Cunard

Cunard

Bekijk ons cruise aanbod Al meer dan 1,5 eeuw maken de iconische schepen van Cunard fantastische oceaanreizen. Cunard Lines heeft de meest beroemde Ocean Liner in de wereld, de Queen Mary 2 . De r...

                                                                              Bekijk ons cruise aanbod

Al meer dan 1,5 eeuw maken de iconische schepen van Cunard fantastische oceaanreizen. Cunard Lines heeft de meest beroemde Ocean Liner in de wereld, Cunard Linede Queen Mary 2. De rederij heeft in een ongeëvenaarde stijl vele beroemde gasten over de grote oceanen en tot alle uithoeken van de aardbol vervoert. Denkt u aan Cunard dan moet u denken aan champagne begeleidt met toast in haar salons, de nacht wegwalsend in haar ‘grand’ balzalen, grootse feesten van de beste smaken in haar eetzalen en dwalend over haar dekken in geanimeerd gesprek. Cruisen met Cunard is een cruisebeleving die niet te vergelijken is met een standaard cruiseschip. De schepen zijn luxe ingericht, het is een stijlvolle luxe, zonder ooit protserig te worden.

Cunard Lines, ongekende ervaring

Cunard staat garant voor:

• Legendarische reiservaringen
• ‘White Star Service’ geleverd door toegewijde bemanning
• Een zeer uitgebreid, bekroond activiteitenprogramma aan boord
• ‘Grand’ balzalen voor elegante galafeesten, dansen op een (live) orkest
• Prijswinnende restaurants en geavanceerde accommodaties
• Traditionele ’afternoon tea’ geserveerd door in stijl geklede obers.

Inspanning en ontspanning

De Canyon Ranch Spa Club is prachtig en u zult worden geholpen door therapeuten die Roomservice bij Cunard Linezijn opgeleid in de oorspronkelijke buitenpost in Tucson. Het is misschien wel de beste spa op de zeeën. 
Alle schepen hebben een prachtige, goed gevulde bibliotheek met opvallende lectuur van gevestigde auteurs en literaire leeuwen. Captain Cruise zag op de Queen Mary 2 met eigen ogen een klein hoekje met Nederlandstalige boeken.


Het publiek

Veel gepensioneerden en andere deftige, stijlvolle types, zowel stellen als alleenstaanden, welke uitkijken naar de rust en stilte van zes dagen op zee zonder enige andere afleiding dan die van begenadigde sprekers en de vele boeken die ze hebben gepakt. 

En juist als u dat beeld voor ogen hebt, blijken er in de praktijk ook kinderen en stellen van middelbare leeftijd aan boord te zijn. Frappant is dat na het ballroom dansen de discotheek vol loopt en er flink gedanst wordt. OK, meestal niet het werk van de modernste DJ's. Maar wel swingen op Michael Jackson of Earth, Wind & Fire. Cunard blijft u verrassen en eerlijk gezegd, bijna altijd in positieve zin!

 

 

Verschillende klassen schepen

Het legendarische schip Queen Mary 2 behoort tot de 5 sterrenklasse.  

Aan boord tal van faciliteiten die een lang verblijf aan boord aantrekkelijk maken. Neem bijvoorbeeld het Planetarium, uniek om zoiets op zee te mogen meemaken. En heeft u de diverse voorstellingen over ons heelal allemaal bekeken, dan gaat u de volgende keer in deze mooie zaal toch 'gewoon'een 3-D film bekijken.

Misschien het alleraantrekkelijkst aan dit schip is wel de hoogte van de plafonds. De meeste gemeenschappelijke ruimten op cruiseschepen hebben ondanks hun luxe toch lage plafonds. Hier is bijna alles royaal, ook een kenmerk van luxe. Bent u 'gewone' cruiseschepen gewend, dan daagt Captain Cruise u uit om een keer mee te varen op de Queen Mary 2. U zult aangenaam verrast worden.

Cunard LineQueen Mary 2 is de enige ‘Ocean liner’ die in de laatste 30 jaar gebouwd werd. Het schip is een echte ‘volbloed’, majestueus met haar zuivere lijn en ontworpen om de ruwste golven te doorklieven. Deze ocean liner steekt dieper en vaart sneller dan cruiseschepen.

Het cruiseschepen Queen Victoria en Elizabeth zijn stijlvol en elegant. Denk hierbij aan drie lagen hoge lobby's, kroonluchters en trappen, die werkelijk grandeur toevoegen aan uw onboard cruise ervaring.

 

Routes

Naast de zesdaagse trans-Atlantische overtocht tussen New York en Queen Mary 2 New YorkSouthampton (en soms Zeebrugge en/of Rotterdam), kunt u wereldcruises boeken op de Queen Mary 2. Een belevenis van ongekende klasse. 

De Queen Victoria vaart vooral in Europa en de Queen Elizabeth doet afwisselend Europa en wereldcruises.

 

Sterkte/zwakte analyse

Sterke punten: De nieuwe schepen voldoen nog steeds aan het klasse systeem waarbij iedere hutcategorie een eigen restaurant indeling (vier in totaal) heeft. Het gevolg is dat u van een steeds meer intieme eetervaring geniet als u een hogere categorie heeft geboekt. Het eten is overal uitstekend!  Wat ook aan de meest verwende smaak voldoet is de kwaliteit van het personeel. Voorkomend zonder dat het gemaakt dreigt te worden, attent, vriendelijk, hulpvaardig en zeer gedisciplineerd.

 

Zwakke punten:
Met de overgang van Cunard naar het Carnival-concern zijn er veel veranderingen gekomen. Sommige vinden dat fantastisch, anderen missen ‘die goede, oude tijd’ waar Cunard altijd voor stond. Maar op haar nieuwste schepen laat Cunard op een aantal punten toch de oude grandeur voortleven met o.a. gerechten uit vervlogen tijden, een planetarium en een rijk gevulde bibliotheek.

 

Insider tip:

Na diverse dagen op zee, is er vaak een grote rush bij de ontscheping. Als u kunt omgaan met uw eigen bagage dan is het voor aankomst verkrijgen van "self-help" bagagelabels aan te raden. De reizigers die hun eigen koffers dragen zijn de eersten die van boord mogen.