Menu

Saipan

Saipan is een Oceanisch eiland, onderdeel van de regio Micronesië. Staatkundig gezien is het eiland een onderdeel van het Amerikaanse gebiedsdeel Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, de hoofdstad Saipan ligt ook op dit eiland.
Saipan is één van de toppen van vijftien vulkanische bergen die de eilandengroep de Marianen vormen. Saipan ligt ten noorden van het eiland Tinian en ten zuiden van het eiland Farallon de Medinilla.

Saipan is erg toeristisch, heeft een grote geschiedenis en een prachtige natuur waar u heerlijk van kunt genieten op dit kleine eiland. Saipan is het grootste eiland en de hoofdstad van de Noordelijke Marianen.  De stad staat bekend om de populariteit op gebied van toerisme.

De westkant van het eiland is bekleed met zandstranden en koraalriffen en dat zorgt voor een grote lagune. De oostelijke kust bestaat voornamelijk uit ruige rotswanden en een rif. Het hoogste punt is een kalkstenenberg onder de naam Mount Tapochau op 474 meter.

Er wordt naast Engels, ook de inheemse Chamorro taal gesproken.

Muziek in Saipan kan onderverdeeld worden in drie takken: lokaal, Amerikaanse en Aziatisch. Lokaal bestaat uit Chamorro, Carolinian en Micronesische traditionele muziek en zang, vaak met een traditionele dans voor speciale gelegenheden. Amerikaans is de muziek die ook op de Amerikaanse radio te horen is en Aziatische bestaat onder andere uit Japanse, Koreaanse, Thaise en Filippijnse muziek.

Het belangrijkste exportproduct is kleding, maar kleding wordt ook in Saipan zelf veel verkocht. Deze worden grotendeels aangevoerd door buitenlandse werknemers(China). Ook vestigen steeds meer groot aantal bekende Amerikaanse merken zich in Saipan.

Saipan heeft al in meerdere films als Schuld of Honor, Windtalkers en Amrita al gefungeerd als een decor. Deze films gaan over de Tweede Wereldoorlog waarin Saipan, net als vele andere eilanden in de Stille Oceaan, een plek was waar Japanners en Amerikanen vochten en eilanden als thuisbasis hadden.

Bezienswaardigheden

  • Suicide Cliff. Een klif die een grote rol speelde in de Tweede Wereldoorlog.
  • Mount Tapachau
  • American Memorial Park
  • Micro Beach. Heerlijke plek om te windsurfen.
  • The Grotto. Prachtige plek om te gaan snorkelen.
  • T Galleria by DFS, Saipan. Een belastingvrije winkel.

Marianen-saipan-palmboom-strand   Marianen-saipan-stad-kust   Marianen-saipan-zee-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Saipan

De beste tijd om naar Saipan, Marianen, te reizen is van januari t/m juli en in de maanden november en december.

Algemene informatie over Saipan

Valuta
De valuta in Saipan is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderboodjes aan wal gebracht.

marianen-saipan-haven-map.png   Marianen-saipan-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een bekende lokale specialiteit is een Chamorro-gerecht. Dit gerecht bestaad uit kip, garnalen, vis of rundvlees gemarineerd in verse kokosnoot en citroensap, geserveerd met rode rijst gemaakt met annatto. Annatto is een natuurlijke kleurstof afkomstig van de orleaanboom.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan