Cruise Emiraten

Cruise Emiraten

Cruisen in het Midden-Oosten staat in de volksmond gelijk aan cruisen vanuit Dubai. Dit emiraat heeft zich opgeworpen als de cruisehaven in de regio. Bijkomend voordeel is dat er veel cruiseschepe...

Cruisen in het Midden-Oosten staat in de volksmond gelijk aan cruisen vanuit Dubai. Dit emiraat heeft zich opgeworpen als de cruisehaven in de regio. Bijkomend voordeel is dat er veel cruiseschepen een nacht blijven liggen in de haven van Dubai. Op die manier hoeft u geen apart hotel te nemen in de stad, want hotelovernachtingen zijn nogal prijzig in Dubai!

Cruisen Dubai / Verenigde Arabische Emiraten

Laat u bij uw cruise naar Dubai en omgeving goed voorlichten. Check de cruise-specialisten van Captain Cruise over de beste tijd om te reizen in verband met de temperatuur. Verder is het zaak om te weten welke havens de moeite waard zijn om aan te doen en waar u op dient te letten bij het aan land gaan.

Cruise Dubai


Dubai is indrukwekkend. Het is allemaal zo nieuw, hoog, groot en onvoorstelbaar. Maar vlak daarnaast is het ook zo authentiek en pittoresk. Steek met een ‘abra’, een veerbootje, de Duabi Creek over om de souks aan weerszijden te bezoeken. Beide zijn door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Onderweg ziet u prachtig beschilderde dhows, traditionele houten zeilschepen.
Cruise Emiraten
De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Door de enorme investering van oliedollars is deze stad een heuse metropool geworden. Verbaas u over de hoge torens, de luxe hotels en shopping-malls. Maar sta ook stil bij de karakteristieke highlights van het oude Abu Dhabi. Het is zonder meer de moeite waard om hier van boord te gaan tijdens uw cruise.

Fujairah 
Fujairah heeft een unieke geografische positie binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Het is het enige emiraat dat gelegen is aan de oostkant bij de Golf van Aman. De overige Emiraten liggen allemaal aan de Arabische golf.

Bezoek in Fujairah het Fort. Dit strategische fort uit 1670 is gemaakt van modderstenen. Zeker na de renovatie van 2000 een bezoek waard. De Al Bidya Moskee is maar liefst 400 jaar oud en mag u niet missen.
Wat velen niet verwachten is dat hier ook een stuk natuur een must is: het Ain Madhab Park. Het park is 50 hectare groot en populair bij de bevolking, die er veel vertoeven. Een onwerkelijke ervaring dat sappige gras in een droge woestijn. Voorts is er een mooi natuurgebied met diverse bronnen, watervallen en valleien bij Ain Al Ghamour, de geneeskrachtige warmwaterbronnen van 60 graden. Heeft u last van reuma, rugpijnen of artritis dan is een bezoek verantwoord. Voelt u zich goed, dan voelt u zich na een bezoek aan de bronnen nog beter.
Een cruise door het Midden-Oosten is dus meer dan alleen Dubai, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Dubai wel het hoogtepunt van uw cruise zal zijn.