Cruisen met de AIDAprima

Cruisen met de AIDAprima

Bekijk ons cruise aanbod Met cruiseschip AIDAprima maakt ook deze Duitse rederij een stap naar groter. Alleen weet AIDA dat op haar geheel eigen manier te doen en mogen we stellen dat dit nie...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Met cruiseschip AIDAprima maakt ook deze Duitse rederij een stap naar groter. Alleen weet AIDA dat op haar geheel eigen manier te doen en mogen we stellen dat dit niet ten koste is gegaan van de gezelligheid aan boord. Zo zijn er bijvoorbeeld maar liefst 13 restaurants, zodat u ook altijd intiem kunt dineren. 

De AIDAprima kan 3300 passagiers een onbezorgde cruise bieden. Opmerkelijk genoeg verspreiden die zich geweldig op het cruiseschip. Natuurlijk zal het op een zonnige zeedag druk zijn bij AIDA Beach Club. Maar ja, wie wil er nu niet aan boord onder palmbomen rond het zwembad zitten. En dit kan het hele jaar rond want het dak laat UV-straling door, zodat zelfs bij een winters zonnetje u met een lekker kleurtje thuis komt.

AIDAprima boordevol faciliteiten

Actieve cruisepassagiers komen goed aan hun trekken op de AIDAprima. Er is niet alleen een grote fitness club, maar er zijn ook diverse zwembaden, waterglijbanen, klimwanden en andere sportieve uitdagingen. Komt u daarentegen voor uw rust aan boord dan zijn er intieme plekjes om te relaxen. Of u laat zich heerlijk verwennen in de prachtige Spa.

Elke dag is anders aan boord van de AIDAprima. Want zelfs als u 2 weken gaat cruisen, kunt u elke dag in een ander restaurant eten. De specialiteitenrestaurants dient u wel te reserveren en er kan sprake zijn van een toeslag. En na elk dag een ander restaurant kunt u ook elke dag naar een andere bar, want er zijn er maar liefst 17. Elke bar heeft een andere insteek, zoals bijvoorbeeld de sushibar, de sportbar, de bierstube of juist een wijnbar. En wat te denken van de Spray Bar. Deze hagelwitte, 2 verdiepingen hoge exclusieve bar is een samenwerking van AIDA en Moët & Chandon Champagne. Deze gelegenheid is echt uw bezoek waard tijdens uw cruise met de AIDAprima. Houdt u van ijsjes? Aan boord is een echt Magnum store, u kunt tegen betaling uw eigen magnum ontwerpen en daarna hier heerlijk van genieten.

Kinderen welkom op de AIDAprima

 

Op het moderne schip treft u ook een stukje klassiek cruisen aan. Het Lanai Dek is een prachtig teakhouten dek met kleine buitenzwembaden, diverse relaxplekjes en natuurlijk een promenade. De veranda deluxe met lounge hebben een veranda die direct op het dek aansluit. Zij kunnen ook beschikken over een fraaie wintertuin. Overigens is er voor ieders wensen en portemonnee een passende hut. De keuze is met 14 verschillende huttypen enorm aan boord van de AIDAprima.

Bij AIDA zijn kinderen altijd welkom. Vele activiteiten en faciliteiten zijn speciaal op hen gericht. Nieuw is dat op de AIDAprima er ook ruimte is gemaakt voor de allerjongsten. In de AIDA Mini Club mogen ouders hun kleintjes vanaf 6 maanden oud langs brengen zodat zij zelf een paar onbezorgde uurtjes zonder kind kunnen genieten van het prachtige cruiseschip AIDAprima. 

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip: 2015
Gerenoveerd:
Passagiers
Maximum passagiers: 3300
Dekken
Aantal dekken: 18
Aantal hutten: 1643
Technische gegevens:
Bruto tonnage: 124.100 (BRT)
Lengte: 300 (m)
Breedte: 37,6 (m)
Diepte: 8 (m)
Kruissnelheid: 20 (knopen)
Voltage: 110/220 (V)
Faciliteiten
Fitness, Spa (nudisten zone), kapsalon: ja
Liften: ja
Zwembaden: 1
Restaurants: 12
Specialiteitenrestaurants: 7
Bioscoop: ja
Casino: ja
Discotheek: ja
Bemanning
Nationaliteit officieren: Duits
Aantal bemanningsleden: 900
Valuta aan boord Euro