Nieuwe inzicht bij cruises, prijsniveau aan boord

Geplaatst op:

Unieke, eerlijke voorlichting cruiseboekers


Captain Cruise is nog steeds de enige die prominent melding maakt van de 'te verwachten fooien aan boord'. Gek dat dergelijke, eerlijke voorlichting aan de reisconsument zo weinig navolging vindt in de cruisewereld. Op haar nieuwe website gaat Captain Cruise nog verder. Bij elke cruise staat vanaf heden duidelijk vermeld wat het 'Prijsniveau aan boord' is. 

 
Als enige in de wereld heeft Captain Cruise deze in eigen beheer ontwikkelde prijsniveau-tool op haar site staan. Cruisezoekers zien zo in één oogopslag wat de prijsrange is waarin de meest populaire drankjes aan boord verkocht worden. Als de cruise all-inclusive is, dan krijgt de rederij standaard 1 euroteken toegewezen. Als de cruise semi all-inclusive is, dan worden er standaard 2 eurotekens vermeld. De duurste rederijen krijgen 5 eurotekens bij hun cruises. Dit betekent een indicatie voor tapbier rond € 5,25 en huiswijn rond € 6,25; hier bovenop betaalt men nog een servicecharge van 15 tot 20%.

Positieve ervaring

“Wij staan voor eerlijke voorlichting aan onze klanten. Dat willen we in de allereerste fase al laten blijken, op de site dus", vertelt directeur boB Kuijs. “Maar ook verder in het traject blijven wij onze passagiers goed begeleiden. Dit blijkt onder meer uit onze klantwaardering, waarbij we een ongekend hoge 9,6 scoren.”

De aanleiding voor het ontwikkelen van de tool blijkt een zeer positieve ervaring te zijn. "Aan boord van de Star Flyer was ik aangenaam verrast door de prettige prijs van een goede gin-tonic en de gratis watersporten. Dit terwijl rederij Star Clippers met zijn prachtige zeilcruiseschepen niet de goedkoopste cruises aanbiedt. Eerlijk gezegd, wist ik dat niet voordat ik aan boord ging.”

 

Het juiste vakantiegevoel

Michel Kuijs, mede-directeur van Captain Cruise, vult juist de andere kant van het verhaal aan: "Paginagrote advertenties in de dagbladen schreeuwen lezers toe dat ze voor een paar centen een week kunnen cruisen. In de kleine lettertjes wordt net aan melding gemaakt dat dit bedrag zonder fooien is. Een bedrag dat tot honderden euro’s voor een familie kan oplopen. Helemaal onduidelijk blijft wat het kost om het juiste vakantiegevoel aan boord te beleven. Sommige rederijen stunten met de cruiseprijzen, maar verdienen dit terug met dure borrels en activiteiten. Ook daarom is het belangrijk voor cruiseboekers te weten wat het 'Prijsniveau aan boord' is." 

 

Ultra all-inclusive

“Een ander sprekend voorbeeld”, zo stellen de broers, “is dat sommige luxe rederijen 'ultra all-inclusive' aanbieden. Dat wil zeggen dat zelfs de excursies en WiFi inbegrepen zijn. Maar als je wilt laten zien hoe goedkoop het leven aan boord eigenlijk kan zijn, laat je logischerwijs direct ook zien hoe duur het bij andere rederijen is. Het geeft derhalve een eerlijk beeld van de werkelijke kosten van een cruise. Wij denken hier veel cruiseboekers ontzettend blij mee te maken."

 

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Captain Cruise,

michel@captaincruise.nl 06-53 95 94 89 of bob@captaincruise.nl 06-30 183 187

 

 

 

Ga naar nieuwsoverzicht