Beroemde chefs aan boord van cruiseschepen

Geplaatst op:

Misschien kijkt u al verlekkerd naar al die heerlijke kookprogramma's van topchefs, maar misschien wilt u het ook een keer zelf proeven?  Dan heeft Captain Cruise goed nieuws voor u!  Beroemde chefs zijn steeds vaker te zien op cruiseschepen, als menu adviseurs, als speciale gast voor kookdemonstraties tijdens themacruises of lenen hun naam aan een restaurant aan boord. 

Jamie's Italian

De bekendste kok aan boord moet wel Jamie Oliver zijn. Sinds de lancering van de Quantum Class schepen van Royal Caribbean Cruise Lines heeft Jamie zijn eigen restaurant aan boord: Jamie's Italian. Deze succevolle keten zie je in vele steden, waaronder ook in Rotterdam, in de Markthal.  Zijn focus ligt op heerlijke, robuuste, familie gerichte gerechten. U kunt al lunchen in Jamie's Italian vanaf 15 USD, en dineren vanaf 25 USD.

Share door Curtis Stone

Een andere bekende TV kok met ook zijn eigen restaurants aan wal, is de Australische Curtis Stone. Zijn restaurant aan boord van Princess Cruises (op een aantal schepen geintroduceerd) heet Share.  Een avond in Share bestaat uit een 6-gangen fine dining ervaring. Eend, steak, forrel en kreeft, het staat allemaal op het verrukkelijke menu . Het dineren in Share bedraagt 39 USD per persoon.

Afbeeldingsresultaat voor share curtis stone

Nobu op zee

Nobuyuki 'Nobu' Matsuhisa is een wereldwijde bekende meester van de Japanse en Peruaanse  keuken. Nobu heeft een groot aantal restaurants rondom de wereld, in Londen, New York, Melbourne en Milaan. En nu dus ook aan boord van de luxe cruiseschepen van  Crystal Cruises. Zijn restaurants op zee zijn Silk Road en de Sushi bar. Nobu vaart mee op speciale thema cruises waarbij hij kookdemonstraties en kooklessen geeft.  Gasten kunnen zonder toeslag 1 keer per ​cruise in Silk Road of de Sushi bar dineren. Mochten ze dit vaker willen, dan bedraagt een reservering 30 USD per persoon.

Afbeeldingsresultaat voor nobu crystal cruises

 ​Taste of the Librije 

En laten we ons eigen Jonnie Boer niet vergeten! Sterrenchef Jonnie Boer is lid van de Culinary Council van Holland America Line. De Culinary Council bestaat uit wereldberoemde koks om de culinaire ervaring aan boord richting te geven en te verbeteren. Elke kok in de Culinary Council draagt met geïnspireerde schotels van eigen signatuur bij aan de menu’s op de schepen. 

Bij de ‘Taste of De Librije’ aan boord krijgen cruisepassagiers de gelegenheid om eenmalig per cruise te genieten van De Librije gerechten die speciaal worden klaargemaakt in de keuken van de Pinnacle Grill. Voor de Taste of De Librije geldt een toeslag van $69 dollar per persoon.

Ook zin in deze culinaire verwennerijen? Bel ons voor advies over het juiste schip voor U! U kunt ons bereiken op: 088-5018501 of per email: info@captaincruise.nl.

 

Ga naar nieuwsoverzicht