Menu

Yalta

Jalta, een stad met 85 000 inwoners aan de zuidkust van het schiereiland Krim, in Oekraïne. De stad is een sprookje dat zelfs tsaren en secretarissen-generalen in haar ban hield. De herfst met haar kleurenpracht is overweldigend. Jalta wordt omgeven door bossen, wijngaarden en fruitboomgaarden.

Vele beroemde Russen bezochten of woonden in Jalta. Zo liet Anton Tsjechow (1860-1904) er in 1898 zijn huis bouwen. Zijn huis dient sinds 1920 als Tjechowmuseum. Hier ontving de schrijver ook Maxim Gorki, die nadat hij Jalta voor de eerste keer in 1891 op een voetreis door Rusland bezocht had, in de jaren 1901 en 1902 in het nabijgelegen Mischor in de villa ‘Niura’ zijn domicili koos.

Bezienswaardigheden in Jalta

  • Musea
  • Paleis de Grote Livadia
  • Kasteel Zwaluwnest
  • Alupka Paleis
  • Massandra

Rusland-Yalta-massandra-bezienswaardigheid   Rusland-Yalta-paleis de Grote Livadia-bezienswaardigheid   Rusland-Yalta-view-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Jalta

De beste reistijd voor Jalta in Oekraïne is van juni t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Jalta is 27°C in augustus en de laagste is 4°C in januari.

Algemene informatie over Jalta

Valuta
De valuta in Jalta, Oekraïne, is de Oekraïense grivna.

Haveninformatie
Schepen meren aan bij de haven van Jalta. Buiten de haven is de afstand naar het centrum 1.5km.

Rusland-Yalta-cruise-haven-map   Rusland-Yalta-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wanneer je in de oude stad van Jalta bent, lijkt het van bovenaf een groot park met een paar huizen. In het oude gedeelde van de stad is er veel groen te zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan