Succesvolle Minitrip AIDABlu

Geplaatst op:

Cruisespecialist Hetty op minicruise met de AIDABlu

Captain Cruise werd uitgenodigd voor een informatieve studiereis met de AIDABlu.  We begonnen  met een rondleiding over het schip.
 
De AIDAblu biedt plaats aan ruim 2000 passagiers, aan boord zijn er 3 buffetrestaurants waarbij  de dranken inclusief zijn.  Het Markt Restaurant is bekend om zijn seizoensgebonden gerechten, en de Bella Donna om zijn heerlijke Italiaanse gerechten. Bij het East Restaurant willen de koks graag je gerechten voor je wokken. Het Buffalo Steak House, Gourmetrestaurant Rossini en de Sushi bar zijn de a la Carte restaurants waar een toeslag voor geldt. Bijzonder is het Brauhaus met eigen bierbrouwerij . Hier worden typische Duitse vleesgerechten zoals schnitzel, curryworst geserveerd aan lange houten tafels. Het eten in dit restaurant is in de cruiseprijs opgenomen, maar alle dranken moeten wel worden betaald.

AIDABlu, het gezellige, kleurrijke cruiseschip

Het hart van het schip is het Theatrium, dit is een prachtig drielaags atrium waar op een podium allerlei korte shows worden gegeven. Op elk dek hebben de hutdeuren een andere kleur, makkelijk om voor kinderen te onthouden op welke verdieping hun hut is.​ AIDA Cruises is echt een rederij voor familievakanties, waar veel te doen is voor kinderen van diverse leeftijdsgroepen. ​De voertaal is Duits, net zoals dat voor de meeste passagiers geldt. Naast de tafeldranken zijn ook de fooien bij deze rederij inclusief.  Na deze mooie rondleiding werden we uitgenodigd voor een lekker, informeel diner in het Brauhaus.

 

foto van Captain Cruise.

 Valencia (El Cid) een droom van een stad!
AIDA Cruises is een hele sportieve rederij; aan boord is het mogelijk om diverse sport excursies te boeken. Voor onze groep was er een fietstocht met begeleiding door Valencia georganiseerd. Na het in ontvangst nemen van helm, rugzak en uitleg over de fiets, gingen we op pad. Onderweg stopte onze fietsgids Thomas regelmatig om uitleg te geven over deze prachtige stad. ​Erg leuk om de kleine straatjes van Valencia te ontdekken per fiets. Vlak voor dat we weer aankwamen bij het schip zijn we nog even gestopt bij het strand en hebben daar heerlijke tapas gegeten en witte sangria geproefd. Aangekomen bij het schip ​zijn we gelijk het zwembad ingedoken, want het was wel erg warm tijdens de fietstocht. Daarna mochten we aanschuiven in fine dining restaurant Rossini, waar we in de watten zijn gelegd met een verrukkelijk 6-gangen diner.
 

foto van Captain Cruise.

​Barcelona, altijd bruisend!

Op 28 oktober kwamen wij met de Aidablu al vroeg aan in Barcelona, waar voor ons een GPS tour door de stad was geregeld. Er is eerst wel even gekeken of het veilig was in de stad, vanwege de demonstratie voor de Catalaanse onafhankelijkheid, maar het was gelukkig rustig in de stad.  De tour ging langs onder meer Kathedraal 'La Seu" en diverse mooie gebouwen en pleinen. Terug aan boord hebben de koks in het East Restaurant voor ons ​een fantastische wokmaaltijd bereid.

 

Mocht u interesse hebben in een cruise met de AIDAblu of een van de andere schepen van AIDA Cruises, dan kunt u contact opnemen met Captain Cruise.​

Ga naar nieuwsoverzicht