Hetty op cruise met de Koningsdam naar Noorse fjorden

Geplaatst op:
Op zondag 28​ juni jl. stapte ik, cruisespecialist Hetty Kruithof, met mijn zus aan boord van de Koningsdam in Amsterdam. Na inscheping zijn we voorin het Crow's Nest gaan zitten en hebben genoten van een lekker drankje en van het varen door de sluizen. De eerste dag was een zeedag en hebben heerlijk genoten van het schip en de activiteiten die worden aangeboden aan boord. In de avond was er een prachtige show in het World Stage theater, een bijzonder theater met hoog ledscherm van 270 graden waarmee de show's een prachtig schouwspel worden.
 

Betoverend Flam

Na een prachtige zeedag aan we aangekomen in Flam, het weer was echt schitterend. Het was de laatste weken niet zo'n mooi weer geweest, dus hadden we veel geluk hiermee. Wij hebben niet als ​de meesten de bekende trein in Flam geboekt, maar zijn met de kleine rode trein een tour gaan maken voor € 15,00 per persoon.  Echt een mooie tocht, door de vallei en langs een prachtige waterval. Daarna hebben we rond gelopen door de prachtige natuur, die Flam te bieden heeft. Later nog heerlijk in het bubbelbad genoten van het prachtig​e fjord.  In de avond was genieten van een verrukkelijk diner en van Will en Justin in de Bill Board onboard. Twee leuke pianisten die de gasten laten meezingen op allerlei bekende hits. 

 

Prachtig Stavanger

Het weer bleef geweldig, dus ook in Stavanger hebben we een geweldige dag beleefd. Deze stad heeft leuke knusse winkelstraatjes en een bezoek aan de Old Town van  Stavanger is zeker een aanrader. Dit is de oude stad met 150 witte houten huisjes uit de 18de en 19de eeuw. Deze huisjes waren toen gebouwd voor de arbeiders van de sardientjesfabrieken, waar veel van de inwoners van Stavanger hun geld verdienden. Deze huisjes worden op de dag van vandaag nog steeds bewoond.
 

Stormachtig Kristiansand

Weer een gezellige avond gehad met pianisten Will en Justin, maar ook genoten van B.B. King's Blues Club. De leden van de band spelen van snelle funk tot soul muziek. De volgende dag aangekomen in Kristiansand, dit was voor ons de minst leuke stad van wat wij tot nu gezien hadden en dat kwam waarschijnlijk ook door het weer. Het waaide erg hard en het regende, dus de mooie zon had ons een dag in de steek gelaten. We zijn even door de winkelstraat gelopen en daarna snel weer aan boord, want het weer werd steeds slechter. En dan toch maar genieten van een overheerlijke gegrilde burger en lekkere frietjes in de Dive-In. 
  

Oslo, the Tiger Town

De zon stond weer hoog aan de hemel​ op onze laatste bestemming Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Vanuit ons balkon hadden we gelijk een prachtig uitzicht op het Akershus Fort. ​We besloten een Hop on Hop off bus te nemen , en dat is zeker een aanrader. We zijn als eerste uitgestapt bij het Vigeland-Park, dit prachtige beeldenpark is echt een trekpleister voor de toeristen. Er staan meer dan 200 beelden, die alle tussen 1907 en 1942 gemaakt door  kunstenaar Gustav Vigeland.  

 

Bij het paleis van de koning is er elke dag om 13.30 de wisseling van de wacht , begeleid door muziek. Na de uitgebreide rondtour met de bus waren we weer aangekomen bij het schip. De Koningsdam lag rechtvoor het Akershus Fort en deze hebben we ook nog even bezocht. Daar liepen ook wachters en die werden een beetje belaagd door de Chinese touristen, want die wilde natuurlijk met hun op de foto, maar moesten wel een strak gezicht houden. Beetje zielig voor ze. Nadat mijn zus nog een trol had gekocht, zijn we weer aan boord gegaan voor weer een leuke avond, alleen hadden Justin en Will een vrije dag en hebben heerlijk genoten van de B.B king Club. 
 
Tijdens de laatste zeedag  hebben we genoten van een leuke kookdemonstratie in The Culinary Arts Center,  waar in de avond sfeervol genoten kan worden van het diner. De koks maken daar ambachtelijke gerechten klaar. En dankzij de demonstratie kan ik heerlijk hamkaas-souffle maken. Voor de lunch hadden wij een uitnodiging ontvangen van de Kapitein. Met deze lunch bedankt de Holland America Line zijn gasten die vaak met de Holland America Line cruisen.  
En dan zijn we weer terug in Amsterdam en moesten we helaas dit prachtige schip weer verlaten. Maar zeker niet voor de laatste keer, want we kijken alweer uit naar de volgende cruise belevenis.
Ga naar nieuwsoverzicht