Menu

White Island

White Island de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland, ligt in zee aan de vlakke noordkant van het Noordereiland.

De hoogte van dit “eiland” is boven water 321 meter, de complete hoogte is ongeveer 1600 meter. Het landschap doet denken aan dat van de Maan of Mars en wordt tot een van de beste attracties van Nieuw-Zeeland gerekend.

Nog steeds is deze vulkaan actief: er doen zich bijna voortdurend aardbevingen en soms ook uitbarstingen voor. Het betreden van het eiland is daarom aan strenge veiligheidseisen gebonden: men mag alleen onder begeleiding van speciale gidsen het eiland op en wordt dan verplicht om valhelmen (onverwachte uitbarstingen) en gasmaskers (extreme geur van zwavel) te dragen.
Bij de laatste grote uitbarsting in 2003 is het kratermeer gestegen van 7 tot nog slechts 1 meter onder de rand.

Naast het vulkanische eiland zelf, is ook het leven in het water om het eiland erg bijzonder, vanwege de hoge watertemperatuur.

Bezienswaardigheden

  • Excursie naar het eiland met deskundige uitleg.
  • Zwaveldampen
  • Werkende Vulkaan

New Zealand-White Island-bay of plenty-view       New Zealand-White Island-bay of plenty       New Zealand-White Island-bay of plenty-rotsen

Beste tijd
De beste tijd om naar Whittier te gaan, is van december t/m februari. In deze periode is er een aangename temperatuur.

Valuta
De valuta in White Island, Nieuw Zeeland, is de Nieuw-Zeelandse Dollar (NZD)

Haveninformatie
Op deze bestemming wordt u met de reddingsboten naar het eiland gebracht. Omdat hier geen haven is, moet u aan wal klimmen via een oude trap.

nieuw zeeland-white island-cruise-haven-map      New Zealand-White Island-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
U kunt het eiland ook per helikopter op het eiland komen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan