Menu

Petropavlovsk

Petropavlovsk, voluit Petropavlovsk-Kamtsjatski, ligt in Rusland en heeft zo’n 198.028 inwoners (2002). De stad is gelegen in het noorden van Kazachstan, in het verre oosten van Rusland. De stad Petropavlovsk biedt toegang tot het schiereiland Kamtsjatka en ligt nabij het zuidpunt aan de oostkust. Het heeft een klein museum met een collectie inheemse voorwerpen en Russisch handwerk die de geschiedenis van verkenning en cultuur van het schiereiland Kamtsjatka onthullen.

Bezienswaardigheden zijn onder meer de orthodoxe kathedraal en een monument gewijd aan Vitus Bering en luitenant Alex Chirikof. Zij stichtten de stad in 1740 en noemden het naar hun zeilschepen – de Sint-Pieter en Sint-Paulus. Toeristen kunnen ook op een nabijgelegen heuvel staan ​​en de unieke aanblik van een drietal vulkanen bewonderen die de baai omringen.

Bezienswaardigheden in Petropavlovsk

  • Avatsjabaai, hier vindt u een vulkaan met een geiser.
  • Tri Brata, dit is een klif en natuurmonument.
  • Misjennaja Sopka, een vulkaan.
  • Muzey Vulkanov, een museum over de vulkaan.

Rusland-petropavlovsk-zonsondergang-uitzicht-stad   Rusland-petropavlovsk-berg-sneeuw-huis   Rusland-petropavlovsk-bomen-weg

Beste tijd voor een cruise naar Petropavlosk

De beste reistijd voor Petropavlovsk, Rusland, is van mei t/m augustus.

Algemene informatie over Petropavlovsk

Valuta
De valuta in Petropavlovsk is de Russchische roebel.

Haveninformatie
Het cruiseschip gaat voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht.

rusland-Petropavlovsk-haven-map.png   Rusland-petropavlovsk-cruise-havenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan