Menu

Varna

Varna is na Sofia en Plovdiv de derde grootste stad van Bulgarije, en grootste nationale haven voor cruiseschepen. De stad heeft een inwoneraantal van 315.000. Varna ligt aan de Zwarte zee kust (oost-Bulgarije) aan het einde van de grote baai van Varna, ongeveer 400 km ten oosten van de hoofdstad Sofia.

Doordat Varna de grootste haven van Bulgarije heeft, wordt het ook wel de zee hoofdstad van Bulgarije genoemd. Omdat het dicht bij de kustplaatsen Goudstrand, Sveti Konstantin en Albena gelegen is, heeft de stad een internationale sfeer. Zo lopen er veel zeelui met verlof in onbekende ceremoniële uniformen, toeristen en lokale burgers die zich voortbewegen langs de boulevards. Varna is omringd door diverse tuinen en parken, wijngaarden en bos.

Een opvallend detail van Varna is dat de gemiddelde leeftijd van de stad zeer laag ligt, omdat 20% van de bevolking bestaat uit studenten. Een ander opvallend detail is dat het strand van Varna nauwelijks wordt gebruikt door toeristen, maar bijna alleen door de inwoners van Varna. De toeristen gaan vaak naar de omliggende resorts en doen Varna alleen aan om de stad te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Varna

  • De Marine Tuinen, de grootste tuinen van de Balkan
  • Het Euxinogradpark
  • Het voormalige Koninklijke Paleis en het paradijs van St. Constantine.
  • Nationale Revivalmuseum
  • Etnografisch Museum
  • Scheepsmuseum
  • De kathedraal

bulgarije-varna-tuinen   bulgarije-varna-strand-restanten   bulgarije-varna-kathedraal-kerk

Beste tijd voor een cruise naar Varna

De beste reistijd voor Varna in Bulgarije is van juni t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Varna is 28°C in augustus en de laagste is 5°C in januari.

Algemene informatie over Varna

Valuta
De valuta in Varna, Bulgarije, is de Bulgaarse Lev.

Haveninformatie
De haven ligt op 15 minuten loopafstand van het centrum. Dit is tevens ook de enige haven in Bulgarije waar de cruiseterminal dichtbij de stad is.

bulgarije-varna-cruise-haven-map   bulgarije-varna-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Varna. Ulitsa (betekent ‘straat’) Drazki is 1 van de charmante straatjes in de Griekse wijk. Hier vind je bijvoorbeeld een sfeervolle koffiebar, gezellig studentencafé, coole barbershop en het 43.12 café. De artistieke Griekse studentenwijk vind je ten westen van het centrum, vlak voor de haven.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan