Costa Cruises

Costa Cruises

Bekijk ons cruise aanbod Costa Cruises maakt cruisen voor iedereen bereikbaar. De rederij heeft heel voordelige tarieven voor korte cruises . Daarnaast heeft zij de meest luxueuze suites op p...

Bekijk ons cruise aanbod

 

Costa Cruises maakt cruisen voor iedereen bereikbaar. De rederij heeft heel voordelige tarieven voor korte cruises. Daarnaast heeft zij de meest luxueuze suites op prachtige langere cruises voor degenen die (veel) meer hebben te besteden. Verder bedienen zij de liefhebbers van 'slowcruisen' op hun wenken met hun Neo-collectie schepen. Tot slot een heel belangrijke groep voor Costa Cruises: kinderen! De meeste schepen zijn een waar eldorado voor de jongste passagiers.

Je kunt best stellen dat Costa Cruises één van de grootste en meest moderne cruisevloten in Europa heeft. Costa begon echter in het midden van de 19de eeuw als een rederij met vrachtschepen, die stoffen en olijfolie vervoerden tussen Genua en Sardinië. Inmiddels voegt Costa Cruises voortdurend nieuwe cruiseschepen aan haar vloot toe. Daarnaast renoveert zij regelmatig de schepen die al weer wat langer mee gaan. Hieruit is bijvoorbeeld de Neo-collectie ontstaan.

Costa Cruises staat voor gezellig

Kenmerkend voor de schepen van Costa Cruises zijn de familiare gezelligheid aan boord en de betaalbare prijzen. Kunst en architectuur dragen ook bij aan de Costa ervaring. Alle schepen zijn voor miljoenen euro’s voorzien van originele kunstwerken en met de hand vervaardigde meubels. Costa's unieke en authentieke onboard Italiaanse flair biedt gasten een gevoel van "Italia all over the World". Van zelfgemaakte pasta's en verrukkelijke desserts tot een welgemeende Italiaans groet "buon giorno” in de ochtend.

Wilt u wilt cruisen met kinderen dan is deze rederij een ideale keuze! Vooral als u een cruise wilt maken in de Middellandse Zee. Speciaal voor de kinderen zijn er vier verschillende Clubs voor verschillende leeftijdscategorieën aan boord van alle cruiseschephttps://www.captaincruise.nl/vaargebied/caribbean-midden-amerika-en van Costa. Vooral bij de nieuwere schepen is er veel aandacht geschonken aan faciliteiten voor kinderen. Het programma omvat kunst- en knutsel-programma’s, sporttoernooien, feesten in de avond, en twee thema-diners per cruise alleen voor kinderen. Andere familievriendelijke functies omvatten Italiaanse taal lessen en gratis babysit. Juli en augustus zijn dé meest populaire reismaanden voor families met kinderen.

Inspanning en ontspanning

Costa Cruises biedt een levendige cruise ervaring middels een grote variëteit aan excursies aan de wal, relaxte vaardagen op zee en een scala aan avond entertainment. Met name de nieuwste schepen bieden u het de meest uiteenlopende nachtleven en vele restaurants. Zo zijn er ‘s avonds shows met goochelaars, musicals, variété en zijn er cafés met livemuziek, discotheken en een casino. Costa maakt op haar nieuwe schepen o.a. gebruik van Michelin-ster Ettore Bocchia's innovatieve 'moleculaire’ keuken. Feestelijke onboard activiteiten omvatten alles. Denk aan het op dek “boule” spelen, tarantella dansen onder de sterren of de Italiaanse kooklessen tijdens "Festa Italiana". Zeer gewaardeerd is ook de beroemde Romeinse “Bacchanal", waar gasten smaakvolle togas dragen en de avond vieren als de Romeinen dat eeuwen geleden deden. 

Het publiek

Op Europese routes treft u meestal Europese passagiers, voornamelijk uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Portugal en voor ongeveer 20 procent Amerikanen. De Zuid-Amerikaanse en Caribische cruises worden vaak gemaakt door Amerikanen (80%) en Europeanen. De laatste jaren heeft de Costa kwaliteit ook een toenemende aantrekkingskracht op Russen en Aziaten. Al met al is het vaak een bont gezelschap van nationaliteiten aan boord. De meeste Costa schepen zijn ontworpen voor alle leeftijden met de nadruk op jonge stellen en (grote) families. De schepen van de Costa Neo-collectie trekken overwegend passagiers zonder kinderen die meer uit hun reis willen halen. 

Routes Costa Cruises

De schepen van Costa Cruises varen naar meer dan 250 bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, de Caribbean, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Bij Captain Cruise worden het meest de Middellandse Zee cruises geboekt. Vooral de cruises met de nieuwste schepen in de Méditerranée zijn zeer gewild. Cruises met vertrek uit Nederland zijn natuurlijk ook zeer populair. Kenmerkend voor Costa Cruises is de goede keuze van de havens. Dit wordt door de Nederlandse reiziger hoog gewaardeerd.

Costa Cruises beoordelingen

Rederij Costa Cruises krijgt verschillende beoordelingen. Hieronder vindt u de belangrijkste sterke en zwakke punten.

Sterke punten:
Een heerlijke Italiaanse stijl die staat voor een levendige cruisevakantie. Afwisselend een bruisende en een relaxte atmosfeer, waardoor het zeer geschikt is om met het gehele gezin te cruisen. 

Op de formele avonden bent u niet verplicht in smoking te verschijnen, maar nette of feestelijke kledij wordt dan wel op prijs gesteld. Costa is een cruiseline bestemd voor mensen die van party’s houden.

Zwakke punten:
De beroemde Italiaanse stewards zijn verdwenen. Voor dit stukje mediterrane sfeer hoeft u niet meer aan boord bij Costa te gaan. Ze zijn overigens vervangen door hardwerkende Aziaten, die service en een glimlach hoog in het vaandel hebben staan. Maar waar vroeger 2x per dag werd schoongemaakt, is dit nu 1x. Bij Captain Cruise vinden we dat overigens voldoende.

Er wordt meer bezuinigd bij Costa Cruises. Dat merkt u bijvoorbeeld als u all-inclusive boekt. Vroeger lekker bourgondisch een fles wijn op tafel, nu veel zwaaien naar de ober om uw glas gevuld te krijgen. Flesjes water zijn ook niet meer inbegrepen, wat soms leidt tot ongemakkelijke taferelen.

Gaat u met kinderen? Weet dan dat de tweede dinerzitting pas om 21.30 uur aanvangt en dat vaak bij goedkope aanbiedingen u niet kunt kiezen voor de eerste dinerzitting. Ook is het vervelend dat het value-tarief in het hoogseizoen alleen geldt voor 2 personen. Boekt u uw kind bij, dan schiet de prijs omhoog. Captain Cruise heeft getracht dit in haar boekingsmachine te verwerken, maar dit lukt niet. Vraag daarom altijd naar het juiste tarief bij onze cruise-experts.

Insider tips:
Ga slow-cruisen met Costa Cruises en proef de voordelen om aan boord van een schip van de Neo-collectie te zijn. Slow cruisen biedt langere reisonderbrekingen en overnachtingen in de havens, zodat u de sfeer van de stad ook 's avonds kunt opzuigen. Verder zijn er bijzondere excursies naar bijvoorbeeld UNESCO werelderfgoed-locaties of met een leuk thema (culinair, proeverijen, etc). Deze excursies gaan in kleine groepen van maximaal 25 personen.

 

Costa Cruises aanbiedingen

 

Captain Cruise biedt altijd verschillende aanbiedingen aan van rederijen zoals Costa Cruises. Bekijk hieronder het overzicht van alle reizen of bekijk het overzicht van alle cruise aanbiedingen.