Cruisen met de Golden Princess

Cruisen met de Golden Princess

Met de zusterschepen Grand Princess, Golden Princess en Star Princess lanceerde Princess Cruises haar eerste serie grotere schepen, voortbordurend op de filosofie om veel keuzes te bieden op het g...

Met de zusterschepen Grand Princess, Golden Princess en Star Princess lanceerde Princess Cruises haar eerste serie grotere schepen, voortbordurend op de filosofie om veel keuzes te bieden op het gebied van amusement, maaltijden en faciliteiten met behoud van de sfeer van een kleiner schip. Dit werd gerealiseerd door geen grote lounges maar een aantal kleinere ruimtes te creëeren en meerdere restaurants en showlounges te ontwerpen. Personal choice cruising, het handelsmerk van de rederij komt daarom goed tot zijn recht: vaste dinerzitting of open zitting, eten waar, wanneer en met wie u wilt.
U kunt uit 10 locaties kiezen waaronder de specialiteitenrestaurants Sabatini’s en de Sterling Steakhouse (met bijbetaling) en het 24-uur geopend buffetrestaurant Horizon Court. In het theater en de twee showlounges worden allerlei shows en voorstellingen gegeven op verschillende tijdstippen. Er zijn veel standaard buitenhutten met balkon tegen aantrekkelijke prijzen. Voor ontspanning zorgen vijf zwembaden en negen jacuzzi's, een fitnessclub, een tennis- en hardloopbaan, een basketbalveld en een midgetgolfbaan. Kinderen hebben een ‘fun zone’, met apart zwembad en een eigen, op leeftijd ingedeeld, amusementsprogramma. Filmfans kunnen aan dek onder de sterrenhemel genieten van topfilms die op een megascherm worden vertoond. Wie van dansen houdt, is welkom in de Skywalkers Club bij de brug achterop het schip, 48 meter boven de zeespiegel en bereikbaar door middel van een loopband.

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip:2001
Passagiers
Maximum aantal passasiers: 3100
Dekken
Aantal dekken: 13
Technische gegevens
Bruto Tonnage: 108865 (BRT)
Lengte: 290.0 (m)
Breedte: 36.0 (m)
Diepte: 8.0 (m)
Kruissnelheid: 22 (knopen)
Voltage: 110/220 (V)
Faciliteiten
Liften: ja
Zwembaden: 4
Aantal restaurants: 6
Specialiteiten restaurants: ja
Bioscoop: ja
Kinderfaciliteiten: ja
Casino: ja
Discotheek: ja
Bemanning
Nationaliteit officieren: Brits
aantal bemanningsleden: 1100