AIDA Cruises

AIDA Cruises

Bekijk ons cruise aanbod Algemene informatie over AIDA Cruises AIDA Cruises: het clubgevoel bij cruisen! De Duitse rederij AIDA Cruises onderscheidt zich van alle andere cruise vakantie aanbieders...

                                                                    Bekijk ons cruise aanbod

Algemene informatie over AIDA Cruises

AIDA Cruises: het clubgevoel bij cruisen! De Duitse rederij AIDA Cruises onderscheidt zich van alle andere cruise vakantie aanbieders. Er is aan boord een heerlijke losse sfeer, waarbij de woorden relaxed, informeel en sportief passen. De stijl van AIDA Cruises sluit nog het meeste aan bij Club Med: perfect verzorgd, kwaliteit, semi all-inclusive  cruise met schitterende faciliteiten. 

AIDA Cruises moderne cruiseschepen

Wat betreft de aankleding zijn de cruiseschepen van AIDA Cruises ook onderscheidend. Het interieur is veel strakker dan de vaak klassiek ingerichte cruiseschepen van andere rederijen. Kleurrijk is een andere kwalificatie. De hutten zijn fris en praktisch ingericht. De lounges zijn modern en zelfs de bierstube naar Duitse traditie heeft van AIDA Cruises een redelijk moderne aankleding gekregen.
 

Hieronder vindt u een lijst met de cruiseschepen van AIDA Cruises.

Bestemmingen

 AIDA Cruises vaart voornamelijk in het zomerseizoen in Europa. Vanuit Hamburg, Kiel of Warnemunde zullen de schepen richting de Noorse Fjorden en Oostzee gaan. 
Voor de Middellandse zee vertrekt u vanuit Barcelona, Mallorca of Venetïe. In de winter heeft AIDA hele leuke cruises met vertrek vanuit Bangkok of met vertrek vanuit Dominicaanse Republiek. 

Accommodatie (hutten)

AIDA Cruises heeft aan boord van al hun schepen, binnen-, buiten-, balkonhutten  en Suites. De bedden zijn vaak een tweepersoonsbed welke niet uit elkaar gehaald kunnen worden ten opzichte van andere rederijen.  Aan boord van de AIDANova, Perla en Prima zijn er ook balkonhutten met een extra lounge(serre). Ideaal voor gezinnen met kinderen, als ouders zijnde kunt u nog even lekker in de serre genieten of op uw balkon en de kinderen liggen in de hut te slapen.

​Culinair

Bij AIDA Cruises is veel meer inbegrepen dan bij andere rederijen. Dit begint al met de fooien die u niet meer apart hoeft af te rekenen. Alle maaltijden zijn in buffetvorm. Hierbij zijn altijd tafelwijn, bier en frisdrank inbegrepen. 

Overigens zijn er op de meeste AIDA cruiseschepen wel specialiteitenrestaurants aan  boord, waar tegen bijbetaling heerlijk á la carte gedineerd kan worden. Op de AIDANova, AIDAPerla en de AIDAPrima zijn het franse specialiteiten restaurant French Kiss en het Italiaanse restaurant Casa Nova zijn inbegrepen (dranken exclusief) , hiervoor dient u wel voor te reserveren.
Als u buiten de maaltijden wat gaat drinken, dient u dat wel af te rekenen. De prijzen hiervoor zijn acceptabel (zonder extra service charge).

 

Kinderen

Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis of betalen een gereduceerd tarief (tussen € 100-€ 300 per kind).  Maar ook de jongeren vanaf 18 t/m 24 jaar betalen een gereduceerd tarief. 

Activiteiten & Entertainment

Wat het vermaak aan boord van de AIDA cruiseschepen betreft wordt op 2 pijlers gebouwd: sport en ontspanning.

  • Sport: uitgebreide fitness faciliteiten, zo kunt u spinnen, conditietraining volgen, maar ook nordic walking, golf, volley- en basketbal behoren tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs mogelijkheden om duiklessen te nemen aan boord van sommige AIDA cruiseschepen. Op sommige bestemmingen kunt u dan het geleerde in praktijk brengen. Vele andere excursies hebben een sportief karakter. AIDA Cruises denkt echter ook aan de minder sportievelingen en biedt hen een keur van meer traditionele excursies.
  • Ontspanning: het atrium op de AIDA cruiseschepen is het kloppend hart. Het zogenaamde Theatrium is een bruisend middelpunt waar het grootste deel van de dag vertier is. Hier vinden -met name 's avonds- vele, korte maar vaak spectaculaire optredens plaats. De diverse lounges, als ook het bierencafé, zijn meestal gezellig druk. De spa aan boord krijgt uitstekende recensies.
  • Welness: AIDA staat bekend om de grote welness gedeeltes aan boord van hun schepen. Aan boord hebben zij ook een nudistenzone.  Een uitgebreidere spa aan boord kunt u niet krijgen.
U zult gegarandeerd een onbezorgde cruise vakantie tegemoet gaan met AIDA Cruises!

Online AIDA brochure

 

Prijzen en uitleg drankenpakketten AIDA Cruises