Het nieuwste vlaggenschip van Costa Cruises

Het nieuwste vlaggenschip van Costa Cruises

Bekijk ons cruise aanbod Algemene informatie Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises is een eerbetoon aan Italië en de ongeëvenaarde schoonheid ervan. Aan boord van de Costa Smeralda is elke rei...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Algemene informatie

Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises is een eerbetoon aan Italië en de ongeëvenaarde schoonheid ervan. Aan boord van de Costa Smeralda is elke reis een beleving van gastvrijheid, smaak, stijl en wellness geïnspireerd op het prachtige land. Een cruise tussen de magie van de plaats en de suggestie van smaken door, in een veelvoud van emoties die u deelt met uw dierbaren, met daarbij ook nog eens het voorrecht van een uniek uitzicht: de zee.

Costa Smeralda, een voorbeeld voor verantwoorde innovatie, combineer het plezier van een vakantie met duurzame ontwikkeling.
Het schip is special ontworpen voor efficiëntie en om de impact op het milieu te minimaliseren, is Costa Smeralda het eerste schip in de vloot die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) de "schoonste" fossiele brandstof ter wereld.
Stap aan boord van het nieuwe Costa Schip en het zal een stap in de toekomst zijn.

 

Accommodatie (hutten)

De hutten die geheel in de Italiaanse stijl ontworpen zijn en daardoor luxe, comfort en schoonheid weerspiegelen. Voor de hutten worden de allerbeste materialen gebruikt, zowel voor de inrichting als voor de verlichting.  U slaapt op een comfortabele Dorelan-matras slapen.
Elk dek is geïnspireerd op een bepaalde plaats, zoals o.a. Palermo, Capri, Rome, Venetië, Florence en Bellagio. 
Er zijn binnen, buiten, balkonhutten tot Bellagio Suites.

 

Dineren en drinken op z'n Italiaans

 Er gaat niets boven het eten aan boord van een cruiseschip. Aan boord van Costa Smeralda, zorgen ze voor eten, zoals  alleen Italianen het doen. Elke dag bereiden chef-koks ontbijt, lunch en diner, evenals een hele reeks snacks, zodat uw cruise vakantie ook een spannende ervaring voor uw smaakpapillen is. Er zijn schilderachtige restaurants met uitzicht op zee en dynamische en levendige bistro, waar u culinaire hoogstandjes kunt proeven, misschien spaghetti, het symbool van Italiaanse pasta over de hele wereld. 

Dan zijn er de vele verschillende menu's in alle andere restaurants die de specialiteiten bieden, zoals de Teppanyaki, de Pummid'Oro Pizzeria en het Laboratorio del Gusto (Taste Lab), waar je kunt leren hoe je samen je eigen diner kunt maken met de chefs. 

 Er zijn 19 bars aan boord om uit te kiezen met ieder z'n eigen sfeer. De themabars, die allemaal de beste drankjes uit Italië serveren, van aperitieven, fantastische wijnen tot aan koffie. 

 

Entertainment

Entertainment stroomt door het gehele schip, zoals o.a. Trastevere, het plein van plezier, met straatartiesten, musical en verrassingen.
Het theater van San Remo, met speciale evenementen voor de verschillende nationaliteiten aan boord, thema-avonden voor tieners. 
Het Colosseum, het drie hoog dekken tellende atrium, waar acrobatiek shows en veel interactieve avonden met muziek onder leiding van de ceremoniemeester gegeven worden.

Activiteiten, sport, spel en relax

Van een stuiterende tennisbal naar het geluid van een voetbal tot de loopbanden van Techno Gym. Om erna heerlijk te ontspannen in het Wellnesscentrum-spa, waar u geniet van de behandelingen.
Hoe zit het met een gokje wagen aan de draaiende roulette tafel of uw geluk proeven aan de vele fruitmachines? Iets vergeten mee te nemen aan boord of gewoon heerlijk shoppen, ook dit is mogelijk met de vele winkels aan boord. Het zijn allemaal activiteiten die uw dag opfleuren
aan boord van Costa Smeralda.

Kinderen aan boord

Vakantieplezier met het hele gezin op zee is gegarandeerd, omdat er voor ieder wat wils is aan boord. Kinderen en tieners kunnen deelnemen aan alle activiteiten die gericht zijn op verschillende leeftijdsgroepen, terwijl ouders kunnen ontspannen en genieten. Op Costa Smeralda is er een restaurant met speciale kindermenu's.

 

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip: 2019
Gerenoveerd:
Passagiers
Maximum passagiers: 6518
Dekken
Aantal dekken:
Aantal hutten:
Technische gegevens:
Bruto tonnage: 182.700
Lengte: 337 m
Breedte: 42 m
Diepte:
Kruissnelheid:
Voltage:
Faciliteiten
Fitness, Spa, kapsalon: ja
Liften: ja
Zwembaden:
Restaurants: 11
Specialiteitenrestaurants:
Bioscoop: nee
Casino: ja
Discotheek: ja
Bemanning 1647
Nationaliteit officieren: International
Aantal bemanningsleden:
Valuta aan boord Euro