Menu

Paaseiland

Het Paaseiland, halverwege Frans Polynesië en Zuid-Amerika, is het meest zuidoostelijk gelegen eiland van Polynesië. Het afgelegen eiland is vooral bekend om de honderden imponerende Moai, die rondom het eiland langs de kust staan. Sommige van deze eeuwen oude beelden zijn zo groot, dat het een raadsel is hoe ze gemaakt en vervoerd zijn. Waarschijnlijk zijn de beelden geplaatst ter ere van de voorouders. Zij keken met het gezicht naar het eiland om de bevolking te beschermen. De meeste van deze Moai zijn stuk en liggen op hun buik omdat ze omgevallen of omgeworpen zijn. Volgens de legende werden de beelden ooit omgegooid tijdens verschillende stammenoorlogen op het eiland. Archeologen hebben een groot aantal beelden en ruïnes weer in de oorspronkelijke staat gebracht.

Het paaseiland kan gemakkelijk per fiets, paard of scooter worden verkend. Het kleine rustige dorpje Hanga Roa is het enige plaatsje op het eiland, het heeft enkele winkels, restaurants, een mooi kerkje en een interessant museum

Bezienswaardigheden op Paaseiland

  • Museum in Hanga Roa
  • Anakena Beach
  • Akahanga tempel
  • Moai groeve bij de Rano Raraku vulkaan
  • Ahu Tongariki met haar 15 beelden
  • Rano Kau vulkaan met de ruïnes van het Orongo village
  • Grotten van Ana Te Pahu

Chili-paaseiland-maui-beeld   Chili-paaseiland-paarden-natuur   Chili-paaseiland-zonsondergang-beelden

Beste tijd voor een cruise naar Paaseiland

Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.

Algemene informatie over Paaseiland

Valuta
De valuta op Paaseiland is de Chileense Peso (CLP).

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Paaseiland dok (anker) in Hanga Roa – havenstad aan de zuidwestkust.

Chili-paaseiland-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Paaseiland. Het geven van een fooi is ongebruikelijk op het Paaseiland. Service en belasting zijn over het algemeen inbegrepen bij de prijs.

Woon ook een traditioneel Polynesische dansshow bij waarin trotse Rapa Nui’s (inwoners van Paasriland) fascinerende mythes vertellen in de vorm van dreunende trommels, swingende heupen en tropische bloemenkransen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan