Star Clippers

Star Clippers

Bekijk ons cruise aanbod Algemeen Star Clippers heeft 3 schitterende zeilschepen allen met typisch nautisch ingerichte hutten. Rondom betimmerd en de accessoires zoals lampjes en beslag zijn van k...

                               Bekijk ons cruise aanbod

Algemeen

Star Clippers heeft 3 schitterende zeilschepen allen met typisch nautisch ingerichte hutten. Star ClippersRondom betimmerd en de accessoires zoals lampjes en beslag zijn van koperwerk. De hut is royaal, luxe en biedt plaats aan twee personen. Wat opvalt, is het feit dat alles op zeilen wijst. Overal zijn beugeltjes waar u uw toiletspullen en andere zaken achter kunt verankeren. Ook de badkamer heeft alles wat een mens nodig heeft.

De medepassagiers komen, evenals de bemanningsleden, uit alle windstreken. De voertaal aan boord is hoofdzakelijk Engels maar de purser vertaalt alles net zo vlot in het Frans, Duits en Italiaans. De sfeer aan boord is “Easy Going” en de inrichting en service ingetogen sjiek. De maaltijden en de geboden activiteiten zijn bijzonder verzorgd en de benadering is zeer persoonlijk. Ondanks het hoge niveau van het culinaire aanbod, is het niet de bedoeling om al te uitgedost aan tafel te komen. Ook hier is de “Easy Going Attitude” helemaal op zijn plaats.

Bij het vertrek vanuit een haven gebruikt het schip haar motor maar eenmaal buitengaats worden de zeilen gehesen. U ziet duizenden vierkante meters zeil ontrollen boven u, een moment waar iedereen elke keer weer naar uitkijkt.

Star ClippersZeilen is te allen tijde een heerlijke belevenis. De lucht strak blauw en met een lekker windje overstag gaan. Dit is het echte zeilen! Maar dan wel één met een service dat men middels een geluidssignaal gewaarschuwd wordt bij overstag gaan, zodat kwetsbare zaken eerst kunnen worden veiliggesteld. U treft de unieke combinatie van avontuur met romantiek en comfort.

In de avond treft  u een gezellige boel aan de “Tropical Bar”. De muziek speelt en het dansen onder de sterren blijkt een romantisch gebeuren. Er wordt door jong en oud gedanst en nagepraat over een heerlijke zeildag.  

Inspanning en ontspanning
Het is een genoegen om de kapitein en zijn bemanning gade te slaan bij hun ludieke Star Clippersimprovisaties en sterke verhalen. De kapitein zijn dagelijkse briefing op het dek is uiterst informatief, maar u heeft ook een kans om prachtige verhalen aan te horen. Verder zijn er diverse evenementen en activiteiten, zoals de hilarische krab racing wedstrijden, die zijn voortgekomen uit Star Clippers' erfgoed. Afkoelen met een duik in één van de zwembaden, of laat u zich tot rust komen met een koel drankje en uw favoriete song in de pianobar.

Ontdek de fascinerende geschiedenis en culturen middels spannende excursies aan de wal vanuit één van  exotische havens.  
 
Ook kunt u gewoon een lekkere stranddag nemen, zwemmen, windsurfen, waterskiën, zeilen met een Sunfish, rijden op een banaan of de baai verkennen in een Zodiac. De diverse sportmedewerkers zullen u graag helpen. 

Star ClippersDe koks maken dineren aan boord een heerlijk culinaire avontuur met een internationaal menu van ingrediënten geïnspireerd uit de verre uithoeken van de aarde. In de ochtend een continentaal ontbijt of een uitgebreid ontbijt met vers tropisch fruit, knapperige bacon, gegrilde worst, gerookte zalm en omeletten op bestelling klaargemaakt in de eetkamer. De lunch biedt u een prachtig buffet van schaal-en schelpdieren, salades en gegrilde favorieten. Of als u een stop heeft bij een paradijselijk eiland heerlijk openlucht barbecueën aan de wal. 

Wanneer u in de avond de elegante eetzaal binnenloopt, treft u de beste culinaire presentaties van de kok, ontworpen voor het oog en het gehemelte, aangevuld door een selectie van goede wijnen. De service is zeer vriendelijk en hoffelijk, zoals het een smaakvol restaurant betoogt.

Het publiek
Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Van gezinnen met kinderen tot senioren en alles wat daar tussen zit, het gaat allemaal op in een gezellig en gemoedelijk gezelschap. Het gezelschap deelt samen de passie en de emotie van het zeilen. Iedereen is tijdens het uitvaren aan dek en wacht op het moment dat al die enorme zeilen uitstaan.

Verschillende klassenschepen
Star Clipper en Star Flyer 
De Star Clipper Star Flyer zijn twee identieke zeilschepen en gebouwd naar het model van 19e eeuwse zeilklippers, maar voorzien van de modernste techniek en hedendaags comfort. Star ClipperDe schepen bieden plaats aan maximaal 180 passagiers. De sfeer aan boord is informeel en ongedwongen. De hutten aan boord zijn niet overdreven ruim, maar hebben een karakteristieke maritieme stijl met veel hout en in de buitenhut een patrijspoort. Er is een zwembad, een binnen- en buitenbar en een bibliotheek. Een zeilcruise aan boord van de Star Clipper of Star Flyer is een unieke ervaring in een luxe, gezellige sfeer met een sportief accent.

Royal Clipper
De Royal Clipper is het grootste zeilschip ter wereld, een replica van de legendarische vijfmaster de Preussen. Het is het paradepaardje van Star Clippers en heeft een capaciteit van 246 passagiers. Dit zeilschip kwam in 2000 in de vaart en heeft 5 masten en een totaal zeiloppervlak van meer dan 5000 m2.

Het interieur is warm met tal van nautische trekjes. Er is een drie dekken hoog atrium met lichtval tot in het restaurant en de pianobar. Vanuit de observatie lounge heeft u een schitterendStar Clippers hut uitzicht op zee en de Captain Nemo lounge heeft patrijspoorten onder de waterspiegel waardoor u het onderwater leven kunt aanschouwen. De hutten zijn zeer compleet, in maritieme stijl, ingericht. Er zijn 14 suites met privé veranda, whirlpool en 24-uur butlerservice. Ontbijt en lunch worden in buffetvorm genuttigd, terwijl het diner wordt uitgeserveerd in één zitting.

U kunt diverse watersporten beoefenen, zoals surfen, zeilen, snorkelen, waterskiën of duiken. Er zijn drie zwembaden aan boord en er is zeer veel dekruimte!

Er zijn 14 luxe suites welke u het ultieme cruise comfort bieden middels een eigen veranda, whirlpool en 24-uurs roomservice.

Routes
Geniet van intieme of zeer populaire havens van de Middellandse Zee en de Cariben of wordt geïntrigeerd door de mysteries van het Verre Oosten en Centraal – Amerika.

Sterkte/zwakte analyse
Sterke punten: Dit zijn geen cruiseschepen in de gewone zin van het woord. Bij Star Clippers, vindt u geen rigide schema's. U bent vrij om te doen wat u wilt met uw dagen en avonden.

Zwakke punten:  Er is eigenlijk geen zwak punt te noemen of het zou de pittige prijs moeten zijn, die voor deze bijzondere cruisevakantie betaald moet worden.

Insider tip:  Als u meevaart op een schip van Star Clippers dan houdt u per definitie van watersport. Het is goed te weten dat u vanaf een cruiseschip diverse watersporten kunt beoefenen.