avontuur
Het wendbare cruiseschip MS HANSEATIC vaart langs alle natuurwonderen, o.a. Antarctica, Alaska, Amazone, Papua New Guinea, Borneo, Panamakanaal en vele andere vaargebieden. Het schip komt op plaatsen die voor andere schepen onbereikbaar zijn.
Als er een haven is dan legt de MS HANSEATIC daar aan, maar veelal gaan passagiers aan land in Zodiacs (rubberboten). Deze zeer avontuurlijke excursies vinden plaats in kleine groepjes en worden altijd begeleid door zeer deskundige expeditieleiders.

HANSEATIC meer dan een expeditieschip
Op een cruise met de MS HANSEATIC worden de unieke avonturen gecombineerd met de ongekende luxe aan boord. Het zal de 175 passagiers aan niets ontbreken. Hoog culinair niveau. Luxe hutten en suites. Excellente service. Maar liefst 125 crewmembers voor slechts 175 passagiers!

Traditioneel entertainment in de vorm van shows en dergelijke zult u aan boord van de MS HANSEATIC van Hapag-Lloyd Cruises niet aantreffen. Wel veel informatie over natuur en cultuur, lezingen van biologen en andere deskundigen. Aangezien veel passagiers gemeenschappelijke interesses hebben, ontstaan er vaak onderlinge gesprekken en discussies over alles wat de wereld te bieden heeft.

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip:1993             
Categorie
Beoordeeld door Berlitz Cruise Guide          5-sterren
Passagiers
Maximum aantal passagiers:175
Dekken
Aantal dekken:
Aantal hutten/suites
 6
88/4
Geschikt voor mindervaliden
Geschikt voor mindervaliden:nee
Technische gegevens
Bruto Tonnage:8.378 (BRT)
Lengte:123 (m)
Breedte:18 (m)
Diepte:4.9 (m)
Kruissnelheid:16 (knopen)
Voltage:
Zodiacs (rubberboot met motor)
Tender (200 stoelen)
Stabilisatoren
220 (V)
14
4
ja
Faciliteiten
Liften:ja
Zwembaden:nee
Aantal restaurants:
Specialiteitenrestaurants
2
nee
Bioscoop:nee
Kinderfaciliteiten:nee
Casino:nee
Discotheek:nee
Bemanning
Nationaliteit officieren:Duits
Aantal bemanningsleden:125