Cruise met de Symphony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld!

Geplaatst op:

Het cruiseschip Symphony of the Seas van rederij Royal Caribbean is zeker indrukwekkend te noemen. En het is bij de ingebruikname het grootste schip ter wereld. Het nieuwste schip is ruim 362 meter lang en 72 meter breed. Het schip is zelfs iets groter dan zusterschip Harmony of the Seas en een luttele 1.000 bruto ton zwaarder.

Het vierde en nieuwste cruiseschip in de Oasis-klasse is gebouwd op een scheepswerf in Saint -Nazaire in het westen van Frankrijk. Het schip is inmiddels de Loire afgevaren en zal op 31 maart 2018 haar eerste cruise met passagiers maken vanaf Barcelona.  

De Symphony of the Seas zal tot einde oktober 2018 weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee maken met vertrek vanuit Barcelona op zondag en op geselecteerde afvaarten vanuit Civitavecchia (Rome) op donderdag.  Daarna zal het schip koers zetten naar thuishaven Miami om het hele jaar door in het Caribisch gebied wekelijkse cruises te maken. 

Het schip biedt plaats aan 6.700 passagiers en 2.200 personeelsleden. Gasten vinden aan boord de meest prachtige voorzieningen, waaronder het AquaTheater, de Royal Promenade, surfsimulatoren, meerdere zwem- en bubbelbaden, drie waterglijbanen en een droge glijbaan die tien dekken naar beneden glijdt. 

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Er zijn namelijk 11 restaurants, waarvan 2 nieuwe specialiteitenrestaurants: Seafood Hooked visbrasserie en El Loco Fresh Mexican. Uniek is de familie-suite van 2 dekken hoog met een glijbaan tussen beide verdiepingen. 

Gasten kunnen in het 1.401 plaatsen tellende Royal Theater straks genieten van twee spectaculaire voorstellingen: de bekroonde Broadway-show ‘Hairspray’ en een eigen productie ‘Flight’. Die laatste brengt een hulde aan de lucht- en ruimtevaart van de gebroeders Wright tot het internationaal ruimtestation. De show introduceert de nieuwste 3D-vliegtechnologie. Blikvangers worden onder andere een replica van het Wright-toestel dat over het publiek zal vliegen en dansers die in een ISS-scene als het ware zweven in een toestand van gewichtloosheid. De andere grote shows aan boord van de Symphony of the Seas zijn de ijsschaatsshow 1977 in Studio B en de nieuwe watershow HiRO in het AquaTheater.

Wilt u ook eens cruisen ‘in de Middellandse Zee’ op het grootste schip ter wereld? Dan is dit uw kans! Tot eind oktober 2018 zijn er diverse afvaarten. Laat ons het weten en bel: 088-501 8 501 of mail naar: info@captaincruise.nl 

Ga naar nieuwsoverzicht