Menu

Montserrat

Welcome!

Montserrat is een eiland in de Caribische Zee, ten zuidwesten van Antigua en ten noordwesten van Guadeloupe. Het maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en valt als overzees gebiedsdeel onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk. Het eiland is in 1493 ontdekt door Christoffel Columbus, en werd door hem genoemd naar de berg Montserrat, bij Barcelona.

Door een uitbarsting van de vulkaan Soufrière, die op 18 juli 1995 begon, is een groot deel van het eiland verwoest en is meer dan twee derde van de bevolking gevlucht. De vulkaanuitbarstingen bleven aanhouden. Grote delen van het eiland zijn nu onbewoonbaar. Deze liggen in de exclusion zone waar toegang toe verboden is.

Handige weetjes:

Officiële taal: Frans & Engels
Valuta: Oost-Caribische dollar
Andere gesproken talen: Zijn er niet
Drie woorden die goed van pas komen (Engels):

  • Hallo = ”Hello”
  • Bedankt = ”Thank you”
  • Tot ziens = ”Goodbye”

Winkelen:

De openingstijden kunnen natuurlijk verschillen per winkel. Over het algemeen zijn de winkels van maandag t/m zaterdag open van 10:00 tot 14:00 uur en van 15:00 tot 19:00, op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan