Cruise Venetië

Cruise Venetië

Venetië Cruiseschepen liggen direct aan de passagiersterminal, Maritima fabbricato 248. In de terminal vindt u een souvenirwinkel, een taxfree winkel waar u drank en sigaretten kunt kopen en te...

 

Venetië

Cruiseschepen liggen direct aan de passagiersterminal, Maritima fabbricato 248. In de terminal vindt u een souvenirwinkel, een taxfree winkel waar u drank en sigaretten kunt kopen en tevens een toeristeninformatie, waar u plattegrondjes kunt vragen en tevens tickets kunt kopen voor de watertaxi die naast het terminalgebouw vertrekt.

Venetië is gebouwd op een archipel van 118 eilandjes, gestut door miljoenen houten palen, met elkaar verbonden door 400 bruggen. Het is de enige stad ter wereld die volledig op het water is gebouwd.

Bezienswaardigheden

 

  • Piazza San Marco;Het San Marco plein is hèt plein van Venetië.  Het pronkstuk van het plein is de kerk.
  • Pallazzo Ducale (Dogenpaleis); Dit is één van de mooiste gebouwen van Venetië. Dit was het onderkomen van de Dogen en de zetel van Venetiaanse regering. 
  • Brug der Zuchten
  • Accademia; museum met  meesterwerken van de Venetiaanse schilderkunst.
  • Canal Grande; Het is een schitterend kanaal met een lengte van 4 km. Er is altijd bedrijvigheid; gondels, watertaxi's en -bussen varen af en aan.
  • Murano; Op het eiland Murano wordt al eeuwen lang het Venetiaanse glas geblazen.
  • Ponte di Rialto (Rialto brug); Dit is een zeer bekende, 400 jaar oude, brug. Op de brug bevinden zich juweliers, kleding- en schoenenzaken, parfum
  •  Het Canal Grande; Het is een schitterend kanaal met een lengte van 4 km. Er is altijd bedrijvigheid; gondels, watertaxi's en -bussen - en souvenirwinkels en talrijke straatverkopers die allerlei sieraden verkopen.

Tip(s) van Captain Cruise:
Captain Cruise heeft een speciale tip voor de stad Venetië. Maak een mooie boottocht door het Grand Canal van Venetië.
De beste manier om de schoonheid en uniekheid van een op het water gebouwde stad te waarderen, is per boot. Varend door het Grand Canal en de kleinere kanalen van Venetië wordt u geïntroduceerd tot de geweldige paleizen, kerken, bruggen, tuinen en pakhuizen aan de waterstraten van de stad. Uw luxe motorboottocht door het Grand Canal brengt de magie van Venetië tot leven en biedt u perfecte fotomomenten.  Daarna kunt u natuurlijk weer aan boord van uw eigen cruiseschip.