Costa Cruises

Costa Cruises

Bekijk ons cruise aanbod Algemene informatie Costa Cruises maakt cruisen voor iedereen bereikbaar. De rederij heeft heel voordelige tarieven voor korte cruises . Daarnaast heeft zij ook prach...

Bekijk ons cruise aanbod

Algemene informatie

Costa Cruises maakt cruisen voor iedereen bereikbaar. De rederij heeft heel voordelige tarieven voor korte cruises. Daarnaast heeft zij ook prachtige langere cruises voor degenen die meer tijd hebben te besteden. Verder bedienen zij de liefhebbers van 'slowcruisen' op hun wenken met hun Neo-collectie schepen. Tot slot een heel belangrijke groep voor Costa Cruises: kinderen! De meeste schepen zijn een waar eldorado voor de jongste passagiers.

Schepen

Je kunt best stellen dat Costa Cruises één van de grootste en meest moderne cruisevloten in Europa heeft. Costa begon echter in het midden van de 19de eeuw als een rederij met vrachtschepen, die stoffen en olijfolie vervoerden tussen Genua en Sardinië. Inmiddels gaat Costa Cruises nieuwe cruiseschepen aan haar vloot toevoegen.  Op 8 maart 2019 is de Costa Venezia in de vaart genomen speciaal voor de Chinese markt. In oktober 2019 zal Costa Smeralda aan de vloot toegevoegd worden. Daarnaast renoveert zij regelmatig de schepen die al weer wat langer mee gaan. Hieruit is bijvoorbeeld de Neo-collectie ontstaan.

Schepen:

-Costa Diadema -Costa Favolosa -Costa Magica -Costa Pacifica

- Costa Deliziosa -Costa Fortuna -Costa Mediteranea -Costa Serena

-Costa Fascinosa -Costa Luminosa -Costa Neo Romantica -Costa Smeralda

-Costa Venezia

-Costa Victoria

Bestemmingen

De schepen van Costa Cruises varen naar meer dan 250 bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, de Caribbean, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Bij Captain Cruise worden het meest de Middellandse Zee cruises geboekt. Vooral de cruises met de nieuwste schepen zijn zeer gewild. Cruises met vertrek uit Nederland zijn natuurlijk ook zeer populair. Kenmerkend voor Costa Cruises is de goede keuze van de havens. Dit wordt door de Nederlandse reiziger hoog gewaardeerd.

Accomodatie

Kenmerkend voor de schepen van Costa Cruises zijn de familiare gezelligheid aan boord. Kunst en architectuur dragen ook bij aan de Costa ervaring. Alle schepen zijn voor miljoenen euro’s voorzien van originele kunstwerken en met de hand vervaardigde meubels. Costa's unieke en authentieke onboard Italiaanse flair biedt gasten een gevoel van "Italia all over the World".  De hutten zijn van alle gemakken en comfort voorzien.

Drankenpakketten:

U hoeft zich tijdens uw vakantie nergens zorgen om te maken! Daarom biedt Costa drankenpakketten aan. Met hun verschillende pakketten voldoen zij altijd aan uw wensen.

Tijdens een cruise weet u nooit wanneer u wilt toasten op een behaald succes in de sport of op een nieuwe vriendschap. Afhankelijk van het gekozen pakket kunt u geniet van onbeperkt alcoholische en niet-alcoholische drankjes, alleen bij maaltijden of gedurende de dag. Het comfort van een Costa-cruise is voor iedereen, zowel volwassenen als kinderen.

Pranzo & Cena
 Lunch en diner (boven de 18 jaar) Dit is het juiste pakket voor de juiste prijs, voor mensen die willen genieten van een lekker glas wijn of een koud biertje bij hun maaltijd. U kunt genieten van een onbeperkte selectie wijnen, bier en frisdranken per glas bij elke lunch en elk diner.

vanaf € 17 per persoon per dag

Pranzo & Cena Giovani

 (4-17 jaar) Ook de jongste gasten kunnen genieten van een grote selectie van de populairste drankjes onder tieners en mineraalwater per glas, tegen een zeer betaalbare prijs, tijdens alle maaltijden in het restaurant en bij het buffet.

vanaf € 7,99 per persoon per dag

Brindiamo

 Proost (ouder dan 18 jaar) Het perfecte pakket voor mensen die graag ontspannen met hun favoriete drankje per glas gedurende de dag. Koffie en cappuccino, frisdrank en verfrissend bier, populaire aperitiefjes en een goede selectie wijnen en gedistilleerde dranken.

vanaf € 26,50 per persoon per dag

Niet van toepassing op prestigieuze merken en drankjes uit de minibar in uw hut. De aanschaf van het pakket is ontworpen om aan de wensen van alle gasten in de hut te voldoen. De vermelde prijs is inclusief 15% servicekosten.

Più Gusto

 Meer smaak (ouder dan 18 jaar) Dit is de juiste formule als u echt van cocktails houdt. Naast frisdrank, wijn, bier en koffie, bevat Meer smaak een keuze uit minimaal 34 soorten alcoholische en non-alcoholische cocktails, gemengde drankjes en gekoelde drankjes, tegen een kleine toeslag.

vanaf € 29,50  per persoon per dag

Prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en het schip.

Niet van toepassing op prestigieuze merken en drankjes uit de minibar in uw hut. De aanschaf van het pakket is ontworpen om aan de wensen van alle gasten in een hut te voldoen. De vermelde prijs is inclusief 15% servicekosten.

Intenditore

 Kenner (ouder dan 18 jaar) Met dit pakket kunt u onze beste wijnen proeven tegen een betaalbare prijs. Onbeperkte consumptie van alle drankjes per glas op ons barmenu met een prijs tot € 9 en u kunt ook genieten van alle drankjes van de minibar of geserveerd in uw hut.

vanaf € 46 per persoon per dag

Prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en het schip.

De aanschaf van het pakket is ontworpen om aan de wensen van alle gasten in een hut te voldoen. De vermelde prijs is inclusief 15% servicekosten.

Giovani

 Jonge mensen (4-17 jaar) Ook de jongste gasten kunnen genieten van een uitgebreide selectie aan drankjes per glas om te consumeren gedurende de dag. Er zitten een aantal populaire frisdranken bij, smoothies, heerlijke warme chocolademelk voor na een wedstrijd of om bij een tussendoortje te drinken.

vanaf € 16,49 per persoon per dag

Prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en het schip.

De aanschaf van het pakket is ontworpen om aan de wensen van alle gasten in een hut te voldoen. De vermelde prijs is inclusief 15% servicekosten.

Culinair

Costa heeft elke dag een Italiaanse regio in de hoofdrol aan uw tafel, met een menu geïnspireerd door de lokale culinaire traditie. Tijdens het diner zult u de meest beroemde Italiaanse gerechten proeven. Tot slot wordt er ook veel aandacht besteed aan de presentatie van het eten, omdat een smaakbeleving begint met de ogen en dan alle andere zintuigen erbij betrekt.

Kinderen

Wilt u wilt cruisen met kinderen dan is deze rederij een ideale keuze! Vooral als u een cruise wilt maken in de Middellandse Zee. Speciaal voor de kinderen zijn er vier verschillende Clubs voor verschillende leeftijdscategorieën aan boord van alle cruiseschephttps://www.captaincruise.nl/vaargebied/caribbean-midden-amerika-en van Costa. Vooral bij de nieuwere schepen is er veel aandacht geschonken aan faciliteiten voor kinderen. Het programma omvat kunst- en knutsel-programma’s, sporttoernooien, feesten in de avond, en twee thema-diners per cruise alleen voor kinderen. Andere familievriendelijke functies omvatten Italiaanse taal lessen en gratis babysit. Juli en augustus zijn dé meest populaire reismaanden voor families met kinderen.

Activiteiten & entertainment

Costa Cruises biedt een levendige cruise ervaring middels een grote variëteit aan excursies aan de wal, relaxte vaardagen op zee en een scala aan avond entertainment. Met name de nieuwste schepen bieden u het de meest uiteenlopende nachtleven en vele restaurants. Zo zijn er ‘s avonds shows met goochelaars, musicals, variété en zijn er cafés met livemuziek, discotheken en een casino.

Costa Cruises beoordelingen

Rederij Costa Cruises krijgt verschillende beoordelingen. Hieronder vindt u de belangrijkste sterke en zwakke punten.

Sterke punten:
Een heerlijke Italiaanse stijl die staat voor een levendige cruisevakantie. Afwisselend een bruisende en een relaxte atmosfeer, waardoor het zeer geschikt is om met het gehele gezin te cruisen. 

Op de formele avonden bent u niet verplicht in smoking te verschijnen, maar nette of feestelijke kledij wordt dan wel op prijs gesteld. Costa is een cruise rederij, bestemd voor mensen die van party’s en informele sferen houden.

Zwakke punten:
Waar vroeger 2x per dag werd schoongemaakt, is dit nu 1x. Bij Captain Cruise vinden we dat overigens voldoende. In het hoogseizoen kan het aan boord enorm druk zijn, zeker de afvaarten op de Middellandse Zee.

Gaat u met kinderen? Weet dan dat de tweede dinerzitting pas om 21.30 uur aanvangt en dat vaak bij goedkope aanbiedingen u niet kunt kiezen voor de eerste dinerzitting. Ook is het vervelend dat het value-tarief in het hoogseizoen alleen geldt voor 2 personen. Boekt u uw kind bij, dan schiet de prijs omhoog. Captain Cruise tracht dit in haar boekingsmachine te verwerken, maar dit lukt niet altijd. Vraag daarom altijd naar het juiste tarief bij onze cruise specialisten.

Insider tips:
Ga slow-cruisen met Costa Cruises, Neo-collectie schepen en proef de voordelen om aan boord van een schip van de Neo-collectie te zijn. Slow cruisen biedt langere reisonderbrekingen en overnachtingen in de havens, zodat u de sfeer van de stad ook 's avonds kunt opzuigen. Verder zijn er bijzondere excursies naar bijvoorbeeld UNESCO werelderfgoed-locaties of met een leuk thema (culinair, proeverijen, etc). Deze excursies gaan in kleine groepen van maximaal 25 personen. Ook is er meer aandacht en budget voor het eten aan boord, zeker niet vergeten de Spa liefhebber, die komen zeker aan hun trekken.

 

Costa Cruises aanbiedingen

 

Captain Cruise biedt altijd verschillende aanbiedingen aan van rederijen zoals Costa Cruises. Bekijk hieronder het overzicht van alle reizen of bekijk het overzicht van alle cruise aanbiedingen.